Travel|01.09.2022 07:30

Παραλία Τρυπιάς: Η γαλάζια όαση του Ελαιώνα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Γιάννης Βέλλης/carnetdevoyage.gr
Γιάννης Βέλλης/carnetdevoyage.gr
Γιάννης Βέλλης/carnetdevoyage.gr
Γιάννης Βέλλης/carnetdevoyage.gr

Ελαιώνας και μάλιστα δίπλα στη θάλασσα με νερά να τα πιεις στο ποτήρι.Το χωριό μέχρι το 1949 λεγόταν Τρυπιά εξαιτίας των πολλών σπηλιών (τρύπες) που έχει το διπλανό βουνό. Μάλιστα εκεί βρίσκεται και σπήλαιο το οποίο συνδέεται με τον Ηρακλή. Ο Παυσανίας αναφέρει ότι κατεβαίνοντας από τη Βούρα (αρχαία πόλη) προς τη θάλασσα συναντά κανείς το ποτάμι του Βουραϊκού και βλέπει μέσα σε σπηλιά το άγαλμα του Ηρακλή. Σήμερα η Τρυπιά είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της περιοχής και μαζεύει φανατικούς θαμώνες, ακόμη και τώρα το φθινόπωρο.

Με τη θάλασσα, υπάρχει το μου αρέσει και δεν μου αρέσει. Τίποτα ενδιάμεσο. Τα άλλα είναι υπεκφυγές. Όλη μου τη ζωή έψαχνα νέες παραλίες και σίγουρα κρατούσα τις παλιότερες, αποδεδειγμένα καλές, στην άκρη για μια δεύτερη, τρίτη, ίσως και περισσότερες επισκέψεις. Όποτε αυτό είναι εφικτό.

Αφού, πρόσφατα, απόλαυσα τις παραλίες του Αιγίου, σε φιλικό σπίτι, τους ζήτησα να μου προτείνουν και κάποια άλλη, εκτός έδρας, που την προτιμούν, ξέροντας ότι με τα δικά μου δεδομένα θα μου είναι αρεστή.

Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr

Αχαΐαειδήσεις τώραταξίδιΕλαιώνας