Travel|11.08.2024 06:00

Θάλασσα και λίμνη σε ένα: Πώς η παραλία Βοιδοκοιλιά συνδυάζει αρμονικά όλα τα στοιχεία

Newsroom

Η Ελλάδα είναι γνωστή για το ότι προσφέρει στους επισκέπτες της ένα μοναδικό μείγμα προορισμών. Σε πολλές περιοχές, το βουνό και η θάλασσα απέχουν ελάχιστα μεταξύ τους, ενώ οι φυσικές ομορφιές και τα αξιοθέατα που βρίσκονται ανάμεσά τους, κάνουν τις διακοπές ακόμα πιο ξεχωριστές.

Ωστόσο, κάτι ιδιαίτερο μπορεί να λείπει. Πώς θα σας φαινόταν μια παραλία που ενώνει δύο φαινομενικά ασύμβατα τοπία: τη θάλασσα και τη λίμνη; Αν ψάχνετε έναν τέτοιο προορισμό, θα τον βρείτε στη διάσημη παραλία Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία.

Αυτή η ξεχωριστή παραλία, που από ψηλά θυμίζει μισοφέγγαρο, είναι κρυμμένη σε έναν κολπίσκο, ο οποίος βρέχεται και από τις δύο πλευρές. Για άλλους, η Βοϊδοκοιλιά μοιάζει με πέταλο αλόγου ή ακόμα και με το γράμμα Ω. Όπως και να τη δει κανείς, αποτελεί έναν επίγειο «παράδεισο» που συναντά κανείς στις ακτές του Ιονίου, βόρεια της Πύλου.

Το ξεχωριστό της χαρακτηριστικό είναι η τοποθεσία της, καθώς λειτουργεί ως φυσικό «σύνορο» ανάμεσα στο Ιόνιο πέλαγος και τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, με μια μόνο σειρά αμμόλοφων να τις διαχωρίζει.

Η παραλία και η γύρω περιοχή έχουν αναγνωριστεί για την ιδιαίτερη φυσική τους ομορφιά και προστατεύονται από το Δίκτυο Natura 2000. Στο νότιο άκρο της Βοϊδοκοιλιάς εκτείνεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Πύλου.

παραλίαειδήσεις τώραNatura 2000