Τηλεόραση|01.06.2021 08:48

MasterChef 5: Χαρακίρι αποχώρησης για Νίκο και η παίκτρια που κέρδισε ξαφνικά 10.000 ευρώ

Newsroom

Μία δύσκολη δοκιμασία γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές είδε το τηλεοπτικό κοινό το βράδυ της Τρίτης (06/4) στο «MasterChef 5» όπου οι παίκτες μπήκαν στις κουζίνες του πλατό για να μαγειρέψουν σε τεστ δοκιμασίας. Τελικά έμαθαν από τους κριτές ότι θα υπάρξει αποχώρηση, γεγονός που έφερε άγχος και ανυπομονησία. O Παύλος Χάππιλος είχε κερδίσει το Mystery Box και είχε στη διάθεσή του ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τη δοκιμασία. Εκτός από τα τρία πιάτα - ένα ορεκτικό, ένα κυρίως πιάτο και ένα γλυκό - για το τεστ δημιουργικότητας, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να πάρουν και μια ριψοκίνδυνη απόφαση, σε πέντε μόνο λεπτά. Οι παίκτες έπρεπε να αποφασίσουν αν θα μαγειρέψουν για 10.00 ευρώ ή θα ανέβουν στον εξώστη. Όποιοι μαγείρεψαν μπήκαν στη διαδικασία της αποχώρησης. Προς τιμήν τους - όπως παρατήρησαν οι κριτές - οι παίκτες αποφάσισαν να μαγειρέψουν και να κινδυνεύσουν να φύγουν από τον διαγωνισμό.

Καλεσμένος των κριτών, ο σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος, που έκρινε τα πιάτα των παικτών βρίσκοντας ένα από αυτά το χειρότερο που έχει φάει! Η μέρα έκλεισε με έναν θρίαμβο, αλλά και με την πικρή γεύση της αποτυχίας. Καταπέλτης ο σεφ Αθηναγόρας για το πιάτο του Νίκου Σκορδάκη, ο οποίος έμεινε στην τελική δυάδα με τη Μαρία. Οι κριτές έστειλαν τη Μαρία στον εξώστη, η οποία με δάκρυα στα μάτια είπε: «τι ρεζιλίκι» για τα πιάτα της. Το Silver Award και τις 10.000 κέρδισε η Μαργαρίτα που έβαλε τα κλάματα από ευτυχία. «Το κορίτσι έχει γάμο μπροστά της» είπαν οι παίκτες που χάρηκαν και χειροκρότησαν την παίκτρια.  

Ο σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος μίλησε με θαυμασμό για τα πιάτα της Μαργαρίτας, η οποία δεν πίστευε ότι πήρε τα χρήματα αυτά. «Το πιάτο ήταν συγκινητικά ωραίο, με φινέτσα και λεπτότητα, σου βγάζω το καπέλο. Έχεις γεννηθεί να κάνεις αυτό που κάνεις, έχεις ταλέντο» είπε ο σεφ, ενώ η σεμνή Μαργαρίτα είπε στην κάμερα: «Εγώ νιώθω ότι κέρδισα το MasterChef σήμερα».

Ποιος είναι ο Νίκος Σκορδάκης που αποχώρησε από το MasterChef

Μπήκε στο MasterChef 5 γιατί πιστεύει πως έχει να δείξει πολλά πράγματα στον κόσμο. Θέλει να κάνει περήφανη την Πάτρα καθώς, όπως λέει, όποια πέτρα και αν σηκώσεις τον Σκορδάκη θα βρεις. Έχοντας δουλέψει ως μάγειρας σε yacht, θέλει το ταξίδι του στο MasterChef 5 να ολοκληρωθεί στον τελικό. Δηλώνει δυναμικός, ανταγωνιστικός, με χιούμορ και θεωρεί πως το όνομα του θα το θυμούνται όλοι για καιρό. Με αρκετές διακυμάνσεις στη ζωή του, νιώθει πως τώρα πατάει γερά στα πόδια του και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις του διαγωνισμού. Το 5 είναι ο αγαπημένος του αριθμός και για αυτό τον λόγο, το ΜasterChef 5, θα ήθελε να τον βγάλει νικητή. Όμως αποχώρησε!

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη μπήκε στο MasterChef 5 από την Καλλονή της Μυτιλήνης. Αδιαμφισβήτητα, για τη «γλωσσοκοπάνα» Μαργαρίτα, όπως τη φωνάζουν φίλοι και συνάδελφοι, η μαγειρική είναι τρόπος ζωής και δεν είναι λίγες οι φορές, που με μια βαλίτσα στο χέρι κυνήγησε το όνειρο της. Οι σπουδές της στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, την οδήγησαν στο εξωτερικό, όπου έζησε για αρκετά χρόνια. Η αντιδραστική και αυθόρμητη Μαργαρίτα δεν δίστασε να απορρίψει σημαντικές προτάσεις στο εξωτερικό, προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα και στον ζαχαροπλάστη σύντροφο της. Το μαγειρικό ταξίδι για εκείνη δεν σταματά ποτέ. Με τις 10.000 ευρώ σχεδιάζει να κάνει τον γάμο της, κάτι που είπε και στην κάμερα του MasterChef.

αποχώρησηMasterChefΜαργαρίτα Νικολαΐδη MasterChef 5