Τηλεόραση|14.03.2021 17:35

Νικολέττα Βλαβιανού: «Στην πρώτη μου δουλειά δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση»

Newsroom

Στο πλατό της εκπομπής του OPEN, «Έλα χαμογέλα» με τη Σίσσυ Χρηστίδου βρέθηκε η ηθοποιός Νικολέττα Βλαβιανού το πρωί της Κυριακής (14/03). Η γνωστή ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για την πρώτη της θεατρική δουλειά στην οποία και δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση την οποία και κλήθηκε να διαχειριστεί σε νεαρή ηλικία. «Το θέατρο είναι ένα ανταγωνιστικό, μη οριοθετημένο περιβάλλον, με μεγάλη κατάχρηση εξουσίας. Είναι μικρό το κύκλωμα στην Ελλάδα δεν είμαστε εξωτερικό [...] Έρχονται σπίτι μου φίλες και τους λέω "δεν τους βλέπεις που κλαίνε όλοι, τι θέλεις να πας εκεί;", είναι δύσκολο επάγγελμα. Αυτά που ακούμε και παλιά συνέβαιναν. Και εμείς γνωρίσαμε άσχημα πράγματα και ήταν λιγότερες οι δουλειές. Μόνο η ΕΡΤ υπήρχε το Εθνικό με πολύ λίγα έργα και 5-6 ελεύθερες σκηνές θεάτρου».

Διαβάστε επίσης: Νικολέττα Βλαβιανού: «Χώρισα γιατί ο σύζυγός μου ήταν σατράπης»

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, η Νικολέττα Βλαβιανού είπε χαρακτηριστικά: «Θυμάμαι ότι στην πρώτη μου δουλειά, το καλοκαίρι μόλις αποφοιτήσαμε, που είχα μια πρόταση αμέσως είχα μια σεξουαλική παρενόχληση. Απλά είπα "γεια" και άνοιξε μια άλλη πόρτα. Είναι πράγματα τα οποία συμβαίνουν συνέχεια στη δική μας δουλειά. Ήταν κάπως δεδομένα» πρόσθεσε η ηθοποιός.

«Πάντα υπάρχει γιατί υπάρχει η εξουσία. Η κατάχρηση της εξουσίας είναι στην ουσία. Μην ξεχνάμε, δε, ότι στα δικά μας επαγγέλματα που είναι προβεβλημένα δεν πάνε όλοι οι άνθρωποι γιατί θέλουν να κάνουν αυτή την καριέρα. Θέλουν να προβληθούν. Την εικόνα αγαπούν πιο πολύ και πάνω σε αυτήν δεν έχουν πάντα το υπόβαθρο της κουλτούρας. Άρα δεν μπορούν να αντισταθούν εύκολα στην εξουσία».

«Αξιοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ. Είναι ένα δύσκολο σπορ που δεν νομίζω ότι θα το καταφέρουμε» είπε. Παράλληλα, η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στο καθημερινό σίριαλ της ΕΡΤ, «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» μίλησε για την απομάκρυνση του συναδέλφου της, Πέτρου Φιλιππίδη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στη σειρά «Χάι Ροκ». «Δεν είναι ευχάριστα πράγματα αυτά. Είναι μια δύσκολη πορεία, καλή δύναμη σε όλους. Εμείς δεν είχαμε καταλάβει κάτι» είπε η Νικολέττα Βλαβιανού.

Νικολέτα Βλαβιανούσεξουαλική παρενόχληση