Travel | 25.11.2022 07:30

Value for money: Σαββατοκύριακο στην Τσαγκαράδα Πηλίου – Πού να πας, τι να δεις

Newsroom

Πεζοπορία, οινοποσία και χουχούλιασμα, σε ένα πηλιορείτικο χωριό που πρέπει να γνωρίσεις. Ή αλλιώς… Τσαγκαράδα Πηλίου!

Λένε πως το Πήλιο είναι ένα από τα μέρη της Ελλάδας που κάθε εποχή έχει και κάτι διαφορετικό να σου χαρίσει. Σα να λέμε ότι το πανέμορφο «Βουνό των Κενταύρων» αποτελεί σίγουρη επιτυχία για διακοπές, όποια εποχή του χρόνου κι αν το επιλέξεις. Ο χειμώνας, όμως, σε κάθε περίπτωση θα κερδίζει όλες τις υπόλοιπες λόγω του χιονιού που κάνει τα πάντα να μοιάζουν ακόμα πιο όμορφα, την ώρα μάλιστα που η ανάγκη μας για βουνό γίνεται επιτακτική στα πρώτα τσουχτερά κρύα.

Η δημοφιλής τουριστικά Τσαγκαράδα είναι ένα εμβληματικό χωριό του Πηλίου -ίσως το πιο διάσημο του βουνού- το οποίο κάθε χρόνο ζει και αναπνέει από τον χειμερινό τουρισμό, προσφέροντας φοβερές εικόνες στους τυχερούς που το επιλέγουν.

Η Τσαγκαράδα είναι καταπράσινη, γεμάτη παραδοσιακές πλατείες, πετρόχτιστα σοκάκια, γραφικά εκκλησάκια και κατοικείται από περίπου 500 μόνιμους κατοίκους. Κάθε Σαββατοκύριακο το χωριό μοιάζει να έχει γιορτή, με τις πλατείες του να κατακλύζονται από νεολαία, αλλά και κάθε ηλικίας παραθεριστές που αναζητούν τη γαλήνη στο χωριό.

Την Τσαγκαράδα θα τη συναντήσεις 50 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο του Βόλου, σε μια διαδρομή απαιτητική και κουραστική, ωστόσο η θέα που θα αντικρίσεις θα σε κάνει να ξεχάσεις κάθε ταλαιπωρία. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Πηλίου και «αγκαλιάζεται» από βουνό και θάλασσα. Την ίδια ώρα, αποτελεί και μια σπουδαία πύλη προς το δάσος του βουνού, με φοβερά πεζοπορικά μονοπάτια να σε προκαλούν για περιπέτειες.

Η Τσαγκαράδα χωρίζεται σε τέσσερις συνοικίες και κάθε μία από αυτές οφείλει το όνομά της στα εκκλησάκια που κοσμούν την κεντρική πλατεία. Πρώτα θα συναντήσεις την Εκκλησία Ταξιαρχών, ύστερα την Αγία Παρασκευή με τον τεράστιο αιωνόβιο πλάτανο – σήμα κατατεθέν του, τον Άγιο Στέφανο και την Αγία Κυριακή.

Πεζοπορία στην Τσαγκαράδα

Αν αγαπάς την πεζοπορία και το να ανακαλύπτεις κάθε τόπο με τα πόδια, πρέπει να ξέρεις πως το χωριό αυτό θα σε εμπνεύσει να περπατάς ατελείωτα σε μονοπάτια, καταπράσινα τοπία, δίπλα σε τοξωτά γεφύρια και τρεχούμενα νερά. Πάρε μαζί σου ορειβατικά παπούτσια και μην χάσεις την ευκαιρία, αν ο καιρός σου το επιτρέπει.

Πού θα μείνω;

Στην Τσαγκαράδα, θα βρεις πολλά δωμάτια, για κάθε γούστο και για κάθε budget: από παραδοσιακούς ξενώνες με τζάκι, μέχρι airbnb διαμερίσματα και ωραία αρχοντικά, με τις τιμές να ξεκινούν για ένα αξιοπρεπές κατάλυμα από τα 40€ και να φτάνουν… σε εξωπραγματικά νούμερα. Αν αποφασίσεις να επισκεφτείς το χωριό τις γιορτινές ημέρες, πάντως, φρόντισε να έχεις βρεις από νωρίς πού θα μείνεις και να «κλείσεις» τη διαμονή σου, καθώς η πληρότητα αγγίζει το 100%.

Μπορεί τα ταξίδια στο εξωτερικό και κυρίως στις όμορφες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να έχουν την τιμητική τους τέτοια εποχή, αλλά ας μην ξεχνάμε πως ο χειμώνας αποκτά άλλη ομορφιά στα «μαγικά» ελληνικά χωριουδάκια.

ειδήσεις τώραταξίδιΠήλιοχειμώναςταξίδια Ελλάδα