Τηλεόραση|03.06.2021 13:00

Άγριες Μέλισσες - Η ιστορία από την αρχή: 10 σκηνές «φωτιά» και το τραγικό φινάλε

Newsroom

Αναπάντεχα γοητευτικές και σχεδόν θανάσιμες, οι «Άγριες Μέλισσες» μας κράτησαν συντροφιά τους μήνες της καραντίνας και έκαναν το κοινό να κλάψει, να προβληματιστεί και να ταυτιστεί με τους ήρωες - οι επιλογές των οποίων σφράγισαν τελικά το πεπρωμένο τους. Δύο οικογένειες που αντιπροσωπεύουν τα δύο αντίθετα. Σταμίρηδες και Σεβαστοί σε έναν αγώνα για την επιβίωση, αλλά και για την εξιλέωση. Με προεξάρχουσα την Λενιώ Σταμίρη, ρόλο που ερμηνεύει εξαιρετικά η ηθοποιός Μαρία Κίτσου, οι Μέλισσες κέρδισαν το στοίχημα! 

Η σειρά ολοκληρώνει τον δεύτερο κύκλο της και οι δημιουργοί της ήδη εργάζονται πυρετωδώς για τον τρίτο πολυαναμενόμενο κύκλο, που διαδραματίζεται στην εποχή της δικτατορίας, στο Διαφάνι, στη Λάρισα και στην Λέρο. Το τραγούδι «Μέλισσες» που ερμηνεύει η Φωτεινή Βελεσιώτου (σε μουσική Γιώργου Καζαντζή, και στίχους Ελένης Φωτάκη) φέρνει πλέον στο μυαλό όλων την σειρά, αν και γράφτηκε πριν από 15 χρόνια. 

Διαβάστε επίσης: Άγριες Μέλισσες spoiler: Ειδικά εφέ για τη φωτιά στο Διαφάνι - Το τέλος του Μιλτιάδη πλάι στον Γιάννο

Οι τρεις αδερφές Σταμίρη είναι οι Άγριες Μέλισσες

Η ιστορία του πρωτότυπου σεναρίου διαδραµατίζεται στα τέλη της δεκαετίας του ’50 (1958) σε ένα χωριό του Θεσσαλικού Κάµπου και περιστρέφεται γύρω από τις τρεις αδελφές Σταµίρη, οι οποίες χτυπηµένες σκληρά από τη µοίρα προσπαθούν να επιβιώσουν σε µια ανδροκρατούµενη κοινωνία µε πολύ συγκεκριµένα πρότυπα. Πρόκειται για την Ελένη (Μαρία Κίτσου), την Ασηµίνα (Ελλη Τρίγκου) και τη ∆ρόσω (∆ανάη Μιχαλάκη). 

Μετά τον ξαφνικό χαμό του πατέρα τους, μένουν χωρίς κανένα στήριγμα μέσα σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία και πρέπει να φροντίσουν τους εαυτούς τους και το βιός τους, μόνες τους. Μια πρόταση γάμου έρχεται ως θείο δώρο για την Ελένη. Ο Σέργιος, ο μεγάλος γιος του Δούκα Σεβαστού, του μεγαλογαιοκτήμονα της περιοχής, θέλει να την παντρευτεί και να προσφέρει μια καλύτερη ζωή σ’ αυτήν και τις αδερφές της. Ένας γάμος που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια συμφέρουσα οικονομική συμφωνία και για τις δυο πλευρές.

Η Ελένη είναι έτοιμη να αρνηθεί όταν επιστρέφει στο χωριό ο Λάμπρος. Ο μοναδικός έρωτάς της. Γυρνά για να αναλάβει τη θέση του δασκάλου στο Διαφάνι με τη γυναίκα του, Θεοδοσία, στο πλευρό του. Η καρδιά της Ελένης γίνεται χίλια κομμάτια και λέει το «ναι» στον Σέργιο. Μόνο που εκείνη τη στιγμή αγνοούσε πως άνοιγε την πόρτα για να μπούνε χίλιες συμφορές στο σπίτι της. Και την πρώτη νύχτα του γάμου της, εκείνη και οι αδερφές της θα βάψουν τα χέρια τους με αίμα… 

Spoiler alert - Τα μυστικά της σειράς - Δολοφόνοι, τρίτα πρόσωπα και αυτοκτονίες 

Εν ολίγοις... μέχρι στιγμής:

