Travel|26.10.2024 22:31

Πτήσεις: Πλησιάζει το τέλος της πρώτης θέσης; - Τι κάνουν οι αεροπορικές εταιρείες

Newsroom

Ενώ πολυάριθμες αεροπορικές εταιρείες αποχαιρετούν την πρώτη θέση, ορισμένες -ιδιαίτερα στην Ευρώπη- επενδύουν περισσότερο από ποτέ στις πολυτελείς καμπίνες.

Η Oman Air ανακοίνωσε ότι καταργεί μια για πάντα τις καμπίνες πρώτης θέσης και αντ' αυτού ανοίγει μια νέα καμπίνα Business Studio.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί παρόμοιες κινήσεις της Turkish Airlines και της Air New Zealand. Ενώ ο αριθμός των αεροπορικών εταιρειών που απαλλάσσονται από την πρώτη θέση έχει αυξηθεί τελευταία, στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει από το 2000.

Εκείνη τη χρονιά, καθώς οι οικονομικές αεροπορικές εταιρείες στριμώχνονταν στο φθηνότερο άκρο της αγοράς, η British Airways ήταν η πρώτη που πρόσθεσε ξαπλωτά κρεβάτια στις καμπίνες της business class. Σύντομα, πολλοί ανταγωνιστές ακολούθησαν το παράδειγμά της, γεγονός που γρήγορα απαξίωσε τις προσφορές της πρώτης θέσης.

 Μειώθηκε το χάσμα μεταξύ πρώτης και επιχειρηματικής θέσης

Έκτοτε, τα προνόμια στην επιχειρηματική θέση βελτιώθηκαν και αυτό σήμαινε ότι το ποιοτικό χάσμα μεταξύ πρώτης και επιχειρηματικής θέσης μειώθηκε, σημειώνει το Euronews.

Ενώ το όνομα Business Studio της Oman Air υποδηλώνει ότι οι νέες καμπίνες μπορεί να αντικαταστήσουν την παραδοσιακή business class, στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Θα προστεθούν στα υπάρχοντα business καθίσματα, παρά το γεγονός ότι είναι μάλλον ακριβότερα. Θα είναι, ωστόσο, ελαφρώς φθηνότερα από τα καθίσματα της πρώτης θέσης, γεγονός που θα μπορούσε να προσελκύσει κάποιους που αναζητούν μια εμπειρία υψηλού επιπέδου με σχετικά χαμηλότερο προϋπολογισμό.

Και σίγουρα θα είναι πολυτελής, με κάθε καμπίνα να διαθέτει τοίχους ιδιωτικότητας ως στάνταρ, προσωπική οθόνη 23 ιντσών, δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi, καθώς και γεύματα a la carte.

«Στα μάτια των περισσότερων επιβατών σήμερα, η διαφορά μεταξύ της πρώτης και της business class είναι μόνο στο όνομα», δήλωσε στο Thrillist ο Ben Mutzabaugh, ανώτερος συντάκτης αερομεταφορών στο The Points Guy.

αεροπλάνααεροδρόμιοειδήσειςειδήσεις τώρα