Τηλεόραση | 24.03.2021 08:56

MasterChef 5 αποχώρηση: Εκτός ριάλιτι ο Αντώνης Μητρόπουλος - Πλάνταξε στο κλάμα ο Ιωάννης

Newsroom

Ένας ακόμα παίκτης είδε την πόρτα της εξόδου από το «MasterChef 5». Αρχικά, οι τρεις chef κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ανακοίνωσαν ότι ο Παναγιώτης Τζαμαλής ήταν ο νικητής του τεστ δημιουργικότητας, προκαλώντας ένα «υπόγειο» κύμα αντιρρήσεων από ορισμένους διαγωνιζόμενους, οι οποίοι θεώρησαν πως το πιάτο του δεν ανταποκρινόταν στο ζητούμενο της ημέρας.

Διαβάστε επίσης: MasterChef: 5 πρόσωπα του ριάλιτι στη νέα εκπομπή μαγειρικής «Cook Beef»

Η Ανούς, ο Παύλος, η Κωνσταντίνα και ο Αντώνης είχαν τα χειρότερα πιάτα και έτσι φόρεσαν τις μαύρες τους ποδιές, περιμένοντας να ακούσουν τις οδηγίες των τριών κριτών. Ωστόσο, λίγο πριν ανοίξει η καμπάνα και δουν το πιάτο αντιγραφής, o Σωτήρης Κοντιζάς ρώτησε τον Παναγιώτη αν θα κάνει χρήση της κάρτας ασυλίας. Προς έκπληξη όλων, ο επίδοξος σεφ απάντησε θετικά και έσωσε τον Παύλο. Ο παίκτης έβγαλε τη μαύρη ποδιά και ανέβηκε στον εξώστη, νιώθοντας ασφαλής αν και όπως είπε θα προτιμούσε να έχει διαγωνιστεί για να δει τις δυνατότητές του και σε αυτή τη δοκιμασία.

«Επειδή μεγάλωσα διαφορετικός -ας το πούμε έτσι- και γενικότερα ο κάθε άνθρωπος που μεγαλώνει διαφορετικός νιώθει πάντα ότι δεν μπορεί να είναι αρκετός ή καλός κάπου. Πάντα νιώθεις αυτό το πράγμα μέσα σου, το οποίο σε κρατάει πίσω» δήλωσε, αρχικά, ο Παύλος. «Το τι θα πουν οι άλλοι το έχω ξεπεράσει προ πολλού. Εδώ δεν με νοιάζει τι θα πουν οι δικοί μου μερικές φορές. Δεν μπορείς να ακούς συνέχεια τι έχουν να πουν οι άλλοι. Είναι η δικιά τους οπτική και μερικές φορές, όταν δεν έχεις το βίωμα, δεν πρέπει να μιλάς. Όπως για παράδειγμα οι άνδρες. Δεν ξέρεις πώς είναι να περπατάς σαν γυναίκα μέσα σε αυτόν τον κόσμο. Δεν ξέρεις πώς είναι να περπατάς σαν γκέι μέσα σε αυτόν τον κόσμο» είπε στη συνέχεια, πριν κλείσει, τονίζοντας: «Σεβαστή η άποψή σου, αλλά άκου με κι εμένα που έχω το βίωμα».

Στη συνέχεια, ο Σωτήρης Κοντιζάς κοίταξε τη Μαρίνα, η οποία δίχως καμία έκπληξη κατέβηκε για να μαγειρέψει. «Χάρηκαν όλοι στον εξώστη που κατέβηκα κάτω. Από το να είμαι στον εξώστη και να ακούω βλακείες από άτομα που δε συμπαθώ καλύτερα που κατέβηκα κάτω για να μαγειρέψω. Έτσι θα τους δείξω ποια είμαι και πόσο λίγοι είναι μπροστά μου».

Το πιάτο αντιγραφής και ο παίκτης που αποχώρησε

Με καλεσμένο τον pastry chef Νίκο Κολέτσα, οι υποψήφιοι προς αποχώρηση βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα πραγματικά δύσκολο πιάτο αντιγραφής. Τους ζήτησε να ετοιμάσουν μία τάρτα φιστίκι με σφαίρα από βανίλια και βατόμουρο. Ο τρεις κριτές του ριάλιτι μαγειρικής αξιολόγησαν τις προσπάθειές τους και πήραν την τελική απόφαση. Η Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου τα πήγε αρκετά καλά, με τον εξώστη να δείχνει μεγάλη αγωνία για το αποτέλεσμα.

Από την άλλη, ο παίκτης που δεν τα κατάφερε ήταν ο Αντώνης Μητρόπουλος. «Το "MasterChef" ήταν μία από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου. Φεύγω νωρίς, αλλά είμαι πολύ γεμάτος. Ήταν ένα δύσκολο πιάτο και κουράστηκα να το βγάλω. Η μαγειρική δεν σταματά εδώ» είπε ο παίκτης μετά την αποχώρησή του από το ριάλιτι.

Ο Ιωάννης στον εξώστη έβαλε τα κλάματα για τον συμπαίκτη του. «Πολύ νωρίς έφυγε από το παιχνίδι το καλύτερο παιδί του σπιτιού» σχολίασε. Οι στενοί φίλοι του Αντώνη είχαν ήδη συνεννοηθεί στον εξώστη ότι αν έφευγε ο νεαρός παίκτης θα κατέβαιναν να τον αγκαλιάσουν και να μην τον αφήσουν να φύγει έτσι.

Διαβάστε επίσης: MasterChef 5: Η Κωνσταντίνα μοίρασε το χρόνο του γλυκού και άναψε φωτιές στην κουζίνα

Ποιος είναι ο Αντώνης Μητρόπουλος

Τη δήλωση συμμετοχής σκεφτόταν να την κάνει αρκετά χρόνια πριν, φέτος όμως ένιωσε πως είναι έτοιμος να δεχτεί αυτή την πρόκληση. Ο Αντώνης Μητρόπουλος ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο της εστίασης ως σερβιτόρος και μπάρμαν. Κάποια στιγμή αποφάσισε πως θα ήθελε να σπουδάσει μαγειρική, εκεί συνειδητοποίησε τι έχανε τόσο καιρό, καθώς η μαγειρική είναι η ζωή του.

Θεωρεί πως το να είσαι ταπεινός, να ακούς, να μαθαίνεις από τα λάθη σου, σε κάνει πολύ πιο έξυπνο άνθρωπο και σε βοηθάει να προχωρήσεις μπροστά στη ζωή σου. Δεν του αρέσουν οι φασαρίες, προτιμάει να λύνει τα προβλήματα μέσα από διάλογο. Όνειρο ζωής είναι να γίνει καθηγητής μαγειρικής ώστε να μπορέσει να μεταδώσει το πάθος του για τη μαγειρική, αλλά και να ασχοληθεί πιο ενεργά με τη ζαχαροπλαστική.

αποχώρησηMasterChefStar TVMasterChef 5