Travel|19.06.2024 06:00

Mαγευτικοί προορισμοί για όσους δεν αντέχουν τη ζέστη – Οι ιδανικές διακοπές στη δίνη του καύσωνα

Newsroom

Η Ελλάδα βιώνει τον πιο πρώιμο καύσωνα όλων των εποχών, με αρκετούς τουρίστες να αδυνατούν να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες.

Αλλά καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται στη νότια Μεσόγειο, η τάση για «δροσερές διακοπές» στο βορρά συνεχίζει να αυξάνεται.

Είτε κάνοντας μπάνιο στη Βαλτική είτε τρώγοντας al fresco πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, τα ταξίδια στις πόλεις της βόρειας Ευρώπης υπόσχονται να είναι εξαιρετικά ευχάριστα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Sarah Marshall επιχειρεί να δώσει λύσεις σε όσους δεν αντέχουν τον καύσωνα και το independent έχει τις απαντήσεις. 

Ελσίνκι, Φινλανδία

Η πρωτεύουσα της Φινλανδίας, που ετοιμάζεται να γίνει ένα από τα πιο cool city breaks της Ευρώπης, σημειώνει υψηλές βαθμολογίες όσον αφορά τη τάση που επικρατεί. Τα καλοκαίρια είναι αρκετά ζεστά για να περάσετε χρόνο σε ένα από τα πολλά νησιά του αρχιπελάγους, τα οποία ζωντανεύουν κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών.

Πηγαίνετε στη Lonna, σε απόσταση 10 λεπτών με το πλοίο από την πλατεία Αγοράς, για να κάνετε μια βόλτα ανάμεσα σε ένα ζεστό σπίτι και τον αναζωογονητικό Κόλπο της Φινλανδίας σε μια από τις καλύτερες δημόσιες σάουνες της πόλης. Νοτιότερα, το Pihlajasaari διαθέτει βραχώδεις βράχους, σταθμούς ψησίματος και ένα μονοπάτι της φύσης.

Πίσω στην πόλη, πολλά εστιατόρια έχουν βραβευτεί με αστέρια στον νέο σκανδιναβικό οδηγό Michelin, συμπεριλαμβανομένου του εξαιρετικού Room 14 θέσεων του Kozeen Shiwan. Σε απόσταση 40 λεπτών με το αυτοκίνητο από την πόλη, το εθνικό πάρκο Nuuksio διαθέτει επίσης πολλά σκιερά μονοπάτια πεζοπορίας και καθαρές λίμνες για να δροσιστείτε.

Μποντό, Νορβηγία

Αυτή η ταχέως αναπτυσσόμενη πόλη της βόρειας Νορβηγίας, που έχει χαρακτηριστεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2024, συνδυάζει τα αστικά αξιοθέατα με την εύκολη πρόσβαση σε φυσικά θαύματα, καθιστώντας την ένα από τα πιο γραφικά μέρη του πλανήτη.

Βρίσκεται πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο σε μια χερσόνησο ανάμεσα σε δύο φιόρδ, σε ιδανική τοποθεσία για να ζήσετε τον Ήλιο του Μεσονυκτίου - είτε σε μια πεζοπορία, είτε σε μια νυχτερινή βουτιά, είτε σε μια παρτίδα γκολφ στο Bodo Golfpark.

Δροσιστείτε με μια βόλτα με σκάφος στο Saltstraumen, την ισχυρότερη δίνη του κόσμου, όπου 400 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού διασχίζουν ένα στενό στενό, ή με ένα ταξίδι σε έναν από τους πιο προσιτούς παγετώνες της Ευρώπης, τον Svartisen.

Στην πόλη θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 1.000 παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις τέχνης και εκδηλώσεις στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος Bodo 2024.

Στοκχόλμη, Σουηδία

Δεν υπάρχουν πολλές πρωτεύουσες της χώρας όπου είναι δυνατόν να συνδυάσει κανείς όλες τις ανέσεις της μητροπολιτικής ζωής με τις απολαύσεις των φυσικών αναζητήσεων. Αποτελούμενο από περισσότερα από 30.000 νησιά, το αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης καλύπτει μια έκταση άνω των 650 τετραγωνικών μιλίων και μπορεί εύκολα να εξερευνηθεί μέσα σε μια ώρα από την έξοδο από την πόλη.

Εγκατασταθείτε σε μια παραθαλάσσια ζωή στο Hotell Furusund, ένα ζεστό ιστορικό σπίτι όπου τα ναυτικά αναμνηστικά διακοσμούν την τραπεζαρία και τα υπνοδωμάτια. Κάντε βόλτες με καγιάκ γύρω από το νησί ή χαλαρώστε στη σάουνα που αιωρείται στο νερό.

Ελάτε πιο κοντά στη φύση σε μια από τις ξύλινες οικολογικές καμπίνες στο Lido Vardshus. Αργότερα φέτος, θα ξεκινήσει ένα νέο μονοπάτι πεζοπορίας, το οποίο αποτελεί μέρος μιας νέας διαδρομής που διασχίζει 22 νησιά από βορρά προς νότο.

διακοπέςειδήσειςειδήσεις τώραταξίδιαΕυρώπη