Τηλεόραση|25.08.2021 14:02

Ανέστης Βλάχος: Η τελευταία συνέντευξη του ηθοποιού μαζί με την κόρη του

Newsroom

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο βετεράνος του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, Ανέστης Βλάχος. Στην εκπομπή «Καλοκαίρι #not» την Τετάρτη (25/8) προβλήθηκε απόσπασμα από την τελευταία του συνέντευξη μαζί με την αγαπημένη του κόρη, Έλλη. Ο «σκληρός» του ελληνικού σινεμά, θυμήθηκε περιστατικά από τη ζωή του, και τις δυσκολίες που τον σημάδεψαν πριν καθιερωθεί στο σινεμά.

Διαβάστε επίσης: Απαρηγόρητος ο Σπύρος Μπιμπίλας για τον θάνατο του Ανέστη Βλάχου - «Εσύ που με πίστεψες»

«Ο πατέρας μου σκοτώθηκε στον ελληνοαλβανικό πόλεμο στρατιώτης. Στην Κατοχή με μεγάλωσε η γιαγιά μου. Και δεν το κρύβω, είμαι περήφανος, ούτε κλέφτης έγινα, ούτε ρουφιάνος, ζητιάνευα στην Κατοχή» είπε ο ηθοποιός, ο οποίος έκανε κάθε είδους δουλειά για να επιβιώσει σε περιόδους μεγάλης φτώχιας και δυσκολίας. 

Σε μια από αυτές τις δουλειές ήταν που έπαθε ένα σοβαρό ατύχημα και έχασε το ένα μάτι του. «Όταν είχα ένα ατύχημα στο μάτι, η Έλλη Λαμπέτη με πήγε στο νοσοκομείο σε έναν γιατρό και μάλιστα έμαθα από την Έλλη ότι δεν πήρε αμοιβή. Η Έλλη πλήρωσε με τον Χορν μόνο τα έξοδα του νοσοκομείου» θυμήθηκε ο ηθοποιός, ο οποίος έπαιξε δίπλα τους στο «Κορίτσι με τα μαύρα».

Και συνέχισε: «Με είχανε σαν παιδί τους η Έλλη με τον Χορν. Στην Πλάκα μέναμε, μου είχαν δώσει ένα δωμάτιο κι έμενα εκεί, έτρωγα μαζί τους… Σηκώθηκα κι έφυγα μια μέρα διότι είδα ότι η υπηρεσία που μαγείρευε δημιουργούσε προβλήματα. Ότι εγώ είχα συνεννοηθεί ότι θα μαγειρεύω για δυο άτομα κι εσείς τρώτε τέσσερις -γιατί έτρωγε συχνά μαζί και ο Μιχάλης Κακογιάννης που ήταν φίλοι- και αναγκάστηκα κι εγώ να φύγω από το σπίτι για να μην τους δημιουργώ προβλήματα στην οικογένεια».

Ανέστης Βλάχος & Νίκος Ξανθόπουλος - Το αστείο περιστατικό και η ανάρτηση του αποχαιρετισμού

Ο Ανέστης Βλάχος αφηγήθηκε ένα διασκεδαστικό περιστατικό που σχετιζόταν με τον αγαπημένο φίλο και κουμπάρο του, Νίκο Ξανθόπουλο. «Με τον Νίκο Ξανθόπουλο -ήταν κουμπάρος μου- καθόμασταν εδώ στη Βικτώρια και πίναμε καφέ. Περνάνε δυο γριές κι αρχίζουν και ουρλιάζουν. Τραβάνε τα μαλλιά τους. “Φύγε Νίκο, φύγε Νίκο, θα σε σκοτώσει”. Κοίταγε ο Νίκος. “Ποιος θα με σκοτώσει καλέ;” “Αυτός που είναι δίπλα σου”».

Ο Νίκος Ξανθόπουλος τον αποχαιρέτησε με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με ένα συγκινητικό μήνυμα. Συγκεκριμένα, έγραψε: «Εγώ δεν είχα αδερφό, εσύ ήσουν ο αδερφός μου.. Καλό σου ταξίδι ΑΝΕΣΤΗ . Σε λίγο έρχομαι κι εγώ …»

Η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού του ελληνικού κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη - με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη- την Παρασκευή 27 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών. Με ανάρτησή της η οικογένειά του ζητά αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα σε μονάδα που περιθάλπει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Όλες οι ειδήσεις

Tom Cruise: Προσγειώθηκε με ελικόπτερο στον κήπο οικογένειας στη Βρετανία

Μήνυση στους Nirvana για παιδική πορνογραφία από το γυμνό μωρό στο εξώφυλλο του Nevermind

La Casa De Papel: Αυτοί είναι οι νέοι χαρακτήρες του 5ου κύκλου της σειράς

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος: Η συνέντευξη που δεν παίχτηκε ποτέ και οι Άγριες Μέλισσες

Καλοκαίρι #notθάνατοςΑνέστης Βλάχοςηθοποιός