Οι τρεις αδερφές σκοτώνουν τον Σέργιο και αυτό το μυστικό κυνηγάει τις Μέλισσες μέχρι το φινάλε, όπου αποκαλύπτονται όλα. Στη πορεία της σειράς αποκαλύπτεται ότι τον πατέρα της Ελένης έχει σκοτώσει ο Δούκας για να πάρει τα χωράφια τους. Οι ζωές της Λενιώς, της Ασημίνας και της Δρόσως γίνοται «μαλλιά κουβάρια». Η Ασημίνα παντρεύεται τον Νικηφόρο Σεβαστό, αδερφό του δολοφονημένου, Σέργιου. Ο Νικηφόρος όμως αποκτά παιδί με την αδερφή της, τη Δρόσω και ο μικρός Σέργιος παραμένει με την Ασημίνα. Η Δρόσω καταλήγει στην Τρούμπα για να ξαναγυρίσει στο Διαφάνι και να ερωτευτεί τον Κωνσταντή Σεβαστό. Η Ασημίνα χωρίζει τελικά με τον Νκηφόρο, αφού έχει μια περιπέτεια με τον νεαρό Μπάμπη.

Ο Μελέτης, το «πιστό σκυλί» της οικογένειας Σεβαστού είναι στην πραγματικότητα ο γιος της Ανέτ Σεβαστού, αδερφής του Δούκα, που βιάστηκε και έφυγε στην Γαλλία, αφήνοντάς το παιδί της στα χέρια του. Η επιστροφή της στο Διαφανι φέρνει τη μεγάλη αποκάλυψη, αλλά ο Μελέτης - ερωτευμένος με την κόρη του Δούκα την Πηνελόπη (που είναι και ξαδέρφη του) είναι πολύ «σκληρό καρύδι» και δεν λυγίζει. Γίνεται ένας δολοφόνος πλάι στον Δούκα και μένει μαζί του μέχρι το τέλος...  

Η Ελένη καταλήγει με τον εφηβικό της έρωτα τον Λάμπρο, αλλά μπαίνει στη φυλακή για τον φόνο, όπου βιάζεται και βασανίζεται από τον φίλο του Σέργιου, Μάνο Βόσκαρη (Βασίλης Μπισμπίκης). Μένει έγκυος, της κάνουν έκτρωση και καταφέρνει να αποδράσει, ενώ αργότερα παίρνει χάρη και αποφυλακίζεται. Ο Δούκας τελικά παίρνει τα χωράφια του Συνεταιρισμού με δόλο, αλλά τα 3 παιδιά του τον σιχαίνονται πλέον. Στο πλευρό του η Μυρσίνη που σκέφτεται πάντα την εκδίκηση για τον Σέργιο.  Τα χέρια του Δούκα είναι βαμμένα με αίμα και μία φονική φωτιά είναι το τελευταίο του επίτευγμα.

Την οικογένεια των Σεβαστών και τις τρεις αδερφές Σταμίρη περιτριγυρίζουν πολλές ιστορίες συγχωριανών από το Διαφάνι, ένα χωριό από το οποίο δεν λείπει η ίντριγκα και το δράμα.

Από τις εκατοντάδες στιγμές που συγκίνησαν το τηλεοπτικό κοινό, ιδού 10 που έγραψαν τη δική τους τηλεοπτική ιστορία.

Άγριες Μέλισσες: 10 σκηνές που μένουν αξέχαστες και σχολιάστηκαν στα social

1. Η δολοφονία του Σέργιου

Ο Σέργιος μεθυσμένος επιτίθεται στην Δρόσω τη νύχτα του γάμου του με τη Λενιώ. Οι τρεις αδερφές σκοτώνουν τον Σέργιο και κρύβουν το έγκλημα.

2. Ο σκληρός θάνατος του Γιάννου

O Ιωάννης Αθανασόπουλος εντυπωσίασε στον ρόλο του Γιάννου. «Έχω λάβει μηνύματα από παιδιά που πηγαίνουν σχολείο και έχουν δεχτεί μορφές bullying, από ψυχολόγους και ειδικούς που μου αναφέρουν πόσο ωραία έχω αγγίξει τον ρόλο χωρίς υπερβολές και πόσο συγκινητικό είναι το μήνυμα που περνάει αυτός ο ήρωας». Όσο για το πώς προσέγγισε τον ρόλο του, είχε πει: «Προσωπική εμπειρία δεν είχα, αλλά μελέτησα στο Ίντερνετ το πώς μπορεί να είναι ένας σχιζοφρενής».

