Τηλεόραση|10.03.2021 14:23

Κάθε Μέρα Σεφ με τον Βαγγέλη Δρίσκα: Λαχταριστές συνταγές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Newsroom

Είναι γνωστή η αγάπη του Βαγγέλη Δρίσκα για την μαγειρική αλλά και το πάθος του να παρακολουθεί τις εξελίξεις, τα νέα και ό,τι καινούργιο συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο που έχει σχέση με τη γαστρονομία. Το «Κάθε Μέρα Σεφ με τον Βαγγέλη Δρίσκα» είναι μία καθημερινή εκπομπή μαγειρικής για τον σύγχρονο τηλεθεατή. Πολυσυλλεκτική, με μαγειρικά θέματα που εναλλάσσονται μέσα στην εβδομάδα και κρατούν το ενδιαφέρον του τηλεθεατή αμείωτο γιατί πάντα υπάρχει κάτι νέο να δει.

Οι στήλες εναλλάσσονται στη διάρκεια της εβδομάδας: «Ελληνική κουζίνα» δοσμένη με πιο σύγχρονη ματιά. «Έθνικ κουζίνες»: όλα τα υλικά χωράνε στο τραπέζι μας, αρκεί να γνωρίζουμε πώς να τα χρησιμοποιήσουμε. «Υγιεινά αλλά Νόστιμα», μαθαίνουμε τις διατροφικές αξίες των τροφίμων και πώς μπορούμε να τα συνδυάσουμε στο καθημερινό μας μαγείρεμα με το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.

«Ζαχαροπλαστική για όλους»: με ωραία εύκολα γλυκά, εντυπωσιακές παρασκευές, το γλυκό του Σαββατοκύριακου και συνταγές χωρίς ζάχαρη. «Σπιτικές μαμαδίστικες συνταγές» με υλικά έκπληξη, λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους. «Μasterclass σε 5’»: Μαθαίνουμε τα βασικά για μία τεχνική, ένα υλικό, μία συνταγή, μία κουζίνα.

Ο Βαγγέλης Δρίσκας δίνει τις καλύτερες και τις πιο απλές συνταγές: δοκιμασμένες, βατές με σίγουρο αποτέλεσμα. Μας μαθαίνει να μαγειρεύουμε αποτελεσματικά και μοιράζεται γνώσεις που θα μας κάνουν να κατανοήσουμε και να αγαπήσουμε τη μαγειρική. Μαζί του το μαγείρεμα γίνεται αγχολυτική, ευχάριστη και κυρίως δημιουργική διαδικασία.

Σήμερα Τετάρτη 10 Μαρτίου, ο Βαγγέλης Δρίσκας μας ταξιδεύει στον χρόνο και δείχνει βήμα - βήμα πώς φτιάχνονται τα Βολ-ο-βαν με κοτόπουλο και μανιτάρια. Στην ενότητα «Ελληνική Κουζίνα» δίνει τη δική του εκδοχή για πεντανόστιμα μπιφτέκια γεμιστά με τυριά και ντομάτα. Οι αγκινάρες είναι στην εποχή τους και ο Βαγγέλης φτιάχνει καρπάτσιο φρέσκιας αγκινάρας με προσούτο, μία σαλάτα εκπληκτικής νοστιμιάς. Το επεισόδιο κλείνει γλυκά με ένα πρωτότυπο κέικ με χαλβά κάστανο και κουβερτούρα!

Την Πέμπτη 11 Μαρτίου, το επεισόδιο ξεκινάει με λαχταριστά Chicken fingers με σάλτσα μπάρμπεκιου και τραγανή κρούστα. Στην ενότητα «Έθνικ Κουζίνες» ο Βαγγέλης μαγειρεύει μαροκινό Ταζίν με μοσχαράκι, ξερά φρούτα και κουσκούς ενώ στην ενότητα «Υγιεινά αλλά νόστιμα» φτιάχνει φιλέτο τσιπούρας με ταμπουλέ κουνουπίδι. Για γλυκό σερβίρει πανεύκολα σοκολατένια μπισκότα μαρμελάδας, με ξεχωριστή νοστιμιά.

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου ο Βαγγέλης δίνει πολλές ιδέες για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Το φουρνιστό ξιδάτο χταπόδι με πατατοσαλάτα είναι μόνο η αρχή. Μαθαίνουμε βήμα- βήμα πώς να φτιάξουμε την πιο νόστιμη παέγια με θαλασσινά. Την παράσταση κλέβει μία απίθανη ποικιλία ορεκτικών για ούζο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βελούδινη ταραμοσαλάτα με γαύρο μαρινάτο και ένα λαχταριστό πικάντικο ντιπ με παντζάρια. Φυσικά ο χαλβάς έχει την τιμητική του και ο Βαγγέλης φτιάχνει πεντανόστιμα νηστίσιμα brownies με χαλβά!

Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας μαθαίνει να μαγειρεύουμε καθημερινά σαν σεφ στην κουζίνα μας!

Κάθε Μέρα Σεφ με τον Βαγγέλη Δρίσκα”, καθημερινά Δευτέρα - Παρασκευή στις 15:15 στο OPEN

OPENΒαγγέλης ΔρίσκαςΚάθε Μέρα Σεφ