Travel|19.07.2023 07:32

Η αρχοντιά στο μεγαλείο της: Πέντε πανέμορφοι λόγοι για να επισκεφτείς την Πάρο φέτος το καλοκαίρι

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Πάρος/Eurokinissi
Πάρος/Unsplash
Πάρος/Unsplash
Πάρος/Unsplash

Η κοσμοπολίτισσα Πάρος αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν άκρως δημοφιλή, γεμάτο επιλογές προορισμό στις Κυκλάδες - και όχι άδικα. Το νησί προσφέρει στον ταξιδιώτη ό,τι μπορεί να αναζητά τόσο σε επίπεδο διαμονής και γεύσης όσο και budget, γεγονός που καθιστά σαφές πως το μέρος αυτό είναι κάτι παραπάνω από value for money.

Καλό φαγητό, καθαρές παραλίες, έντονη νυχτερινή ζωή και άλλα πολλά που σε περιμένουν στο νησί, συνθέτουν το πορτραίτου της Πάρου και καλούν τους παραθεριστές να φτάσουν στο λιμάνι της προκειμένου να την ανακαλύψουν και να την απολαύσουν στο έπακρο. Ποια είναι, όμως, τα spots που αποτελούν από μόνα τους κίνητρο για να δώσεις μια ευκαιρία στην Πάρο;

Νάουσα

Για τους λάτρεις της ξέφρενης νυχτερινής αλλά και κοσμοπολίτικης ζωής η πόλη της Νάουσας αποτελεί πόλο έλξης. Και δικαιολογημένα, καθώς μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη μια ευρεία γκάμα επιλογών για καλό φαγητό, ποτό και διασκέδαση μέχρι πρωίας.

Αυτά, ωστόσο, δεν είναι τα μόνα που μπορεί να προσφέρει σε όσους την επιλέξουν καθώς διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά με το λιμάνι της και τα καϊκάκια του χωριού που είναι αραγμένα στη μαρίνα της.

Μην παραλείψεις μια επίσκεψη στο Ενετικό Κάστρο της -γνωστό και ως Καστέλι- ώστε να αισθανθείς από κοντά τη γοητεία που αποπνέει αυτό το μισοβυθισμένο στολίδι της περιοχής.

Παναγία Εκατονταπυλιανή

Η Παναγία Εκατονταπυλιανή είναι μια από τις πιο διάσημες εκκλησίες και μοναδικό αξιοθέατο στο νησί της Πάρου. Προορισμός που δεν θα μείνει ανεξερεύνητος από τους λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού και όχι μόνο.

Ο ναός που είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου έχει μακρά ιστορία και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παλαιοχριστιανικά μνημεία που διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση στην Ελλάδα. Η ιστορία αναφέρει πως η Αγία Ελένη κατά το ταξίδι της προς τους Αγίους Τόπους βρήκε καταφύγιο στο νησί μετά από μια θαλασσοταραχή. Εκεί προσευχόμενη στην Παναγία, έταξε με την επιτυχή εκπλήρωση του ταξιδιού της, μια εκκλησία αφιερωμένη στη Κοίμηση της Θεοτόκου, ένα τάμα που εν τέλει πραγματοποίησε τον 4ο αιώνα ο γιος της Μέγας Κωνσταντίνος.

Λεύκες

Ο παραδοσιακός οικισμός Λεύκες της Πάρου είναι το ορεινότερο αλλά και το πιο πράσινο σημείο του νησιού, προορισμός που θα σε αποζημιώσει. Εκεί θα θαυμάσεις τους τελευταίους ανεμόμυλους που σώζονται στο νησί, αλλά και τη μοναδική αρχιτεκτονική που χαρακτηρίζει τα σπίτια του νησιού. Τα γραφικά της δρομάκια, η θέα που προσφέρει καθώς τα σπίτια είναι αμφιθεατρικά χτισμένα, αλλά και οι πολλές εκκλησίες δε θα σε αφήσουν ασυγκίνητο.

Φράγκικο Κάστρο Παροικιάς

Το Φραγκοκάστελο, όπως είναι γνωστό στους ντόπιους, βρίσκεται στη θέση της αρχαίας ακρόπολης της Πάρου, στο ψηλότερο σημείο της Παροικιάς και είναι ένα από τα σπουδαιότερα κάστρα των Κυκλάδων. Ο Ενετός Δούκας της Νάξου Μάρκος Σανούδος ήταν εκείνος που το έχτισε το 1260 αξιοποιώντας το μάρμαρο από τους αρχαίους ελληνικούς ναούς. Εντός του κάστρου ο ταξιδιώτης θα δει επίσης τη Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου.

Αντίπαρος

Το νησί της Αντιπάρου απέχει μόλις 7 λεπτά από το λιμάνι της Πούντας και αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια μονοήμερη εξόρμηση. Ο επισκέπτης θα απολαύσει πεντακάθαρες, χρυσές αμμουδιές, βόλτες στην πόλη αλλά και ένα ξεχωριστό σπήλαιο το οποίο ανακαινίστηκε τα τελευταία χρόνια και περιμένει τους λάτρεις της φύσης να το εξερευνήσουν. Θα χρειαστείς άνετα παπούτσια αλλά και μπόλικο νερό καθώς σε περιμένει μια ανάβαση… 411 σκαλοπατιών.

Τι λες; Φύγαμε για Πάρο;

ΑντίπαροςΠάροςΚυκλάδεςειδήσεις τώραδιακοπές