3. Η διαπόμπευση της Βιολέτας

Η Βιολέτα, αφού έχει ερωτοτροπήσει κρυφά με τον Κωνσταντή σε έναν στάβλο, εκείνος αποφασίζει να την εκδικηθεί παίρνοντας της τα ρούχα και εξαναγκάζοντάς τη να βγει ξυπόλυτη με τα εσώρουχά της στους δρόμους του χωριού, βιώνοντας τον απόλυτο εξευτελισμό. Το twitter θυμήθηκε τον «Κατήφορο» στη σκηνή από τις «Άγριες Μέλισσες».

4. Η πρώτη ερωτική σκηνή Λάμπρου - Λενιώς

Η Λενιώ και ο Λάμπρος ζουν την απόλυτη ευτυχία. Όμως αυτή η στιγμή τους μπορεί να είναι η αρχή του τέλους, καθώς ο Λάμπρος ανακαλύπτει κάτι σημαντικό για την πρώτη νύχτα γάμου της Ελένης με τον Σέργιο. Στο δια ταύτα, οι θιασώτες της σειράς «Άγριες μέλισσες» περίμεναν με ανυπομονησία την στιγμή που η Λενιώ και ο Λάμπρος θα ζήσουν στιγμές «παράνομου» πάθους - αφού τότε ο Λάμπρος ήταν ακόμα... παντρεμένος με τη Θεοφανία.

5. Ο θάνατος του Κυπραίου

Ο Θωμάς Κυπραίος αγκαλιάζει την Ελένη. «Αυτή είναι η μοναδική ζεστασιά που ένιωσα μετά την αγκαλιά της μητέρας μου. Θα σου είμαι ευγνώμων γι' αυτό. Για πάντα. Άνοιξες τη χαραμάδα και μπήκε φως μέσα μου, αλλά τώρα νιώθω ότι κλείνει σιγά - σιγά. Φοβάμαι Λενιώ. Φοβάμαι τώρα το σκοτάδι. Όταν έχεις ζήσει το φως, είναι δύσκολο να γυρίσεις ξανά. Αντίο μοναδική μου αγάπη». Ο Θωμάς έχει πια χάσει τα πάντα και βλέπει το τέλος να έρχεται. Έτσι, αποφασίζει ο ίδιος να βάλει τέλος στη ζωή του. Αρπάζει το όπλο του και πυροβολεί τον εαυτό του. Ο Θωμάς Κυπραίος είναι πια νεκρός. 

6. Ο βιασμός της Ελένης από τον Βόσκαρη και η έκτρωση στη φυλακή 

Τραγικές στιγμές έζησε η Ελένη στα χέρια του Βόσκαρη και η σκηνή του πρώτου βιασμού της ήταν συγκλονιστική. Σε άλλη σκηνή η Ελένη δεμένη στο κελί αχνοβλέπει τη Μυρσίνη από το παραθυράκι της φυλακής.

7. Η Χατζίδου πυροβολεί την Ελένη

Λίγο μετά την απόδρασή της, η Ελένη μετά από πυροβολισμούς, που δεν ήταν προορισμένοι για εκείνη, σώζει την κόρη του Υπουργού, αλλά τραυματίζεται σοβαρά. Ο τραυματισμός της φέρνει κοντά και πάλι τις «Άγριες Μέλισσες».

8 . Ο γάμος της Ελένης και του Λάμπρου 

Tο πολυβασανισμένο τηλεοπτικό ζευγάρι, που έχει περάσει ένα σωρό τραγωδίες και βάσανα στο Διαφάνι, έκανε επιτέλους έναν ρομαντικό γάμο και γιόρτασε με το χωριό. Η Ελένη σε ολόλευκο νυφικό ραμμένο από την Ουρανία και όλο το Διαφάνι δίνει το παρών φορώντας «τα καλά» του σε ένα γραφικό ξωκκλήσι. Ένας γάμος που θα σφραγίσει έναν δυνατό έρωτα, τον οποίο δεν κατάφεραν να λυγίσουν ο φόνος του Σέργιου, η φυλακή της Ελένης, οι βιασμοί του Βόσκαρη και όλες οι δυσκολίες που βρέθηκαν στον δρόμο τους. 

