Travel|15.08.2024 09:37

Δεκαπενταύγουστος: Οι δημοφιλέστεροι οικονομικοί προορισμοί για αποδράσεις της τελευταίας στιγμής

Newsroom

Με την ακρίβεια να είναι στα ύψη, πολλοί είναι αυτοί που ψάχνουν οικονομικούς προορισμούς σε μια προσπάθεια να φύγουν έστω και λίγο από το κλεινόν άστυ για τον Δεκαπενταύγουστο.

Σύμφωνα με τον Θέμη Μπάκα, πρόεδρος πανελλήνιου δικτύου e-Real Estates, στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» υπάρχουν και πιο οικονομικοί προορισμοί με καλές τιμές. Ο ίδιος τόνισε ότι οι ταξιδιώτες διαλέγουν καταλύματα που μπορούν να μαγειρέψουν ενώ προτιμούν οδικούς προορισμούς για να γλιτώσουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

«Βλέπουμε ότι στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, τη φετινή χρονιά καταγράφουμε μία αύξηση της ζήτησης κατά 17% για τον Ιούλιο και Αύγουστο σε σχέση με πέρσι. Τόσο οι εγχώριοι όσο και οι ξένοι ταξιδιώτες προτιμούν αυτόν τον κάδο γιατί μπορούν να μαγειρέψουν και να μειώσουν το κόστος. Ο κόσμος προτιμάει τους οδικούς προορισμούς λόγω ακτοπλοϊκών εισιτηρίων».

Η Εύβοια, η Αρκαδία και η Αιδηψός

«Η Εύβοια έχει 4 τέτοιους προορισμούς, όπως η Χαλκίδα, Λευκαντί, Αιδηψός και τα Καμένα Βούρλα. Τα καταλύματα ξεκινούν από 432-566 συνολικά, 4 διανυκτερεύσεις σε ένα διαμέρισμα 80 τ.μ που μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα».

Η Αρκαδία είναι ένας ακόμα τέτοιος προορισμός, όπως και γενικότερα όλη η Πελοπόννησος.

Όπως είπε, ο περισσότερος κόσμος θέλει να πληρώσει για μία 4μελή οικογένεια γύρω στα 600 ευρώ συνολικά.

ΔεκαπενταύγουστοςΤαξίδι στην ΕλλάδαΑρκαδίαΕύβοιαειδήσεις τώρα