Travel|06.09.2023 07:30

Πέντε αγαπημένοι international προορισμοί των Ελλήνων για ταξίδι του μέλιτος: Αξίζουν τελικά;

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Τα τελευταία χρόνια, ο Σεπτέμβριος είναι εκείνος ο μήνας του χρόνου που τα περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να περάσουν το κατώφλι της εκκλησίας - εποχή κατά την οποία οι τιμές στα κέντρα δεξιώσεων είναι χαμηλότερες και ο καιρός περισσότερο… ανεκτός σε σχέση με τον καύσωνα της καρδιάς του καλοκαιριού.

Και τι ακολουθεί την τελετή του γάμου; Μα φυσικά το ταξίδι του μέλιτος, που δίνει την ευκαιρία στο ζευγάρι να χαλαρώσει και να απολαύσει στιγμές μοναδικές προτού επιστρέψει στην απαιτητική καθημερινότητα και ξεκινήσει τον έγγαμο βίο του.

Οι προορισμοί που επιλέγουν τα νέα ζευγάρια να περάσουν τον μήνα του μέλιτος ποικίλλουν, ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία «εμμονή» των νέων με συγκεκριμένους προορισμούς, οι οποίοι μονοπωλούν το ενδιαφέρον ολοένα περισσότερων Ελλήνων.

Ποιοι είναι αυτοί και κατά πόσο αξίζουν τον κόπο αν επιλέξουμε… χλιδάτες διακοπές;

1. Μαδαγασκάρη, Αφρική

Πρόκειται για μια πραγματικά υποτιμημένη νησιωτική χώρα, την οποία ωστόσο αξίζει να επιλέξει κανείς για να περάσει τον μήνα του μέλιτος. Η Μαδαγασκάρη μπορεί να προσφέρει πληθώρα επιλογών από πολυτελή καταφύγια μέχρι ερημικές παραλίες με ολόλευκη άμμο και όλα τα ενδιάμεσα. Στο έδαφος της απλώνεται τροπικό δάσος, σαβάνα αλλά ακόμα και έρημος, ενώ σας δίνεται και η δυνατότητα κατάδυσης στον Ινδικό Ωκεανό. Ακόμα, μπορείτε να δείτε τα νησιά της και από ψηλά με κάποιο ελικόπτερο, διανυκτερεύοντας παράλληλα σε καταφύγια… πέντε αστέρων. Να σημειωθεί πως για τους Έλληνες, η Μαδαγασκάρης αποτελεί μία εξαιρετικά οικονομική επιλογή. Τα αξιοπρεπή ξενοδοχεία ξεκινούν από 25 ευρώ/βραδιά (τοπικό νόμισμα), ενώ ένα γεύμα σας εστιατόριο για 2 άτομα δεν θα ξεπεράσει τα 15 ευρώ!

Κόστος: +- €3.000/εβδομάδα για το ζευγάρι (πολυτελέστατη διαμονή, φαγητό και αεροπορικά)

Αξίζει; Και με το παραπάνω!

2. Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Το Μπουένος Άιρες έχει την τιμητική του την τελευταία τριετία και δεν απορούμε για τον λόγο. Η νυχτερινή ζωή στην πρωτεύουσα της Αργεντινής είναι ιδιαίτερα έντονη, ενώ η πολυπολιτισμικότητα είναι ένα από τα βασικά της στοιχεία. Η γεμάτη ζωή πατρίδα του τάνγκο σίγουρα θα σας αποζημιώσει εάν την επιλέξετε ως γαμήλιο προορισμό. Μην παραλείψετε θα δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα και να γίνετε ένα με την κουλτούρα των γεμάτων ζωή ντόπιων κατοίκων. Οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές. Αξίζει να σημειωθεί πως ένα ποτό δεν θα σας κοστίσει περισσότερο από €3, ενώ ένα γεύμα 2 ατόμων σε καλό εστιατόριο, δεν θα ξεπεράσει τα €20.

