Travel|02.06.2024 06:00

Καλάμι: Μια κρυμμένη παραδεισένια παραλία στην Εύβοια

Newsroom

Φανταστείτε να περπατάτε ξυπόλητοι στην απαλή άμμο, με τον ήχο των κυμάτων να σας ηρεμεί και την απαλή αύρα να σας δροσίζει. Η παραλία είναι ιδανική για χαλάρωση, ηλιοθεραπεία, και αναζωογονητικές βουτιές στα καθαρά νερά. Πού βρίσκεται αυτή η παραλία; Είναι στη Νότια Εύβοια κοντά στο χωριό Οκτωνιά.

Το Καλάμι είναι ένας κρυμμένος παράδεισος και αγαπημένος προορισμός για άτομα κάθε ηλικίας.

Ήρεμες διακοπές σε έναν κρυμμένο παράδεισο

Στη σκιά των βράχων, μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσερό χυμό φρούτων, ενώ διαβάζετε το αγαπημένο σας βιβλίο ή απλά απολαμβάνετε την υπέροχη θέα.

Έχουμε ξεχάσει να ξεκουραζόμαστε ακόμα και στις διακοπές. Και όμως η ξεκούραση είναι αυτό που πρέπει να υιοθετήσουμε μιας και θα μας κάνει να γεμίσουμε από ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα που θα έρθει.

Ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα στην παραλία Καλάμι έχει οφέλη για την υγεία μας. Θα ηρεμήσει τον εγκέφαλο, που αργότερα θα δώσει πολλά “συν” στην καλύτερη λειτουργία της μνήμης και των αντανακλαστικών.

Ένα τέτοιο μέρος, μία τέτοια παραλία που λούζεται από το Αιγαίο και που οι ντόπιοι τη λατρεύουν και την προτιμούν εδώ και χρόνια. Μάλλον ήρθε ο καιρός να τη λατρέψει και η υπόλοιπη Εύβοια και όχι μόνο, αναφέρει το evianews.com.

Είναι ένας μοναδικός προορισμός στη Νότια Εύβοια. Στην παραλία Καλάμι δεν θα βρείτε μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ψαροταβέρνες αλλά θα βρείτε την χαμένη γαλήνη που λείπει τόσα χρόνια.

Πώς θα πάτε στην παραλία Καλάμι

Από την Χαλκίδα κατευθύνεστε προς Νότια Εύβοια Εύβοια, και συνεχίζετε μέχρι το Αυλωνάρι. Από εκεί ακολουθείτε την σήμανση για Οκτωνιά.

Ακολουθείτε αυτή την διαδρομή μέχρι το χωριό. Εκεί θα ρωτήσετε για το πώς θα πάτε. Θα χρειαστεί να περπατήσετε για λίγα μέτρα αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Άλλωστε αν ήταν προσβάσιμη, δεν θα ήταν παράδεισος.

Εύβοιαπαραλίαειδήσεις τώρα