Τηλεόραση|27.02.2021 09:54

Αγγελική Λάμπρη: «Ήρθε η ώρα οι θύτες να φοβηθούν πάρα πολύ και να κρυφτούν»

Newsroom

Καλεσμένη στην εκπομπή «After Dark» του ΣΚΑΪ βρέθηκε η Αγγελική Λάμπρη, η οποία μαζί με την Τζένη Μπότση και τη Λουκία Μιχαλά κατήγγειλαν πασίγνωστο σκηνοθέτη και ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση και μίλησε για τον φόβο των θυτών και των θυμάτων, την καταγγελία της, αλλά και για τη συμμετοχή της στο φετινό Survivor.

Η ηθοποιός Αγγελική Λάμπρη, την οποία αγάπησε το τηλεοπτικό κοινό στον ρόλο της «Αγγέλας» του «Παρά Πέντε», ξεκίνησε λέγοντας ότι όταν επέστρεφε από τον Άγιο Δομίνικο η Σοφία Μπεκατώρου είχε ήδη κάνει τη δική της καταγγελία, γεγονός που ανακίνησε μέσα στην ηθοποιό τη δική της τραυματική εμπειρία. «Ήταν μέσα μας κάτι πολύ έντονα και λέγαμε ότι κάποια στιγμή θα θέλαμε να βγει. Ένας από τους λόγους που εγώ έκανα την καταγγελία, μαζί με τα κορίτσια (σ.σ. Τζένη Μπότση και Λουκία Μιχαλά), ήταν γιατί τότε ένιωσα πολύ θυμό και οργή γιατί δεν μπόρεσα να αντιδράσω. Τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή, η κοινωνία ήταν έτοιμη να ακούσει λόγω της Σοφίας Μπεκατώρου. Πάντα μέσα μου έλεγα συμβαίνει αυτό εδώ και πάρα πολλά χρόνια και κάνουμε όλοι ότι δεν συμβαίνει. Ένιωσα πολύ φόβο, τρόμο, δεν ήξερα πόσο χειρότερο θα μπορούσε να γίνει. Ο θυμός αυτός δεν έφυγε ποτέ από μέσα μου. Τώρα είπα την αλήθεια μου».

Διαβάστε επίσης: Αγγελική Λάμπρη: Περιέγραψε τη σεξουαλική παρενόχληση - «Ολοκλήρωσε, βλέποντας τον τρόμο στα μάτια μου»

Επιπλέον, η Αγγελική Λάμπρη πρόσθεσε: «Αν το 'χα κάνει πολύ νωρίτερα, δεν θα είχαν έρθει σε αυτή τη θέση πολλά κορίτσια μόλις τελείωσαν τη Δραματική Σχολή. Ο στόχος λοιπόν ήταν να ενθαρρύνουμε τα θύματα να μη φοβούνται να μιλήσουν. Δεν ξέρεις πόσα συγκλονιστικά μηνύματα έχω πάρει. Κανείς δεν είναι μόνος του. Να μιλάμε [...] Ντροπή θα νιώσουν μόνο οι θύτες, και φόβο, νομίζω ότι ήρθε η ώρα οι θύτες να φοβηθούν πάρα πολύ και να κρυφτούν. Η αλήθεια θα βγει στο φως, έρχεται μια κάθαρση. [...] Δεν μπορεί ο καθένας επειδή είναι μεγάλος καλλιτέχνης, επειδή είναι τρελός να κάνει ό,τι του έρχεται στο κεφάλι και να είναι ανεκτό. Μια τέτοιου είδους συμπεριφορά δεν θα είναι ανεκτή από κανέναν πια, είμαι σίγουρη γι' αυτό. Το θέατρο είναι ένας μαγικός χώρος με μαγικούς ανθρώπους. [...] Ως μητέρα που έχω μια κόρη 8 ετών, πολλές φορές ακούω πράγματα που μου σήκωνεται η τρίχα, με ξεπερνάει όλο αυτό που συμβαίνει».

Η ηθοποιός σχολίασε την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, στην οποία εκείνη δήλωσε πως «εξαπατήθηκε» από τον ηθοποιό-σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, λέγοντας: «Όταν ακούς από τα χείλη μιας υπουργού Πολιτισμού ότι έχει εξαπατηθεί με βαθιά υποκριτική τέχνη, στοχοποιείται ένας ολόκληρος κλάδος. Η υποκριτική είναι σπουδαία».

Επίσης, η Αγγελική Λάμπρη λυπάται που δεν αντέδρασε νωρίτερα αλλά δήλωσε πως είναι «ηθικά δικαιωμένη» μόνο και μόνο επειδή ακούστηκε η περίπτωσή και αν και τόνισε πως το περιστατικό που την αφορά, έχει παραγραφεί, αποκάλυψε πως δεν θα έλεγε «όχι» αν την καλούσε για κατάθεση ο εισαγγελέας.

Διαβάστε επίσης: Καταγγελία από Τζένη Μπότση και Αγγελική Λαμπρη για τον Κώστα Σπυρόπουλο

σεξουαλική παρενόχλησηκαταγγελίεςΑγγελική ΛάμπρηMeToo