Κόστος: +- €3.000/εβδομάδα για το ζευγάρι (πολυτελέστατη διαμονή και φαγητό) & έξτρα τα αεροπορικά.

Αξίζει; Σαν επιλογή ναι, αλλά έχετε στο μυαλό σας ότι τα αεροπορικά ξεκινούν από €880/άτομο.

3. Μπαλί, Ινδονησία

Το Μπαλί, ειδικά τα τελευταία χρόνια, αποτελεί έναν από τους πιο πολυδιαφημισμένους προορισμούς για μήνα του μέλιτος και όχι άδικα. Η αίσθηση εδώ είναι εξωτική και οι περισσότερες παραλίες κυριολεκτικά μαγικές. Εκτός όμως από τις υπέροχες παραλίες, το Μπαλί προσφέρει και υψηλό επίπεδο τέχνης και πολιτισμού μέσω των μνημείων που μπορείτε να επισκεφθείτε. Οι τιμές δεν έχουν σαφώς καμία σχέση με την Ελλάδα! Σα να λέμε ότι και σε αυτήν την περίπτωση η μόνη «πληγή» είναι τα αεροπορικά εισιτήρια που μπορεί να ξεκινούν από €450/άτομο, αλλά δύσκολα θα βρεις εταιρεία και πτήση που σε βολεύει κάτω από €900/άτομο.

Κόστος: +- €2.400/εβδομάδα για το ζευγάρι (πολυτελέστατη διαμονή και φαγητό χωρίς τα εισιτήρια).

Αξίζει; Το συζητάτε;

4. Μαρόκο

Εάν θέλετε να ζήσετε κάτι πραγματικά ξεχωριστό στο γαμήλιό σας ταξίδι, τότε το Μαρόκο είναι ο ιδανικός προορισμός. Μόλις φτάσετε στο Μαρακές, θα το διαπιστώσετε με τα μάτια σας, καθώς οι έντονες γεύσεις της τοπικής κουζίνας, μια βόλτα στα δαιδαλώδη σοκάκια της πρωτεύουσας και οι ήχοι της τοπικής μουσικής, θα σας μεταφέρουν σε άλλη διάσταση.

Το Μαρόκο χαρίζει πληθώρα επιλογών για τη διαμονή σας που μπορεί να είναι κάτι πολυτελές, μέχρι κάτι περισσότερο γήινο, ανάλογα με τα γούστα σας. Τα εισιτήρια ξεκινούν από… €150/άτομο!

Κόστος: +- €3.700/εβδομάδα για το ζευγάρι (πολυτελέστατη διαμονή και φαγητό χωρίς τα εισιτήρια).

Αξίζει; Ναι!

5. Ακτή Αμάλφι, Ιταλία

Για το τέλος σας αφήσαμε κάτι πιο κοντινό, αλλά πραγματικά ξεχωριστό. Την ακτή του Αμάλφι στη γειτονική Ιταλία. Μη βιαστείτε να σκεφτείτε πως είναι ένας κοντινός προορισμός για μήνα του μέλιτος, καθώς κόντρα σε ό,τι διαβάσατε μέχρι τώρα, μιλάμε για μία αρκετά ακριβή επιλογή που όμως αφορά σε ένα μέρος κλασικής ομορφιάς και απόλυτου ρομαντισμού ταυτόχρονα.

Κόστος: +- €5.600/εβδομάδα για το ζευγάρι (πολυτελέστατη διαμονή και φαγητό χωρίς τα εισιτήρια).

Αξίζει; Θα έλεγε κανείς πως αξίζει για μερικές ημέρες διαμονής αλλά σε καμία περίπτωση για μία εβδομάδα σε πολυτελές ξενοδοχείο, καθώς οι τιμές ξεκινούν από €500/διανυκτέρευση.

μήνας του μέλιτοςδιακοπέςειδήσεις τώρα