Travel|28.07.2024 07:30

Αή Στρατής: Το απομονωμένο νησί που υπήρξε τόπος εξορίας και αναδεικνύεται σε ανερχόμενο προορισμό για εναλλακτικό τουρισμό

Newsroom

Αναζητάτε προορισμό για διακοπές μακριά από τα τουριστικά πλήθη;Ο Άγιος Ευστράτιος ένα από τα πιο απομονωμένα νησιά του Αιγαίου ίσως είναι ιδανική επιλογή για εσάς.

Ο Άγιος Ευστράτιος γνωστός και ο Άη Στρατής βρίσκεται ανάμεσα στη Λέσβο και τη Σκύρο και έχει μόλις 257 μόνιμους κατοίκους.
Την περίοδο της δικτατορίας  ο Γιάννης Ρίτσος, ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Μενέλαος Λουντέμης και ο Μάνος Κατράκης, μεταξύ άλλων, ήταν πολιτικοί εξόριστοι στο νησί. Σήμερα διαθέτει 180 κλίνες και σύμφωνα με τους ντόπιους, όποιος το επισκεφτεί μία φορά επιστρέφει.

Η πρόσβαση στο νησί με πλοίο

Το λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου συνδέεται με την Αθήνα και τη βόρειο Ελλάδα με τακτικά δρομολόγια πλοίων από το Λαύριο και την Καβάλα, σύμφωνα με το ferryhopper.

Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις για το νησί είναι οι εξής:

  • Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος: Το δρομολόγιο εκτελείται γύρω στις 4 φορές την εβδομάδα. Η διαδρομή Λαύριο - Άγιος Ευστράτιος κρατάει από 8,5 έως περίπου 13 ώρες.
  • Καβάλα – Άγιος Ευστράτιος: Η ακτοπλοϊκή σύνδεση εξυπηρετείται τουλάχιστον 4 φορές εβδομαδιαία και το ταξίδι με το πλοίο Καβάλα – Άγιος Ευστράτιος διαρκεί περίπου 7,5 ώρες.
διακοπέςειδήσεις τώραΆη ΣτράτηςΆγιος Ευστράτιος