Travel|15.06.2024 14:35

Το πιο όμορφο χωριό της Ευρώπης «διώχνει» τους τουρίστες: «Νιώθουμε σαν υπάλληλοι σε λούνα παρκ»

Newsroom

Το πιο όμορφο χωριό της Ευρώπης, εξετάζει να χρεώνει τους τουρίστες που το επισκέπτονται. Ο λόγος για το Lauterbrunnen, ένα γραφικό μέρος στην περιοχή Bernese Oberland της Ελβετίας, πασίγνωστο για την εκπληκτική φυσική ομορφιά του.

Φωλιασμένο σε μια βαθιά κοιλάδα που περιβάλλεται από πανύψηλα βράχια και αλπικές κορυφές, περιγράφεται συχνά ως ένα από τα πιο όμορφα μέρη των ελβετικών Άλπεων.

Γιατί θα πληρώνουν τουριστικό φόρο οι τουρίστες

Το χωριό εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο επιβολής τουριστικού φόρου για να περιορίσει τους επισκέπτες ημερήσιων εκδρομών, ακολουθώντας το παράδειγμα της Βενετίας, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω του υπερτουρισμού. 

Ο Tom Durrer, διευθυντής θέρετρου στο Lauterbrunnen, δήλωσε στη Sun: «Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής, υπάρχει συνωστισμός κατά μήκος του δρόμου του χωριού, καθώς ο δρόμος δεν είναι πολύ φαρδύς και υπάρχει μόνο ένα πεζοδρόμιο».

Μιλώντας πέρυσι στο ελβετικό δημόσιο ραδιόφωνο SRF, ένας ιερέας του χωριού είπε πως: «Νιώθουμε σαν υπάλληλοι σε λούνα παρκ».

Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο 

Μια ιδέα που εξετάζεται είναι η εισαγωγή εισιτήριου εισόδου για ορισμένους επισκέπτες.

Η προτεινόμενη χρέωση, η οποία θα καταβληθεί μέσω μιας εφαρμογής για smartphone, θα είναι μεταξύ 5 και 10 ελβετικών φράγκων (5,50 έως 10,99 δολάρια) και θα ισχύει για τους επισκέπτες που περνούν όλη την ημέρα με αυτοκίνητο.

«Η εξαίρεση θα ήταν οι επισκέπτες που έχουν κάνει κράτηση για μια προσφορά όπως ένα ξενοδοχείο ή μια εκδρομή ή που φτάνουν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς», δήλωσε ο δήμαρχος του Lauterbrunnen.

χωριόειδήσεις τώραΕλβετίατουρισμός