Travel | 28.06.2023 07:30

Luxurious δωμάτια με πρωινό από 90€: Τα Κύθηρα με τις θεϊκές παραλίες κάνουν την έκπληξη μέσα στην καρδιά του Ιουλίου

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Πρόκειται κυριολεκτικά για έναν επίγειο παράδεισο, για το σημείο τομής του Ιονίου με το Αιγαίο Πέλαγος. Τα Κύθηρα είναι ένα ευλογημένος τόπος όπου οι μοναδικές παραλίες με το κόκκινο βότσαλο, τα επιβλητικά κάστρα αλλά και η φύση που έχει μείνει ανεπηρέαστη από τον χρόνο συνθέτουν ένα κυριολεκτικά μαγευτικό προορισμό για διακοπές

Τα Κύθηρα έχουν αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, από άποψη υποδομών. Ο κύριος λόγος είναι η κατακόρυφη αύξηση της επισκεψιμότητας, κάτι που έκανε μονόδρομο την επιλογή της ανάπτυξης.

Το νησί σε ταξιδεύει σε αλλοτινές εποχές από την πρώτη στιγμή που θα φτάσεις, αφού το διαφορετικό στοιχείο είναι εκείνο το οποίο κυριαρχεί.

Στο νησί, ενετικά κάστρα, μεγαλοπρεπή μοναστήρια και επιβλητικά γεφύρια, συνδυάζονται αρμονικά με τη λιτή αρχιτεκτονική των σπιτιών τα μικρά ξωκλήσια και τη φύση στην πιο ανόθευτη της μορφή.

Στην πρωτεύουσα του νησιού μπορείτε να δείτε παλιά αρχοντικά σπίτια και γραφικά σοκάκια. Εκεί βρίσκεται και το κάστρο από την εποχή της Ενετοκρατίας, ενώ η θέα από το σημείο «Μπελβεντέρε» είναι πραγματικά αξεπέραστη.

Παραλίες

Στα Κύθηρα, οι οργανωμένες παραλίες είναι μετρημένες. Οι παρθένες παραλίες του νησιού είναι κυριολεκτικά από άλλο κόσμο, ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι πως όπου και αν βρίσκεστε, είστε κοντά σε κάποια από τις παραλίες του.

Κάποιες από τις πιο γνωστές παραλίες των Κυθήρων είναι ο Αϊ Νικόλας, η Πλατιά Άμμος και οι Φούρνοι στο βόρειο κομμάτι του νησιού, ενώ εάν κινηθείτε ανατολικά μπορείτε να επισκεφθείτε την Παλαιόπολη ή την Πιάτσα.

Στα νότια Κύθηρα θα συναντήσετε το μοναδικό Καλαδί και τη Φυρή Άμμο, μια παραλία που έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

 

Αξιοθέατα

Όπως ήδη αναφέραμε, τα Κύθηρα είναι ένα νησί που είναι ιδιαίτερα γνωστό για τα κάστρα του. Τα ενετικά κάστρα της Χώρας, του Μυλοποτάμου αλλά και το φρούριο του Αυλέμονα, είναι σίγουρα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε εάν βρεθείτε στο νησί. Πέρα όμως από τα κάστρα που υπάρχουν, σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει και η γενικότερη αρχιτεκτονική του νησιού. 

Ένα άλλο κομμάτι το οποίο θα μνημονεύετε από το νησί είναι τα παραδοσιακά του προϊόντα. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως τα Κύθηρα είναι ιδιαίτερα φημισμένος τόπος για το μέλι του, προϊόν που έχει τύχει και διεθνών βραβεύσεων. 

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο νησί, αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους επιλέγουν εναλλακτικές διακοπές καθώς διαθέτει πολλές διαδρομές για πεζοπορία και περπάτημα, ενώ και η θάλασσα του νησιού είναι ιδανική για καταδύσεις και για θαλάσσια σπορ. 

 

Να σημειωθεί πως οι τιμές φέτος πράγματι είναι «τσιμπημένες» στα ελληνικά νησιά, ωστόσο στα Κύθηρα ό,τι επιλέξεις θα είναι value for money. Στην καρδιά του Ιουλίου τα πολυτελή δωμάτια με πρωινό ξεκινούν από 90€/βραδιά, πράγμα που σημαίνει ότι ένα ζευγάρι θα περάσει 5 ημέρες στο νησί έχοντας χρειαστεί να ξοδέψει για τη διαμονή του ήχο περισσότερα από 450€.

ΚύθηραΤαξίδι στην Ελλάδαειδήσεις τώρα