Travel|01.10.2021 10:39

Πέρδικα Θεσπρωτίας: Από ψηλά μέχρι τη θάλασσα

Newsroom

Χτισμένη πάνω σε βουνό, με θέα μπροστά της τα γαλάζια νερά του Ιονίου Πελάγους,  η Πέρδικα συναγωνίζεται σε ομορφιά το τοπίο που συναντά κανείς στα Σύβοτα. Η περιοχή διαθέτει πλούσια βλάστηση και καταπληκτικές παραλίες. Ο Γιάννης Βέλλης εκθειάζει τις χάρες της και την απολαμβάνει όλες τις εποχές του χρόνου, αφού η Πέρδικα άμα τη εμφανίσει κλέβει τις εντυπώσεις.

Ολη η Ήπειρος έχει όμορφες παραλίες, αλλά αυτές στη Θεσπρωτία έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες που τις κάνουν εξαιρετικές, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο πλήθος τουριστών από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά κι από Ευρώπη, Αμερική. Το Ιόνιο, οι πλαγιές στο πράσινο, τα νερά να υπάρχουν παντού σε ποτάμια και ρέματα, δεν είναι κάτι που μπορεί να σε αφήσει αδιάφορο.

Η Πέρδικα Θεσπρωτίας (παλαιότερη ονομασία, μέχρι το 1926, «Αρπίτσα»), εκτός την ομορφιά της ως τοπίο, έχει μια σειρά από ξεχωριστές παραλίες που την έχουν κάνει αγαπητή σε Έλληνες και ξένους. Συνδυάζει –απλόχερα- βουνό, κάμπο, ποτάμια και θάλασσα. Σε πόσα μέρη μπορείς να τα βρεις όλα μαζί; Σε ελάχιστα. Βρίσκεται ανάμεσα στην Πάργα και τα Σύβοτα. Δύο επίσης εξαιρετικούς τουριστικούς προορισμούς στην Ήπειρο.

carnetdevoyage.gr/Γιάννης Βέλλης

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

ΘεσπρωτίαΠέρδικα