Travel | 12.09.2021 07:44

Το «δώρο» του Δία στους Έλληνες: H «Κακιά Θάλασσα» δίπλα στην Αθήνα είναι το παραδεισένιο μέρος που θα «κλείσει» το καλοκαίρι σου με τον ωραιότερο τρόπο

Newsroom

Η ελληνική μυθολογία θέλει τη φημισμένη «Κακιά Θάλασσα» να ήταν το μέσο με το οποίο ο Δίας βοήθησε τους Έλληνες να στεφθούν νικητές τη μάχη με τους τους βαρβάρους κατακτητές. Ως λέγεται, ο Ποσειδώνας υπό τις διαταγές του Πατέρα των Θεών «γέννησε» τεράστια κύματα τα οποία «κατάπιαν» σε δευτερόλεπτα τον απειλητικό στόλο των ξένων. Και κάπως έτσι, η φήμη του υγρού αυτού Παραδείσο φέρνει στο μυαλό σκληρές εικόνες.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι πέρα για πέρα διαφορετική. Και οι εικόνες το αποδεικνύουν περίτρανα.

Η περίφημη Κακιά Θάλασσα, η οποία για τους λάτρεις των κοντινών στην Αττική παραλιών αποτελεί must-see καλοκαιρινό hotspot, τον Σεπτέμβρη αποκτά ακόμα έναν ρόλο: αυτόν του απόλυτου ησυχαστηρίου, που τα πρωινά του πρώτου -στα χαρτιά τουλάχιστον!- φθινοπωρινού μήνα έχει την τιμητική του.

Αν και προτιμάται από παραθεριστές κάθε ηλικίας, η νεολαία μοιάζει να της έχει λίγο μεγαλύτερη αδυναμία. Οικογένειες, ζευγάρια και παρέες φίλων δεν λένε να… ξεκολλήσουν από τα θεσπέσια νερά της και οι λόγοι είναι προφανείς.

Η εν λόγω παραλία απέχει από το κέντρο της Αθήνας μόλις 50 χιλιόμετρα, κάτι περισσότερο από μισή ώρα οδήγηση δηλαδή, και βρίσκεται κοντά στην Κερατέα, ενώ έχει ψηφιστεί ως μία από τις 10 πιο αγαπημένες, όμορφες και καθαρές παραλίες της Αττικής.

Είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, beach bar και ντουζιέρες, ό,τι ακριβώς δηλαδή χρειάζεσαι για να απολαύσεις στην ολιγόωρη εξόρμηση σου και να ευχαριστηθείς το μπάνιο σου. Ήδη από τις αρχές του Ιουνίου μέχρι και τα τέλη του Αυγούστου πλημμυρίζει από κόσμο, γεγονός που θα σε δυσκόλευε λίγο στο να βρεις το χώρο σου και να ευχαριστηθείς το μπάνιο σου χωρίς φωνές, κόσμο και μία μικρή ταλαιπωρία γενικότερα. Γι’ αυτό ακριβώς την προτείνουμε τώρα, εποχή που θα την ευχαριστηθείς λόγω της απόλυτης γαλήνης που θα αισθανθείς μόλις πατήσεις το πόδι σου στη ζεστή της άμμο.

Τα νερά στην Κακιά Θάλασσα είναι πάντα καθαρά, ζεστά και ρηχά, χαρακτηριστικό στο οποίο οφείλει τη δημοφιλία της στις οικογένειες με μικρά παιδιά.

Στην Κακιά Θάλασσα, ωστόσο, δεν θα απολαύσεις μόνο τις βουτιές σου. Στην περιοχή, βλέπεις, υπάρχει ένα από τα καλύτερα αναρριχητικά πεδία της Αθήνας, γι’ αυτό αν είσαι γνώστης του αντικειμένου, πάρε μαζί σου τον απαραίτητο εξοπλισμό και επίλεξε να επισκεφτείς το μέρος μέρα που δεν θα κάνει ζέστη και προτιμώντας τις πρωινές ώρες που δεν χτυπάει το σημείο ο ήλιος.

Γύρω από την περιοχή της Κακιάς Θάλασσας και στον διπλανό οικισμό, το Δασκαλειό, θα βρεις πολλά ταβερνάκια, καφέ και ουζερί για να συνεχίσεις την εκδρομή σου μέχρι αργά το βράδυ χωρίς να σου λείψει το παραμικρό.

Μην σε ξεγελάει το όνομα, λοιπόν. Η Κακιά Θάλασσα είναι η καλύτερη επιλογή για τις τελευταίες ανάσες καλοκαιριού του Σεπτέμβρη.

Τι είπαμε θα κάνεις το Σαββατοκύριακο;

Κακιά Θάλασσα