Δύο Έλληνες μας ξεναγούν στο Σταβάνγκερ: Την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του πετρελαίου
NewsroomΠερισσότερο από μια δεκαετία τώρα ζουν ο Κωνσταντίνος Αδάμης και η Ευμορφία Ηλιάδου στη νέα τους πατρίδα τη Νορβηγία. Σε μια πόλη γεμάτη φύση και πολιτισμό που άκουσον άκουσον έχει κοινά και με την Ελλάδα. Το σίγουρο είναι πως εκεί γιορτάζουν εντελώς διαφορετικά την εθνική τους εορτή. Οι δύο Έλληνες της διασποράς μας συστήνουν την πόλη τους και κάνουν ανταπόκριση από τους πρόσφατους εορτασμούς στο Σταβανγκερ κι ολόκληρη τη χώρα.
Εδώ και έντεκα χρόνια περίπου μετοικήσαμε από την Ελλάδα και ζούμε μόνιμα στο Σταβάνγκερ της Νορβηγίας.
Ο υπογράφον Κωνσταντίνος και η Ευμορφία είμαστε τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας Klistro Fotografi (klistro.com).
Tο Σταβάνγκερ είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας του Ρόγκαλαντ και βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτογραμμή της Νορβηγίας. Βρέχεται από τη Βόρειο Θάλασσα όπως και το Μπέργκεν και έχει ένα ιδιαίτερα υγρό κλίμα χωρίς ακραίες θερμοκρασίες χειμώνα και καλοκαίρι. Ο λόγος είναι ότι εδώ καταλήγει το θαλάσσιο ρεύμα του Γκόλφ Στριμ που επηρεάζει δραστικά το κλίμα της περιοχής.
Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr.
- Μητσοτάκης για Τέμπη: Θα κριθούμε το 2027 - Ζήσαμε τις πάνω και τις κάτω πλατείες, τη Marfin και είδαμε που οδηγούν αυτά
- Τροχαίο στην Πειραιώς: Τα σενάρια που εξετάζονται για το δυστύχημα – Το ταξί έπεσε στη κολόνα χωρίς να φρενάρει
- Η απόφαση του ιατροδικαστή ανατρέπει τα δεδομένα στο θάνατο του Τζιν Χάκμαν και της συζύγου του
- Βιολέτα Ίκαρη στο ethnos.gr: «Οι καλλιτέχνες παλεύουν για τα αυτονόητα όλων, ακόμα κι αν βάζουν σε κίνδυνο την καριέρα τους»