Travel|27.07.2023 07:30

Η Δέσποινα Βανδή τις διαφήμισε σε ολόκληρο τον κόσμο: 6 υπέροχες παραλίες της Μήλου - ωδή στην ελληνική ομορφιά

Newsroom

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Μήλος αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους καλοκαιρινούς προορισμούς της χώρας μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι είναι το πιο όμορφο νησί των Κυκλάδων αφού κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες τουρίστες: oικογένειες, ζευγάρια ακόμα και… νεόνυμφους που φτάνουν στο νησί για μια φωτογράφιση γάμου με θέα το σεληνιακό τοπίο του Σαρακήνικου.

Ένας από τους λόγους που η Μήλος είναι τόσο αγαπητή, βλέπετε, είναι οι απίστευτης ομορφιάς παραλίες της. Το νησί διαθέτει 70 μοναδικές ακτές εκ των οποίων οι 6 διαφημίζονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Αλήθεια, πώς να ξεχωρίσεις την ωραιότερη;

Σαρακήνικο

Τι να πει κανείς για μια τέτοια παραλία…

Είναι σίγουρα η πιο διάσημη παραλία της Μήλου και αυτό οφείλεται στο -κυριολεκτικά- σεληνιακό τοπίο της. Μέσα από τα γαλαζοπράσινα νερά που πλαισιώνουν το Σαρακήνικο, προβάλλουν επιβλητικά τα ολόλευκα βράχια, δημιουργώντας ένα σκηνικό κυριολεκτικά παραμυθένιο.

Φυριπλάκα

Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Μήλου, ενώ το χαρακτηριστικό που κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να ξεχωρίζει είναι ο βράχος που έχει αποκολληθεί από το βουνό με αποτέλεσμα να τη χωρίζει σε δύο μέρη.

Η Φιριπλάκα έχει δυο όψεις: στη μια της πλευρά είναι οργανωμένηκαι εξοπλισμένη με beachbarκαι ξαπλώστρες ενώ στην άλλη πλευρά η παραλία είναι «γυμνή» και προσφέρει την ευκαιρία για στιγμές χαλάρωσης, μακριά από φωνές και φασαρία. 

Κλέφτικο

Άλλη μια μοναδικής ομορφιάς παραλία που μπορείτε  να συναντήσετε εάν επισκεφθείτε τη Μήλο, είναι το Κλέφτικο. Η παραλία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού και η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο από τη θάλασσα.

Είναι μια παραλία που ενδείκνυται για βουτιές, καθώς έχει δημιουργηθεί από ηφαιστειογενείς άσπρους βράχους, ενώ αφού η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα, δεν υπάρχει καμία οργάνωσηκαι είναι εντελώς ελεύθερη.

Αχιβαδολίμνη

Βρίσκεται στον νοτιότερο κόλπο του νησιού και το όνομά της προέρχεται από την παρακείμενη στην παραλία λίμνη η οποία είναι γεμάτη με αχιβάδες. Εδώ υπάρχουν δύο επιλογές όσον αφορά στο κολύμπι.

Στο ένα της μέρος τα νερά είναι ρηχά ενώ στο άλλο πιο βαθιά, ενώ εκεί η παραλία στενεύει και δεν λείπουν τα βράχια. Η συγκεκριμένη ακτή έχει γίνει πολύ γνωστή τα τελευταία χρόνια και έτσι η οργάνωση που υπάρχει περιλαμβάνει ταβέρνες, εστιατόρια αλλά και camping!

Φυροπόταμος

Εάν πάτε στη βόρεια Μήλο, σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε την παραλία του Φυροποτάμου. Εδώ τα σπίτια είναι σχεδόν μέσα στη θάλασσα, και τα νερά σμαραγδένια. Πρόκειται για μια ήσυχη παραλία που εκτός από το κολύμπι, σίγουρα θα απολαύσεις τη σκιά κάτω από τα αλμυρίκια. Η παραλία διαθέτει επίσης ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Παπάφραγκας

Πολλοί λένε πως η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί το κρυμμένο μυστικό της Μήλου. Και έχουν απόλυτο δίκιο.

Πρόκειται για μια παραλία με σπηλιές και λέγεται ότι πήρε το όνομα της από τον τελευταίο Φράγκο Παπά της Μήλου που φύλαγε τη βάρκα του στο σημείο αυτό. Η παραλία συνορεύει με τον αρχαιολογικό χώρο της προϊστορικής Φυλακωπής και τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα και βρέχουν τα λευκά βράχια.

Η πρόσβαση είναι σχετικά… απαιτητική, καθώς για να κολυμπήσεις στα υπέροχα νερά της, θα πρέπει να κατέβεις μια απότομη σκάλα και σίγουρα να έχεις βοήθεια.

Αξίζει, πάντως, και με το παραπάνω.

Σου θυμίζουν κάτι όλες αυτές οι εικόνες μαζεμένες; Στην υπέροχη Μήλο γυρίστηκε το μακρινό 2001 το βίντεο κλιπ της Δέσποινας Βανδή για το τραγούδι «Έλα» το οποίο αποτελεί ωδή στις ομορφιές της Μήλου - και πιο συγκεκριμένα στις παραλίες της.

Μιλάμε σίγουρα για το πιο καλοκαιρινό κλιπ Ελληνίδας τραγουδίστριας,  με τις εικόνες να είναι απλά απίστευτες…

παραλίαΜήλοςΤαξίδι στην Ελλάδαειδήσεις τώρα