Νίκος Παππάς: Nα συνεχίσει στον δρόμο της ενημέρωσης, όπως την ορίζουν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι του

Newsroom

γράφει ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών

Το ethnos.gr συνεχίζει μια μακρά και σημαντική παράδοση στον χώρο του Τύπου. Μια παράδοση που εκκίνησε πριν από 108 χρόνια με την κυκλοφορία της εφημερίδας «Έθνος». Μια παράδοση που περιλαμβάνει αναστολές κυκλοφορίας του φύλλου της από τις κατοχικές αρχές και τη χούντα των συνταγματαρχών, που «κουβαλά» συλλήψεις και καταδίκες στελεχών της εφημερίδας κατά τις μαύρες περιόδους της χώρας.

Μια παράδοση που συμπορεύτηκε με τον δημοκρατικό χώρο, που βρέθηκε δίπλα στον λαό, που τόλμησε και καινοτόμησε. Η κυκλοφορία της εφημερίδας «Έθνος» είναι συνυφασμένη με την οικονομική, κοινωνική και πολιτική ιστορία του τόπου τις τελευταίες πολλές δεκαετίες.

Το ethnos.gr, τρία χρόνια τώρα, δίνει συνέχεια στην πορεία αυτή. Υπηρετεί την ενημέρωση με συνέπεια. Με αξιοπιστία και τήρηση των θεμελιωδών αρχών της δημοσιογραφίας.Σε μια εποχή κατά την οποία η Πολιτεία «ανταλλάσει» την υποχρέωση υπεράσπισης της ελευθεροτυπίας με πρόσκαιρες πολιτικές αγιογραφίες.

Σε μια εποχή που συγκεκριμένα πολιτικά και οικονομικά κέντρα πιέζουν για την εξυπηρέτηση του κυβερνητικού και όχι του κοινωνικού συμφέροντος. Σε μια εποχή μεταδημοκρατίας, κατά την οποία τα fake news καθίστανται εργαλείο άσκησης πολιτικής και επηρεασμού της κοινής γνώμης.

Υποχρέωση όλων μας είναι να υπερασπιστούμε την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και της καλόπιστης κριτικής. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών ετών από την έναρξη λειτουργίας του ethnos.gr εύχομαι στους συντελεστές του να συνεχίσουν στον δρόμο της ενημέρωσης, όπως την ορίζουν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι του.