Travel|14.09.2024 06:00

Βαλτεσινίκο: Φθινοπωρινή απόδραση στο γραφικό παραδοσιακό ορεινό χωριό της Αρκαδίας

Newsroom

Το Βαλτεσινίκο είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ορεινούς προορισμούς της Πελοποννήσου. Η απόσταση που χωρίζει το χωριό από την Τρίπολη είναι 60 χιλιόμετρα, ενώ απέχει μόλις 20 από την πανέμορφη Βυτίνα και είναι ένας μοναδικός προορισμός για μια φθινοπωρινή απόδραση. 

Όσα θα δείτε στο Βαλτεσινίκο 

Το Βαλτεσινίκο με τα υπέροχα πετρόκτιστα σπίτια, τις εντυπωσιακές εκκλησίες του, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τους παραδοσιακούς ξενώνες, αλλά και την πλατεία με τις ταβέρνες και τα καφενεία με τα μοναδικά παραδοσιακά γλυκά, είναι γεμάτο ζωντάνια όποια εποχή του χρόνου και αν το επισκεφτείτε, περιγράφει το travel-inspiration.gr.

Εκτείνεται σε μια συνολική έκταση 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με κύριο χαρακτηριστικό τα έλατα και τις καρυδιές, τα οποία ανάλογα με την εποχή, χαρίζουν πανέμορφες εικόνες στους επισκέπτες του.

Αυτές λοιπόν οι εικόνες, τόσο με το πράσινο του καλοκαιριού, όσο και με το λευκό του χειμώνα με το χιόνι να απλώνεται ομοιόμορφα στις πορφυρές στέγες του οικισμού, αποκαλύπτουν με απλό μα άκρως εντυπωσιακό τρόπο την σπάνια ομορφιά του χωριού.

Αρκαδίαχωριόειδήσεις τώρα