Travel|14.10.2021 09:04

Λιμνοθάλασσα Ωρωπού: Φλαμίνγκο και κορμοράνοι δίπλα στην πόλη

Newsroom

Ο oρίζοντας γέμισε ομορφιά, όταν ένα κοπάδι φλαμίνγκο ...υπέβαλε τα σέβη του πάνω από το νερό. Κι όλα αυτά μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Αθήνα, μια ανάσα από το λιμάνι του Ωρωπού. Ο Σπύρος Τσακίρης και η Ντορίτα Λουκίσσα παρατήρησαν για ώρα τα πουλιά που το όνομα τους σημαίνει "αυτός που έχει το χρώμα της φλόγας", βγήκαν για περπάτημα στις εκβολές του Ασωπού και κατέγραψαν την όμορφη ακτογραμμή στο Χαλκούτσι.

Η Εθνική Αθηνών-Λαμίας συννεφιασμένη με κάτι μαύρους όγκους να φτάνουν απειλητικοί, οριακά πάνω από τα κεφάλια μας. Τζάμπα φόβος. Κάτι ψιχάλες μόνο που οριακά στέγνωσαν, πριν αγγίξουν το παρμπρίζ. Η βόλτα όπως και η καλή μέρα, από το πρωί φαίνονται… Οι καμένες εκτάσεις αριστερά δεξιά θυμίζουν το εφιαλτικό καλοκαίρι που μας πέρασε. Κάποια πεύκα προσπαθούν ακόμη να επιβιώσουν.

carnetdevoyage.gr/Σπύρος Τσακίρης

Λίγα χιλιόμετρα μετά τα πρώτα διόδια, περνώντας το Καπανδρίτι και τη Μαλακάσα, η ταμπέλα Σκάλα Ωρωπού δείχνει που πρέπει να αρχίσει η κατάβαση προς τη θάλασσα. Και μετά…

carnetdevoyage.gr/Σπύρος Τσακίρης

Μια διαδρομή πάνω στην ακτογραμμή του διάσημου θέρετρου μέχρι την ταμπέλα που οδηγεί δεξιά στον οικισμό του Αγίου Κωνσταντίνου.

Και τότε να, ξεπροβάλει ο υγρότοπος του Ωρωπού, κατειλημμένος ακόμη και τώρα το φθινόπωρο από μοναχικούς ψαράδες.

carnetdevoyage.gr/Σπύρος Τσακίρης

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr 

Ωρωπόςφλαμίνγκο