Travel|13.06.2019 18:05

Οι 5+1 ιδανικοί προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Μαίρη Τσίνου

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι μια ευκαιρία για μια σύντομη απόδραση από την πόλη και μια πρώτη «γέυση» καλοκαιρινών διακοπών. Η παρακάτω λίστα με τους 5+1 προορισμούς για αυτό το τριήμερο περιλαμβάνει μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, μέρη που βρίσκονται τόσο μακρυά όσο χρειάζεται για να μην ταλαιπωρηθείτε, να αλλάξετε παραστάσεις και να απολαύσετε τις πρώτες καλοκαιρινές βουτιές:

1) Ναύπλιο

T

Μια γραφική παραθαλάσσια πόλη, με πληθώρα επιλογών για διασκέδαση. Αξίζει να επισκεφτείτε το Παλαμίδι, και το Κάστρο στο Μπούρτζι, να δοκιμάσετε ιταλικό παγωτό σε κάποια τζελατερία, να περπατήσετε στα σοκάκια της πρώτης πρωτεύουσας του ελεύθερου ελληνικού κράτους και να «ταξιδέψετε» στον χρόνο.Το Ναύπλιο, άλλωστε, δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Είναι ένας από τους προορισμούς που επιβάλλεται να επισκεφθείτε έστω μια φορά στη ζωή σας.

Φωτογραφία: Pixabay

2) Αίγινα 

Μόλις 35 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά, η Αίγινα είναι ένα από τα νησιά που προσφέρονται για μια γρήγορη απόδραση. Μέρη τα οποία επιβάλλεται να επισκεφτείτε είναι το Κυβερνείο, η παραλία της Αγίας Μαρίνας, ο ναός της Αφαίας, το χωριό Ανιτσαίο και το λιμανάκι Πόρτες. Aν σας αρέσει η ποδηλασία η παραλιακή της Αίγινας είναι ιδανική για ποδηλατάδα. Μην παραλείψετε να κάνετε βόλτα με τα αμαξάκια με τα άλογα, να ψωνίσετε κάτι από τα πλωτά μανάβικα, και φυσικά να αγοράσετε φιστίκια για τα οποία είναι διάσημο το νησί!

Φωτογραφία: Wikimedia Commons

3) Χαλκίδα

Πρωτεύουσα της Εύβοιας και ιδανική επιλογή για μια σύντομη απόδραση με θέα το «γαλάζιο». Η παραλία της Χαλκίδας προσφέρει μια γκάμα επιλογών για φαγητό, καφέ και ποτό. Μην ξεχάσετε να κάνετε μια βόλτα στο Κάστρο Καράμπαμπα και να ψωνίσετε από την οδό Αβάντων. Στη Χαλκίδα μπορείτε να δείτε το έντονο φαινόμενο παλίρροιας στον πορθμό Ευρίπου, γνωστό και ως Παλίρροια του Ευρίπου. Οι αμμώδεις παραλίες της Χαλκίδας  σας περιμένουν για βουτιές, ηλιοθεραπεία και extreme sports.

Φωτογραφία: Wikipedia

4) Τρίκαλα Κορινθίας

Μια ακόμη ιδανική επιλογή για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αφού τα καταπράσινα τοπία και η ηρεμία της περιοχής θα σας προσφέρουν την ξεκούραση και την χαλάρωση που αναζητάτε. Αν επιλέξετε αυτόν τον προορισμό για το τριήμερο επισκεφθείτε την Κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, τις λίμνες Δασίου, Στυμφαλία και Δόξα, τη μονή Αγίου Γεωργίου, αλλά και το σπήλαιο Ερμή.

Φωτογραφία: Wikimedia

5) Τζια

Η Τζια βρίσκεται μόλις μια ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου και αποτελεί μια από τις ιδανικές επιλογές για απόδραση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Όμορφες παραλίες με καταγάλανα νερά, ήρεμοι κολπίσκοι, ο πύργος της Αγίας Μαρίνας, ο φάρος του Αγίου Νικολάου, το άλλοτε μεγαλύτερο της Μεσογείου παλιό εργοστάσιο εμαγιέ σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Η όμορφη Χώρα -γνωστή κι ως Ιουλίδα- με τα νεοκλασικά κτίρια (όπως το Δημαρχείο με την υπογραφή του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ καθώς και το παλιό-ιστορικό Δημαρχείο στην πλατεία της Ιουλίδας), η Ακρόπολη με τα απομεινάρια του αρχαίου ναού του Απόλλωνα και του Μεσαιωνικού Κάστρου, το σκαλισμένο πάνω στον βράχο λιοντάρι είναι μόνο μερικά από όσα αξίζει να δείτε στην Τζια.

Φωτογραφία: Wikimedia

6) Κύθηρα

Σε μόλις 45 λεπτά από την Αθήνα με το αεροπλάνο μπορείτε να βρεθείτε στο Τσιρίγο -όπως είναι η παλαιά ενετική ονομασία των Κυθήρων- όπου στο πέρασμά τους οι προϊστορικοί, οι ρωμαϊκοί, οι μεσαιωνικοί και οι βυζαντινοί χρόνοι, καθώς και η ενετοκρατία και η αγγλοκρατία άφησαν τα χνάρια τους παντού στο νησί. Είναι ένα μείγμα Επτανήσων, Κυκλάδων και Πελοποννήσου, ένας μοναδικός συνδυασμός που θα σας συναρπάσει. Στα Κύθηρα θα βρείτε κάστρα, καταρράκτες μέσα στη φύση, νερόμυλους, έναν φάρο 25 μέτρων στο βορειότερο ακρωτήρι του νησιού, σπήλαια, φαράγγια με μονοπάτια ιδανικά για πεζοπορίες και κρυφές λαξευμένες στους βράχους εκκλησίες.

Φωτογραφία: Wikipedia
Αγίου Πνεύματος 2019προορισμοίταξίδια Ελλάδα