Πρύτανης ΑΠΘ Νικόλαος Παπαϊωάννου: Aξιόπιστη ενημέρωση, με αντικειμενική ματιά στα γεγονότα

Newsroom

γράφει ο πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικολάος Γ. Παπαϊωάννου

Στην εποχή της υπερπληροφόρησης, της ταχύτατης μετάδοσης των ειδήσεων, χωρίς διασταύρωση πηγών πολλές φορές, και της «πανδημίας» των fake news, η αξιόπιστη και αμερόληπτη δημοσιογραφία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Η διαχρονική αξία της ενημέρωσης των πολιτών συνιστά, άλλωστε, πυλώνα της δημοκρατίας, ενώ ο πλουραλισμός στην ενημέρωση συμβάλλει στην προώθηση και τη διεύρυνσή της, καθώς και στη διαμόρφωση σφαιρικής άποψης των πολιτών για τα ζητήματα που απασχολούν τον δημόσιο διάλογο.

Η ιστοσελίδα ethnos.gr, τηρώντας τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και με σεβασμό απέναντι στο κοινό, προσφέρει αξιόπιστη ενημέρωση, με αντικειμενική ματιά στα γεγονότα. Μέσα από την ειδησεογραφία που προβάλλει, καλύπτει όλο το εύρος της εγχώριας αλλά και της διεθνούς επικαιρότητας, ενώ με τα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων της αναδεικνύει και παρουσιάζει ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, φωτίζει άγνωστες πτυχές διάφορων θεμάτων (πολιτικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, εκκλησιαστικών κ.ά.) και προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες. Πρόκειται για μια ιστοσελίδα η οποία, με την έρευνα, την προσεγμένη δουλειά και τον επαγγελματισμό των δημοσιογράφων και των στελεχών της, προσφέρει στους αναγνώστες και τις αναγνώστριες όλα όσα χρειάζονται για την καθημερινή τους ενημέρωση.

Εύχομαι οι αλλαγές που θα δούμε από σήμερα στην ιστοσελίδα του ethnos.gr να την καταστήσουν ακόμη πιο πλούσια και εύχρηστη, να ενισχύσουν έτι περαιτέρω την επισκεψιμότητα και την αναγνωσιμότητά της και να προσφέρουν ακόμη πιο διευρυμένη και ποικίλη θεματολογία στους επισκέπτες και τις επισκέπτριές της. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο εγχείρημα!



ΑΠΘπρύτανης