Travel|11.08.2024 10:43

Οι Times μίλησαν: Αυτές είναι οι 35 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας - Ποιες ξεχώρισε

Newsroom

Οι Times δημοσίευσαν έναν κατάλογο με τις 35 κορυφαίες παραλίες της Ελλάδας, βασισμένο σε εκτεταμένη έρευνα της δημοσιογραφικής τους ομάδας, όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο.

Το δημοφιλές βρετανικό μέσο σημειώνει χαρακτηριστικά «όπως θα περίμενε κανείς από τη χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, η Ελλάδα έχει έναν φαινομενικά αμέτρητο αριθμό παραλιών. Από τις ακτές της ηπειρωτικής χώρας μέχρι τις αμμουδιές και τους όρμους των μυριάδων νησιών και βραχονησίδων της, οι παραθεριστές έχουν να αντιμετωπίσουν το πιο όμορφο δίλημμα του καλοκαιριού και να επιλέξουν ανάμεσα σε πάρτι στην άμμο, απομονωμένους ορμίσκους, δύση του ηλίου στις ακρογιαλιές και θαλάσσια σπορ σε γαλαζοπράσινα νερά».

Στην κορυφή της λίστας των Times βρίσκονται οι Κυκλάδες, με εννέα παραλίες σε Νάξο, Μύκονο, Κουφονήσια, Αντίπαρο, Άνδρο, Ίο, Κέα και Τήνο που προσφέρουν εμπειρίες μακριά από τα συνηθισμένα, κολύμπι σε σμαραγδένια νερά, νεανικές εξορμήσεις και έντονες συγκινήσεις. Ακολουθούν τα Δωδεκάνησα, με επτά παραλίες σε Ρόδο, Λειψούς, Αστυπάλαια, Πάτμο και Κάρπαθο, ιδανικές για όσους αναζητούν απομόνωση, οικογενειακές στιγμές ή έντονους μουσικούς ρυθμούς. Σημαντική είναι και η παρουσία των Ιόνιων Νήσων με πέντε παραλίες σε Ζάκυνθο, Παξούς, Ιθάκη και Κεφαλονιά, που χαρακτηρίζονται από τέλεια βότσαλα, μαγευτική φύση και ονειρικά ηλιοβασιλέματα, ενώ η Κρήτη καταλαμβάνει μια ξεχωριστή θέση με τέσσερις εξωτικές παραλίες ιδανικές για απόδραση από την καθημερινότητα. Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης οι Βόρειες Σποράδες, με τρεις παραλίες σε Σκόπελο, Σκιάθο και Αλόννησο, που προσφέρουν αναζωογονητικές εμπειρίες. Τέλος, δεν λείπει η ηπειρωτική Ελλάδα, με επιλογές από Χαλκιδική, Σύβοτα, Πελοπόννησο και Αττική, προσφέροντας χαλάρωση και γαλήνη κάτω από την πλούσια σκιά της τοπικής βλάστησης. Η λίστα ολοκληρώνεται με προτάσεις για ξεχωριστές στιγμές σε Χίο και Ελαφόνησο.

Αναλυτικά ο κατάλογος με τις 35 καλύτερες ελληνικές παραλίες

  1. Παραλία Έλλη, Ρόδος
  2. Παραλία Άντονι Κουίν, Ρόδος
  3. Πέννα, Χαλκιδική
  4. Μαύρα Βόλια, Χίος
  5. Πλατύς Γιαλός, Λειψοί
  6. Μαλτεζάνα, Αστυπάλαια
  7. Άσπρη λίμνη, Κρήτη
  8. Περιβόλι, Σκόπελος
  9. Πόρτο Γερμενό, Αττική
  10. Γλύφα, Αντίπαρος
  11. Αλυκό, Νάξος
  12. Αποθήκες, Άνδρος
  13. Γιδάκι, Ιθάκη
  14. Κουκουναριές, Σκιάθος
  15. Πόρι, Άνω Κουφονήσι
  16. Βουντούμι, Αντίπαξος
  17. Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία
  18. Μύρτος, Κεφαλονιά
  19. Χρυσή Μηλιά, Αλόννησος
  20. Μπάλος, Κρήτη
  21. Παραλία Μυλοπότας, Ίος
  22. Βάι, Κρήτη
  23. Super Paradise, Μύκονος
  24. Άγιος Σώστης, Μύκονος
  25. Μαραθονήσι, Ζάκυνθος
  26. Παραλία Μπελεγρίνα, Κρήτη
  27. Κολυμπήθρα, Τήνος
  28. Γέρακας, Ζάκυνθος
  29. Σίμος, Ελαφόνησος
  30. Σπαθί, Κέα
  31. Βουρβουρού, Χαλκιδική
  32. Ψηλή Άμμος, Πάτμος
  33. Καραβοστάσι, Σύβοτα
  34. Παραλία Εγκρεμνοί, Λευκάδα
  35. Παραλία Διακόφτης, Κάρπαθος
παραλίεςΚυκλάδεςΔωδεκάνησαειδήσεις τώρα