Travel|20.09.2021 07:07

Λίγο πριν το φινάλε του καλοκαιριού: Η τελευταία απόδραση στην ωραιότερη παραλία της Αττικής

Newsroom

Μπορεί το καλοκαίρι ημερολογιακά να έχει τελειώσει, όμως οι θερμοκρασίες έχουν πάρει την ανιούσα και τίποτα στην ατμόσφαιρα δεν θυμίζει φθινόπωρο. Έχουμε και επίσημα, λοιπόν, μία άκρως απολαυστική παράταση καλοκαιριού, οπότε τι καλύτερο από το να την εκμεταλλευτούμε στο έπακρο;

Οι μονοήμερες εξορμήσεις εντός Σαββατοκύριακου πρέπει να μπουν στο πρόγραμμα, καθώς -δυστυχώς- φτάνουμε στο φινάλε του καλοκαιριού και οι υποχρεώσεις μας ξεκινούν… να τρέχουν.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, για μία μίνι απόδραση στην ομορφότερη ίσως παραλία της Αττικής; Θα έλεγες όχι στις τελευταίες βουτιές στο δημοφιλέστατο ΚΑΠΕ Σουνίου;

Κάτι λιγότερο από μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας, προς την πλευρά των Λεγραινών, βρίσκεται η πανέμορφη παραλία ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) του Σουνίου, την οποία θα συναντήσεις αμέσως μετά τον οικισμό Χάρακα.

Η παραλία ΚΑΠΕ, κάποτε ήταν κρυφή, μυστική και είχε τον χαρακτηρισμό της «καβάτζας», για τους λίγους και εκλεκτούς που γνώριζαν καλά την περιοχή ή για τους κατοίκους των γύρω οικισμών.

Πλέον, μετά τις εκατοντάδες φωτογραφίες στο Instagram και τα αφιερώματα μεγάλων καναλιών στο YouTube, η μαγική αυτή ακτή φιγουράρει στη λίστα των πιο διάσημων παραλιών εντός Αττικής και όχι άδικα.

Θα δυσκολευτείς λιγάκι να την βρεις μιας και θα χρειαστεί μετά την ταμπέλα που θα συναντήσεις να οδηγήσεις για κάποια μέτρα σε χωματόδρομο και να αφήσεις το αυτοκίνητο στο πλάτωμα. Από εκεί, θα κατέβεις 99 σκαλάκια που οδηγούν… στον Παράδεισο. Όταν δεις την παραλία από ψηλά, θα ξεχάσεις κούραση και ταλαιπωρία και το μόνο που θα έχεις στο μυαλό σου είναι το πότε θα κολυμπήσεις στα υπέροχα νερά της.

Η παραλία είναι ανοργάνωτη, γι’ αυτό φρόντισε εσύ να έρθεις οργανωμένος καθώς αν κάτι σου λείψει θα αναγκαστείς να ανέβεις τα 99 σκαλιά – και πίστεψέ μας δεν είναι καθόλου εύκολο!

Μόλις φτάσεις, ετοιμάσου για βουτιές σε νερά που χωρίς υπερβολή θυμίζουν κάτι από Μήλο. Ψιλό χαλικάκι, βραχώδεις όγκοι, πράσινο τοπίο και καταπράσινα, κρυστάλλινα νερά που κόβουν την ανάσα, συνθέτουν ένα σκηνικό που μοιάζει να είναι βγαλμένο από ταινία.

Το ΚΑΠΕ Σούνιο είναι ένας κρυμμένος κολπίσκος, πλήρως προστατευμένος από τα μελτέμια, που προσφέρει ανάσες ξεκούρασης, χαλάρωσης και ηρεμίας. Τα δέντρα χαρίζουν κάποια σκιά και αυτή την εποχή σίγουρα θα μπορέσεις να την απολαύσεις χωρίς ιδιαίτερη πολυκοσμία, κυρίως τις πρωινές ώρες και τις καθημερινές.

Η πλήρης απουσία οποιασδήποτε οργάνωσης, η θέα στο απέραντο γαλάζιο του πελάγου και το απέναντι ακατοίκητο νησάκι Πάτροκλος, καθιστούν το τοπίο ακόμα πιο παραμυθένιο.

Σκέφτεσαι καλύτερο τρόπο να «κλείσεις» το καλοκαίρι του 2021;

ΚΑΠΕ Σουνίουπαραλίες Αττικής