Travel|04.05.2023 07:30

Πέντε κορυφαία μέρη για μονοήμερες αποδράσεις κοντά στην Αθήνα - Τόσο θα σου κοστίσουν

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα υπάρχουν πανέμορφα μέρη, ιδανικά για να ξεφύγετε από την αγχώδη καθημερινότητα στην πόλη. Οι επιλογές για να βρεθείτε είτε στο βουνό, είτε στη θάλασσα είναι πολλές, ενώ δεν είναι ψέμα πως οι περισσότεροι από εμάς λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας και τις επιλογές για φαγητό πριν καταλήξουμε στην ιδανική για εμάς επιλογή.

Ελκυστικοί προορισμοί μέσα στη φύση για να τους εξερευνήσετε, να απολαύσετε τον καφέ σας στο βουνό ή στη θάλασσα και να γευτείτε τοπικές γεύσεις σας περιμένουν να τους επιλέξετε.

Ναύπλιο, Τρίκαλα Κορινθίας, Αράχωβα και Λουτράκι είναι μερικοί από τους δημοφιλέστερους προορισμούς κοντά στην Αθήνα, ενώ ενδείκνυνται τόσο για μονοήμερες εκδρομές όσο και για απολαυστικά διήμερα ή τριήμερα με την οικογένεια ή τους φίλους μας.

#1 Ναύπλιο

Απόσταση: 1,5 ώρα οδικώς

Διόδια: 13€ μετ' επιστροφής

Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας και μία από τις πιο αρχοντικές πόλεις της Ελλάδας. Όμορφες πλατείες, γραφικά πέτρινα σοκάκια με βουκαμβίλιες και παλαιά αρχοντικά θα σε ταξιδέψουν σε ένα άλλο κόσμο. Την ίδια ώρα, το επιβλητικό κάστρο του Παλαμηδιού προσφέρει μία ανεμπόδιστη πανέμορφη θέα στο λιμάνι και το φρούριο Μπούρτζι.

Εάν σου αρέσει το περπάτημα, το καλό φαγητό και η θέα, θα αγαπήσεις σίγουρα το Ναύπλιο.

#2 Τρίκαλα Κορινθίας

Απόσταση: 1,5 ώρα οδικώς

Διόδια: 8€ μετ' επιστροφής

Ένας εξαιρετικός ορεινός προορισμός είναι τα Τρίκαλα Κορινθίας τα οποία βρίσκονται κοντά στο ψηλότερο βουνό της Κορινθίας, τη Ζήρεια, με υψόμετρο 2.374μ.

Αποτελεί έναν από τους πιο κοντινούς χειμερινούς αλλά και ανοιξιάτικους προορισμούς της Αθήνας για να νιώσεις τη φύση πραγματικά κοντά σου. Πολύ όμορφα χωριά για βόλτες με το αυτοκίνητο και πολλές επιλογές για περπάτημα στο φυσικό περιβάλλον. Μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με εκδρομές σε κοντινές λίμνες, όπως η πανέμορφη λίμνη Δόξα, αλλά και γραφικά χωριά όπως ο Φενεός και η Γκούρα.

#3 Αράχωβα

Απόσταση: 1,5 ώρα οδικώς

Διόδια: 14€ μετ' επιστροφής

Ίσως ο πιο γνωστός χειμερινός προορισμός για μονοήμερη εκδρομή από την Αθήνα. Ιδιαίτερα τη μη τουριστική περίοδο μπορείς να απολαύσεις την υπέροχη θέα του χωριού, τα ωραία τυριά και τα φαγητά χωρίς να «ποδοπατηθείς» από τους εκατοντάδες παραθεριστές.

#4 Χαλκίδα

Απόσταση: 1 ώρα οδικώς

Διόδια: 6,5€ μετ' επιστροφής

Αν ψάχνετε για μέρος κοντά στην Αθήνα στο οποίο να φτάνεις σε λιγότερο από μία ώρα οδήγησης, με πολύ καλό δρόμο, μην ξεχνάτε την όμορφη Χαλκίδα. Μπορείτε να περπατήσετε στην παραλία και να πιείτε τον πρωινό σας καφέ βλέποντας τα «τρελά νερά» να κινούνται με ταχύτητα και να αλλάζουν ροή ανά 6 ώρες.

Την πιο καθαρή οπτική του φαινομένου θα την πάρετε από την παλιά κινητή γέφυρα του Ευρίπου. Η συγκεκριμένη ήταν το μοναδικό πέρασμα στην Εύβοια μέχρι το 1992. Το εν λόγω σημείο δεν είναι τυχαίο μιας και η πρώτη γέφυρα για σύνδεση της Στερεάς με την Εύβοια κατασκευάστηκε εδώ το 540 μ.Χ. από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Η όμορφη παλιά γέφυρα χρησιμοποιείται σήμερα από τους Χαλκιδέους για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη.

Σίγουρα, η πόλη έχει πολλούς περισσότερους θησαυρούς από αυτούς που της αποδίδονται. Συχνά οι χάρες της ξεχνιούνται λόγω αυτού που θεωρείται ότι είναι το πιο σημαντικό προσόν της, η εγγύτητα. Χτισμένη στις πλευρές του πορθμού του Ευρίπου, απέχει μόλις 78 χιλιόμετρα από την Αθήνα και είναι η βασική πύλη εισόδου στο νησί της Εύβοιας.

 

#5 Λουτράκι

Απόσταση: 1 ώρα οδικώς

Διόδια: 8€ μετ' επιστροφής

Πρόκειται για έναν από τους πιο παρεξηγημένους προορισμούς για τους Αθηναίους. Κι όμως ένα ταξίδι στο Λουτράκι είναι το απόλυτο citybreak. Γιατί; Επειδή είναι δύο βήματα από την Αθήνα (μόλις μια ώρα οδικώς) και έχει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις για να δεις και να κάνεις.

Το Λουτράκι Κορινθίας έχει συνδεθεί κυρίως με τα θερμά του νερά και την λουτρόπολη. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Και τα τελευταία χρόνια γίνεται μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια για να το καταλάβουν αυτό και οι ταξιδιώτες. Κυρίως αυτοί που έρχονται από την Αθήνα και μπορούν να περάσουν ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο εκεί.

ΧαλκίδαΛουτράκιΑράχωβαΤαξίδι στην ΕλλάδαΝαύπλιοΤρίκαλα