Τηλεόραση|17.04.2022 13:07

Βανδή, Ρουβάς, Μαραβέγιας: Ρεκόρ «σπάει» φέτος η ελληνική τηλεόραση με τραγουδιστές σε ρόλο παρουσιαστών

Άγγελος Γεραιουδάκης

Καταφύγιο στην τηλεόραση έχουν βρει αρκετοί Έλληνες τραγουδιστές και μουσικοσυνθέτες, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Άφησαν τα μικρόφωνα και τα μουσικά τους όργανα, κατέβηκαν από τη σκηνή και πήραν θέση μπροστά από τις κάμερες. Όχι, όμως, ως καλεσμένοι, αλλά ως παρουσιαστές.

Μια από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες που έχει μεταπηδήσει σε παρουσιάστρια είναι αναμφισβήτητα η Δέσποινα Βανδή. Μετά την παρουσίαση των εκπομπών «My Greece» και «X Factor» στο OPEN, η τραγουδίστρια ανέλαβε το ανανεωμένο «Chart Show». Κάθε Σάββατο και ένα top 30 με αγαπημένα τραγούδια, ανατροπές, εκπλήξεις και ερμηνείες κρατά την πιο όμορφη μουσική παρέα.  

Ο Γιώργος Θεοφάνους είναι ένας από τους πιο κορυφαίους συνθέτες και στιχουργούς της χώρας μας. Ως κριτής έχει μονοπωλήσει για χρόνια το ενδιαφέρον με το καυστικό του σχόλιο, ενώ ως παρουσιαστή τον είχαμε πρωτοδεί στο «Junior Music Stars», το οποίο ήταν δικής του ιδέα. Φέτος, μας κρατάει συντροφιά μέσα από τη συχνότητα του OPEN, με το «Ένα τραγούδι ακόμα». Κάθε εκπομπή και ένα ξεχωριστό, απολαυστικό μουσικό σόου, έξω από τα καθιερωμένα, που δίνει την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους με ταλέντο στη μουσική, να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα.  Να μοιραστούν τη σκηνή μαζί με καταξιωμένους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί ο Γιώργος Θεοφάνους και μας έχουν χαρίσει αξεπέραστες, αγαπημένες επιτυχίες. 

«Η μουσική ενώνει» αποτελεί το μότο της εκπομπής του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη, η ιδέα της οποίας σημειώνεται ότι δεν ακολουθεί κανένα ξένο φορμάτ. Οι δυο τραγουδιστές που σπάνια βλέπαμε στην τηλεόραση, κάθισαν πέρυσι στο τιμόνι της εκπομπής «Μουσικό Κουτί» και έμειναν και για δεύτερη σεζόν.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος είναι ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη της φετινής σεζόν. Ο μεγάλος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού κι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους Έλληνες συνθέτες του λαϊκού τραγουδιού έχει αναλάβει τον κεντρικό ρόλο στην πλήρως ανανεωμένη «Αυλή των Χρωμάτων». Καταθέτει τις αμέτρητες προσωπικές του μαρτυρίες, αλλά και ενορχηστρώνει εξ ολοκλήρου το ρεπερτόριο της βραδιάς.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη νέα εκπομπή που θα παρουσιάσει η Ηρώ Σαΐα. Πρόκειται για μία σειρά έξι ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Οι θησαυροί του Πόντου». Συμβάλει και ο σύζυγός της, Σταύρος Ξαρχάκος, έχοντας αναλάβει τη μουσική.

Ο Κωστής Μαραβέγιας έβαλε τα «Δυνατά» του και μας κατέκτησε, μέσα από την ΕΡΤ1. Στο παρελθόν, ο τραγουδιστής έχει αναλάβει μουσικά ντοκιμαντέρ και έχει υπάρξει μέλος της κριτικής επιτροπής του «Voice». Ωστόσο, σε ρόλο παρουσιαστή τον είδαμε για πρώτη φορά φέτος.

«Ναι» στην Κρατική Τηλεόραση είπε και ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο οποίος αυτή την περίοδο βρίσκεται σε προετοιμασίες για τη νέα του μουσική εκπομπή. Ενώ από 40 κύματα πέρασε το «The Masked Singer» μέχρι να βγει στον τηλεοπτικό αέρα, με τον Σάκη Ρουβά, ο οποίος ήταν από τους πρώτους Έλληνες τραγουδιστές που ανέλαβαν χρέη παρουσιαστή. 

Πλούσια η … τηλεοπτική συγκομιδή και για τον Γιώργο Λιανό, τον οποίο είδαμε για πρώτη φορά στον ρόλο του παρουσιαστή, το 2008, όταν συμμετείχε στο «Καλομελέτα κι έρχεται» με τη Σοφία Αλιμπέρτη, ενώ παράλληλα έκανε και τα backstage του «X Factor». Φέτος, βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στο τιμόνι του «Survivor», με το Twitter ν’ αποθεώνει τις επικές του ατάκες. 

Με βασικό συστατικό τη φρεσκάδα και την ενέργεια τους, η Κατερίνα Λόλιου, ο Ηλίας Μπογδάνος και η Κόνι Μεταξά κάνουν και εκείνοι το επόμενο τους επαγγελματικό βήμα στο κομμάτι της παρουσίασης. Παράλληλα, ο Γιώργος Τσαλίκης και η Εβελίνα Νικόλιζα σκαρώνουν φάρσες κάθε βδομάδα, αναβιώνοντας το ξεκαρδιστικό «Πλάκα κάνεις», που ονομάζεται πλέον «Τι φάση…». Άνθρωποι της διπλανής πόρτας επιλέγονται μυστικά την ώρα που ετοιμάζονται ν' απολαύσουν τον καφέ ή το γεύμα με την παρέα τους, συνωμοτούν με τους δύο καλλιτέχνες και καταστρώνουν την πιο ξεκαρδιστική φάρσα στους φίλους τους. 

Ο πολυδιάστατος Αναστάσιος Ράμμος έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο, με το «Total Blackout» στον Alpha, αναζητώντας τους τολμηρούς παίκτες που θα βυθιστούν στο σκοτάδι. Ο ίδιος δηλώνει ενθουσιασμένος για το νέο του επαγγελματικό βήμα, δημοσιεύοντας συχνά στιγμιότυπα από τα γυρίσματα της πιο ανατρεπτικής εκπομπής αδρεναλίνης και διασκέδασης.  

Γιώργος ΛιανόςΣάκης ΡουβάςΚορονοϊόςΦοίβος ΔεληβοριάςΓιώργος ΤσαλίκηςτραγουδιστέςΔέσποινα ΒανδήΧρήστος ΝικολόπουλοςΓιώργος ΘεοφάνουςΠαρουσιαστέςΚωστής ΜαραβέγιαςΜουσικό ΚουτίΝίκος Πορτοκάλογλου