Τσουγκριά όπως λέμε Καραϊβική: Το νησί της Ελλάδας που λάτρεψαν και ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles- Δείτε βίντεο
NewsroomΛευκές αμμουδιές και αμμόλοφοι, εξωτικές γωνίες και τροπικά χρώματα συνθέτουν το πανέμορφο σκηνικό αυτού του νησιού που από την πρώτη στιγμή που το επισκέπτεσαι νιώθεις ότι βρίσκεσαι στην Καραϊβική.
To Haanity πετά πάνω από την αμμόγλωσσα στο νησάκι Τσουγκριάς κοντά στη Σκιάθο. Ο τοπικός μύθος θέλει τους Beatles να έχουν επισκεφτεί τη Σκιάθο στα '60ς και να προσπαθούν με επιμονή να αγοράσουν τον Τσουγκριά, το νησάκι απέναντι από την πόλη της Σκιάθου με την υπέροχη παραλία και το εκκλησάκι του Αγίου Φλώρου σκαρφαλωμένο στο βράχο.
Θα φτάσετε με το καραβάκι από το λιμάνι της Σκιάθου ή των Αχλαδιών ενώ στη διαδρομή ο καπετάνιος θα σας πει ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο εφοπλιστής Θωμάς Επιφανειάδης, ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Βογιατζή την κατασκευή εξωκλησιού στη μνήμη των Αγίων Φλώρου και Λαύρου, στο τότε ιδιοκτησίας του νησάκι.
Δείτε βίντεο
- Μητσοτάκης για Τέμπη: Θα κριθούμε το 2027 - Ζήσαμε τις πάνω και τις κάτω πλατείες, τη Marfin και είδαμε που οδηγούν αυτά
- Τροχαίο στην Πειραιώς: Τα σενάρια που εξετάζονται για το δυστύχημα – Το ταξί έπεσε στη κολόνα χωρίς να φρενάρει
- Η απόφαση του ιατροδικαστή ανατρέπει τα δεδομένα στο θάνατο του Τζιν Χάκμαν και της συζύγου του
- Βιολέτα Ίκαρη στο ethnos.gr: «Οι καλλιτέχνες παλεύουν για τα αυτονόητα όλων, ακόμα κι αν βάζουν σε κίνδυνο την καριέρα τους»