Το Μετέωρο βήμα του Μεγαλείου
NewsroomΗ UNESCO έχει χαρακτηρίσει τα Μετέωρα ως «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας». Το ελληνικό κράτος ως «τόπο ιερό, αναλλοίωτο και απαραβίαστο». Τα μοναστήρια των Μετεώρων βρίσκονται φωλιασμένα στις κορυφές και στις σπηλιές τους από τον 11ο αιώνα. Ο Στέφανος Χρόνης που γυρίζει ξανά και ξανά στο μεγαλείο τους, καταγράφει τις δικές του μνήμες και εικόνες.
Οι βράχοι γλυπτά που "φιλοτέχνησε" ο Θεός για να φιλοξενήσει τα γλυπτά μοναστήρια που φιλοτέχνησε ο άνθρωπος.
Πόσο μα πόσο νοσταλγικό, δημιουργικό και ανανεωτικό είναι να γυρίζεις πίσω σε στιγμές και να προσπαθείς να γράψεις κάτι που να τις ζωντανεύει… Είναι και το μέρος καταγωγής μου πολύ κοντινό και ξυπνούν μνήμες πολλές και χρονικά ετερόκλητες. Αγνάντευα τους βράχους από το χωριό Περιστέρα όταν πηγαίναμε με το παππού στα αμπέλια ποδηλατάδα. Αυτό που μού έχει μείνει σαν απάντηση από τις ερωτήσεις που του έκανα ήταν ότι κάποτε εδώ υπήρχε θάλασσα… Όλοι σχεδόν οι συγγενείς μένουν και σήμερα στα Τρίκαλα, στη Καλαμπάκα και σε κάποια χωριά του νομού. Είχα την τύχη και την ευκαιρία να βρεθώ στους βράχους πολλές φορές, για βαφτίσεις, επισκέψεις, γιορτές, διακοπές, προσκυνήματα, πεζοπορίες και φωτογραφήσεις σε βάθος δεκαετιών.
- Το σχέδιο της Τουρκίας για τη νέα κατάσταση στη Συρία: Η Άγκυρα αναλαμβάνει τον ρόλο του προστάτη - Τα μηνύματα στις ΗΠΑ
- Γεράσιμος Χουλιάρας για σεισμό στην Τριχωνίδα: Η λίμνη έχει γίνει από πολλά ρήγματα - Έχει δώσει και 6 Ρίχτερ
- Πόσο θα αλλάξει το dating τα επόμενα χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη – Οι καινοτομίες που έρχονται
- «Τρίμπαλο» και τρίποντο για τον ΠΑΟΚ που παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής απ' την κορυφή