Travel|23.11.2023 22:49

Kuwait Airways: Επανήλθε στην Ελλάδα ύστερα από 20 χρόνια - Συνεργασία με τη Mideast Travel

Newsroom

Επάνοδο στην Ελλάδα και με τακτικές πτήσεις καθόλη τη διάρκεια του έτους κάνει η Kuwait Airways με συνεργάτη το τουριστικό γραφείο Mideast Travel, το οποίο αποτελεί την εταιρία γενική αντιπρόσωπο, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης δημοσιογράφων.

Η αεροπορική εταιρία που επανεμφανίστηκε στον ελληνικό ουρανό ύστερα από μία 20ετία, ξεκίνησε στο διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2022 πτήσεις στη Μύκονο και στις 16 Ιουνίου 2023 πέταξε πρώτη φορά στην Αθήνα. Τον περασμένο Σεπέμβριο η εταιρία αποφάσισε να συνεχίσει τις πτήσεις της ολο το χρόνο. Βάσει του χειμερινού της προγράμματος, θα εκτελεί 2 πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Σάββατο. Η τιμή του εισιτηρίου ξεκινά από τα 320 ευρώ, η διάρκεια της πτήσης είναι 4 ώρες με την εταιρία να επιτρέπει 2 χειραποσκευές ανά επιβάτη βάρους 23 κιλών η καθεμιά.

Οι πτήσεις θα εκτελούνται με αεροσκάφη Airbus A320Neo. Η διάρκεια της πτήσης από Αθήνα προς Κουβέιτ είναι 3,5 ώρες και από το Κουβέιτ προς την Αθήνα 4. Η Kuwait Airways έχει σημαντικές συνδέσεις με διεθνείς προορισμούς καθώς πραγματοποιεί πτήσεις προς το Ντουμπάι, την Ινδία, την Ταιλάνδη, τις Φιλιππίνες και Μπαγκλαντές, ενώ πραγματοποιεί πτήσεις σε 56 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Στα πλεονεκτήματα της επανεκκίνησης των πτήσεων της Kuwait Airways περιλαμβάνονται:

- Ολοκληρωμένα Πακέτα προς όλες τις χώρες που πετάει η εταιρία.

- Η σύνδεση με την Άπω Ανατολή 

- Η συμβολή στο Ethnic Traffic

- Η δημιουργία ευκαιριών στην ελληνική ταξιδωτική αγορά (Ξενοδοχεία, Εστίαση και Ταξιδιωτικά Πρακτορεία).

Στόχοι των συνεργαζόμενων εταιριών είναι να παραμείνει η Kuwait Airways στην Ελλάδα, να αυξηθούν οι πτήσεις προς τη χώρα μας και να επιτευχθούν οι καθημερινές πτήσεις καθώς επίσης και να υπάρξουν συνεργασίες για πτήσεις κοινού κωδικού με ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, όπως η Aegean (Code Share Agreement).

Mideast Travel και Kuwait Airways συνδυ'αζοντας την τεχνογνωσία και τα δίκτυά τους, σε συνδυασμό με τις παροχές της ταξιδιωτικης αγοράς προσφέρουν στο κοινό και στην ελληνική ταξιδιωτική αγορά ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών, καθόλη τη διάρκεια ενός ταξιδιού, όπως επεσήμανε η Κατερίνα Μουσμπε, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Mideast Travel: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το ταξίδι με την Kuwait Airways. Η ένωση των δυνάμεών μας με την Kuwait Airways αποτελεί κοινή δέσμευση για την παροχή εξαιρετικών ταξιδιωτικώνν εμπειριώνν, ένα επισφράγισμα της μακράς αυτής πορείας μας», τόνισε.

Παρών στην εκφήλωση ήταν και ο αντιπρόεδος του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Ζήκος, ο οποίος αναφέρθηκε στη στρατηγική του υπουργείου τουρισμού να ανοίξει νέες αγορές, ενώ επεσήμανε τη σημαντική αύξηση του τουρισμού.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης του Κουβέιτ στη χώρα μας Μανσούρ Σάαντ Αλολαϊμι υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι τουριστικός προορισμός για το Κουβέιτ και αποτελεί είσοδο για την Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι η βίζα για Κουβέιτ εκδίδεται στο αεροδρόμιο με την πληρωμή αντιτίμου 20 ευρώ.

Κουβέιτπτήσειςειδήσεις τώραταξίδι