9. Ο Βόσκαρης αυτοκτονεί

Ο Μάνος Βόσκαρης «περνάει» ένα μαχαίρι από το λαιμό του και αυτοκτονεί ψιθυρίζοντας «Ά ρε μάνα!». Ένας άνθρωπος που κατέστρεψε τις ζωές πολλών γυναικών αφαίρεσε τη ζωή του αφού έμαθε την αλήθεια για τον θάνατο του πατέρα του. Αφού τον ευνούχισαν οι συγκρατούμενοί του, δεν του έμεινε τιποτε άλλο και αποχώρησε από τη ζωή. Μία σπουδαία ερμηνεία από τον Βασίλη Μπισμπίκη.

10. Η Μυρσίνη μαθαίνει τα πάντα και θρηνεί

Η Μυρσίνη Σεβαστού πλέον ξέρει ότι ο γιος της δολοφονήθηκε και από τις τρεις κοπέλες, κάτι που πάντα πίστευε μέσα της, αλλά δεν είχε αποδείξεις. Τώρα έχει, όμως, και η οργή της είναι μεγάλη. Δεν θέλει να τις αφήσει να γλιτώσουν, θέλει να τις εξαφανίσει. Το πρόσωπό της αγρίεψε, η όψη της έγινε τρομακτική και το βλέμμα της "σκοτώνει". Η Κατερίνα Διδασκάλου έδωσε ρεσιτάλ, δείχνοντας το μεγάλο ταλέντο της. Τι θα κάνει η Μυρσίνη τυφλωμένη από την εκδίκηση;

Η Ανέτα αυτοκτονεί - ρεσιτάλ ερμηνείας από Κάτια Δανδουλάκη

Λίγο πριν το φινάλε τους δεύτερου κύκλου η Ανέτ (ρόλο που ερμηνεύει η Κάτια Δανδουλάκη) δίνει τέλος στη ζωή της με στρυχνίνη. Θυσιάζεται για να δείξει στον Δούκα πόσο άσχημο είναι να χάνει κανείς κάτι που αγαπάει βαθιά. Ο Μελέτης κοιτάει τη μητέρα του να αργοπεθαίνει στα χέρια του Δούκα και το twitter υποκλίνεται... Δούκα μόνο αυτό θα σε σταματήσει...

T
T
T

Ο Μιλτιάδης - ρόλο που ερμηνεύει ο ηθοποιός Γιώργος Γάλλος - θα είναι ο χαρακτήρας που θα αποχαιρετίσει τη σειρά στο μεγάλο φινάλε των «Αγριων Μελισσών»

Ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» και είπε για το φινάλε. «Τις τελευταίες δυο εβδομάδες δεν έχω κοιμηθεί. Έχω αναλάβει σχεδόν όλα τα γυρίσματα. Τα δύο τελευταία επεισόδια είναι δύο ταινίες. Δεν έχουμε κάνει τέτοιο γύρισμα ποτέ στις Άγριες Μέλισσες και τολμώ να πω ότι σπάνια τα έχω δει γενικά και στην ελληνική τηλεόραση. Από άποψη δυσκολίας εννοώ. [...] Τα τελευταία επεισόδια έχουν πρωτότυπη μουσική, ειδικά εφέ, πυροβολισμούς, αίματα, φωτιές… δύσκολα πολύ. Στο τέλος πεθαίνει, όποιος είναι να πεθάνει. Από τα spoiler πάντα κάτι ισχύει, κάτι δεν ισχύει. Το φινάλε είναι συναρπαστικό». Στην τρίτη σεζόν, η πλοκή θα διαδραματίζεται μέσα στην επταετία της χούντας και το το σίριαλ θα προβάλλεται από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο του 2022

Όλες οι ειδήσεις

Λευτέρης Χαρίτος για το φινάλε από τις Άγριες Μέλισσες: Εκλαψα πολύ στο μοντάζ - Τι αποκάλυψε για τον ρόλο του Χειλάκη

8 Λέξεις - Επόμενα επεισόδια: Ο Οδυσσέας καταθέτει μηνύσεις - Η Μαίρη εκβιάζει τη Ναυσικά

Για πάντα Φιλαράκια: Οι 10 πιο αστείες σκηνές - Από το unagi στον Μπραντ Πιτ

τηλεοπτική σειράΆγριες μέλισσεςΜαρία ΚίτσουΔιαφάνιΔρόσωφινάλε Άγριες ΜέλισσεςΛεωνίδας ΚακούρηςΚάτια Δανδουλάκη