Τηλεόραση|23.06.2021 10:25

Αιμίλιος Χειλάκης: Όταν ήμουν σερβιτόρος ο Ανδρέας Παπανδρέου άφηνε ολόκληρο μηνιάτικο σε πουρμπουάρ

Newsroom

Καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» ήταν ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο οποίος αυτό το διάστημα σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στον «Οθέλλο» μαζί με τον Γιάννη Μπέζο και τη Μυρτώ Αλικάκη. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για την εποχή που δούλευε ως σερβιτόρος, αποκαλύπτοντας την εμπειρία του σερβίροντας τον Ανδρέα Παπανδρέου και στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο King George.

Συγκεκριμένα ο Αιμίλιος Χειλάκης, τον οποίο ανυπομονούμε να δούμε στον ρόλο του κακού στον τρίτο κύκλο της σειράς «Άγριες Μέλισσες» είπε: «Τον καιρό που εγώ σύχναζαν στα Εξάρχεια ήμουν και βοηθός σερβιτόρου στο King George και σέρβιρα ως βοηθός όλο το υπουργικό συμβούλιο του τότε ΠΑΣΟΚ. O Παπανδρέου πήγαινε τότε και έτρωγε με Μελίνα Μερκούρη με Tσοχατζόπουλο, με Κουτσόγιωργα - αυτός με τρόμαζε πάντα - και εγώ τους σέρβιρα. Δεν θυμάμαι τι έτρωγε ο Αντρέας, θυμάμαι πάντα όμως ότι, ενώ δεν πληρωνόταν το τραπέζι γιατί ήταν από τη Βουλή, εκείνος άφηνε το μηνιάτικό μου σε πουρμπουάρ. Ήταν πολύ large». 

Για τον Γιάννη Μπέζο ο ηθοποιός είπε: «Για τον Γιάννη έχω πει τα καλύτερα, γιατί πάντα σου δίνει την εντύπωση ότι όχι απλά σε ακούει, αλλά σε συμβουλεύει κιόλας. Θα σε ακούσει, θα το επεξεργαστεί και θα σου πει την άποψή του. Είναι ένας λαϊκός καλλιτέχνης και η λαϊκότητα σου θυμίζει πάντα κάτι. Πήρα την απόφαση να σκηνοθετήσω γιατί έλεγα πάντα ότι δεν θέλω άλλους μέτριους σκηνοθέτες. Η δυσκολία που βρήκα είναι ότι κάποιοι δεν σου έχουν εμπιστοσύνη. Κάποιοι δεν με αποδέχτηκαν. Υπάρχουν ηθοποιοί που θέλουν να είναι ηθοποιοί κάποιων σκηνοθετών. Δεν θέλουν να έχουν άποψη». Συμπλήρωσε δε ότι δεν του αρέσει ο εαυτός του στην τηλεόραση. «Δεν μου άρεσα καθόλου στο "Νησί". Μου άρεσα σε μια ταινία τον "Δεκαπενταύγουστο" και τους "Απόντες". Επίσης μου άρεσα στην πρώτη σειρά που έκανα, στη "Ζωή που δεν έζησα"».

Αιμίλιος Χειλάκης: Στις «Άγριες Μέλισσες» παίζω έναν πατριώτη της λαϊκής δεξιάς

Όσον αφορά στη συμμετοχή του στις «Άγριες Μέλισσες» είπε: «Την τηλεόραση, αν είσαι έξυπνος τη χρησιμοποιείς υπέρ των πραγμάτων που θες κι εσύ να κάνεις. Παίζω έναν πατριώτη της λαϊκής δεξιάς. Το λέω έτσι γιατί ειδικά με τη Χρυσή Αυγή τα τελευταία 15 χρόνια, ξεβρακώθηκε η έννοια της λαϊκής δεξιάς. Πατριώτες είμαστε όλοι όταν νοιαζόμαστε για το ευ ζην μας. Έχω κάνει πολύ λίγη δουλειά με τον ρόλο, δεν έχω πάρει στα χέρια μου όλα τα κείμενα, έχω συζητήσει όμως προς τα που πηγαίνει. Είμαι ένας άνθρωπος που δημιουργεί πρόβλημα στο χωριό».

«Κόλλησα με τον τζόγο βλακωδώς, εξαιτίας μιας ταινίας»

Ο έρωτας με την ηθοποιό Αθηνά Μαξίμου ήταν η κινητήριος δύναμη για να κόψει τα τυχερά παιχνίδια. Υπήρξε περίοδος που κάθε μέρα πήγαινε στο καζίνο στο Λουτράκι. «Κόλλησα με τον τζόγο βλακωδώς, εξαιτίας μιας ταινίας. Ο ισχυρός έρωτας με έσωσε από τον τζόγο. Η Αθηνά. Η έλξη του έρωτα ήταν πιο ισχυρή από την έλξη του τζόγου ή του οτιδήποτε. Με την Αθηνά σταμάτησα να ντιλάρω τη σκοτεινιά μου! Όταν γνωριστήκαμε και ήμασταν μαζί, μετά από λίγους μήνες σταμάτησα να πηγαίνω».

Για Λιγνάδη: «Προσπαθούσε να διαχειριστεί τα σκοτάδια του»

Για τον Δημήτρη Λιγνάδη και τη φιλία που τους συνδέει: «Αυτό που έχει συμβεί με τον Δημήτρη είναι η απόδειξη ότι το σκοτάδι τελικά είχε καλύψει και τον ίδιο, αν αποδειχτεί. Θα πάω να τον δω στη φυλακή αν… Νομίζω ότι όλοι όσοι γνωρίζαμε τον Δημήτρη ξέραμε ότι είναι ένα παιδί το οποίο προσπαθούσε να διαχειριστεί τα σκοτάδια του. Είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, δεν τον αγιοποιεί αυτό».

Όλες οι ειδήσεις

Katy Perry και Orlando Bloom: Χωρισμός, γάμος και διακοπές στην Πελοπόννησο

Ξεσπά η Κατερίνα Καινούργιου: «Γιατί ακολουθείτε τον δολοφόνο της Καρολάιν στο Instagram;»

Ρένος Χαραλαμπίδης: «Μου στέλνουν πολύ τολμηρές φωτογραφίες στα social media»

Μαρία Σάκκαρη: Η οντισιόν στο «Παρά Πέντε», τα λόγια της μητέρας της και η Άννα Βίσση

Αιμίλιος ΧειλάκηςΑνδρέας Παπανδρέου