Τηλεόραση|16.10.2023 19:21

Εκτός εαυτού η Φαίη Σκορδά με τον Σταμάτη Γαρδέλη για τα ομοφοβικά σχόλιά του: «Δεν μπορώ να συνεχίσω»

Newsroom

Καλεσμένος στην εκπομπή «Fay’s Time» βρέθηκε, το πρωί της Δευτέρας (16/10), ο Σταμάτης Γαρδέλης, μετά την αποχώρησή του από το νέο ριάλιτι του ΣΚΑΙ, με τίτλο «I’m a Celebrity… Get me Out of Here».

Κάποια στιγμή, η κουβέντα πήγε στον Στέφανο Κασσελάκη και την ιστορία με τον Γιώργο Αυτιά, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον δημοσιογράφο για ομοφοβικά σχόλια, με τον ηθοποιό όχι μόνο να μην καταδικάζει οποιαδήποτε τέτοια σχόλια, αλλά να προχωράει σε απαράδεκτους συσχετισμούς βάζοντας και μέσα στην κουβέντα τη λέξη «κτηνοβάτης».

Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση της Φαίης Σκορδά, η οποία, αφότου προσπάθησε να κάνει διάλογο, στην συνέχεια αποφάσισε να τον σταματήσει και να «κόψει» τη συζήτησή τους.

Σταμάτης Γαρδέλης: Συγγνώμη πρέπει να ζητήσει ο κύριος Κασσελάκης, ο οποίος κίνησε όλη αυτή τη διαδικασία από το μηδέν για να είναι και πάλι στο προσκήνιο. Ο Αυτιάς δεν είπε τι γίνεται μέσα στο γυμναστήριο. Ήταν πιο γενικό το σχόλιο. “Καλημέρα σας κτηνοβάτης”. Δεν μας ενδιαφέρει κύριε.

Φαίη Σκορδά: Τι είναι αυτό τώρα που είπες Σταμάτη;

Σταμάτης Γαρδέλης: Πού κολλάει; Με το καλημέρα σας μας έδωσε τη σεξουαλική του ταυτότητα.

Φαίη Σκορδά: Είναι το ποιος είναι ο άνθρωπος. Γιατί το πας εκεί;

Σταμάτης Γαρδέλης: Μόνο του πηγαίνει, δεν εξετάζω αν μου αρέσει. Δεν με αφορά. Δεν μας αφορά τι κάνει στην προσωπική του ζωή. «Καλημέρα σας κτηνοβάτης, καλημέρα σας τερατόφιλος». Δεν μας αφορά.

Φαίη Σκορδά: Αυτά που αναφέρεις τώρα, δεν έχουν να κάνουν καθόλου, μα καθόλου, με αυτό που συζητάμε. Λίγο τα μπερδεύεις και δεν έχω όρεξη να κάνω μάθημα αυτή τη στιγμή. Τα παραδείγματα που φέρνεις είναι πολύ λάθος και πολύ προσβλητικά, γιατί δεν μπορείς να τα εξισώνεις. Δε μιλάμε για ακραίες παθολογικές καταστάσεις, που μου τις φέρνεις μπροστά σαν παραδείγματα. Είναι λάθος. Δεν είναι προσανατολισμός. Δεν είναι επαγγελματικός προσανατολισμός, δεν είναι επιλογή, δεν είναι προτίμηση. Ένας άνθρωπος αγαπάει…

Σταμάτης Γαρδέλης: Δεν μας ενδιαφέρει, έχει συναισθήματα πλούσια, ωραία, να τα κρατήσει για τον εαυτό του.

Φαίη Σκορδά: Πάμε αλλού το θέμα λίγο, και δεν θα ήθελα να το συζητήσουμε άλλου.

Σταμάτης Γαρδέλης: Συμβαίνει και παίζει κάθε μέρα στο συλλογικό υποσυνείδητο της κοινωνίας μας και στους προβληματισμούς που μπαίνουν καθημερινά. Για το τι είναι ηθικό, τι ανήθικο, τι είναι αιδώς, τι σημαίνει κίναιδος. Εγώ συστήνομαι “καλημέρα γυμνιστής”, μπορώ να βγάλω τα ρούχα μου εδώ; Όχι. Υπάρχει ένα μέτρο. Μπορεί να είμαι ερωτευμένος με ένα ζώο, και να έχω πολλά συναισθήματα γι’ αυτό. Υπάρχει η αιδώς.

Φαίη Σκορδά: Η σύγκριση που κάνεις είναι επικίνδυνη. Μου φέρνεις κάποια παραδείγματα που είναι τόσο ακραία που δεν μπορώ να συνεχίσω, γιατί αισθάνομαι πως με υποτιμάς. Το παίρνω προσωπικά γιατί είναι δική μου εκπομπή.

Σταμάτης Γαρδέλης: Βγάλε το ακουστικό από το αυτί να μιλήσουμε αν θες, εγώ δεν έχω.

Φαίη Σκορδά: Τι εννοείς; Δε μου μιλάει κανείς στο ακουστικό. Τι θέλεις να πεις τώρα ότι κάποιος μου λέει κάτι;

Σταμάτης Γαρδέλης: Μόνο με σένα μιλάω τώρα;

Φαίη Σκορδά: Βάζουμε μια τελεία. Εγώ δεν μπορώ να συζητήσω με ανθρώπους που βάζουν στο τραπέζι πράγματα τα οποία είναι ακραία και υποτιμούν τη κουβέντα. Δεν μπορώ έτσι να συνεχίσω.

Το φιλί στο στόμα με τον Ξιαρχό

Από τις πρώτες μέρες του ριάλιτι «I’m a Celebrity…Get me Out of Here», ο Σταμάτης Γαρδέλης έκανε αισθητή την παρουσία του με τον εκκεντρικό χαρακτήρα του. Συγκεκριμένα, μετά την προσβλητική φράση που είπε ο Τάσος Ξιαρχό στον ηθοποιό, αναφέροντάς του: «Μη σε φτύσω μες στο στόμα τώρα και σ’ αρέσει η γεύση μου», οι δύο άνδρες τα βρήκαν και πάλι.

Μάλιστα, δεν έλειψαν τα «πειράγματα» ανάμεσά τους, με τον Σταμάτη Γαρδέλη να προσπαθεί ακόμα και να φιλήσει στο στόμα τον γνωστό χορευτή και χορογράφο. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Νίκος Βαμβακούλας προσφέρθηκε να δώσει στον Τάσο Ξιαρχό ένα ξύλο αναμμένο, για ν' ανάψει κι εκείνος φωτιά.

Ωστόσο, ο ηθοποιός νευρίασε και παρενέβη για να του πει ότι δεν χρειάζεται να του δώσει το ξύλο, αλλά ν' ανάψει μόνος του τη φωτιά. Τότε, ο χορογράφος πλησίασε τον ηθοποιό με τα πρόσωπά τους να βρίσκονται πολύ κοντά. Ο Σταμάτης Γαρδέλης έκανε κίνηση να τον φιλήσει στο στόμα, όμως ο ΞιαρχόΞιαρχό τράβηξε αμέσως το κεφάλι του και απομακρύνθηκε από το σημείο. «Αχ, μου ‘φυγε. Δεν με φιλάς» είπε, γελώντας, ο Σταμάτης Γαρδέλης. 

Σταμάτης Γαρδέλης: «Το πλάνο παρερμηνεύτηκε»

Μόλις βγήκε ο ηθοποιός από το ριάλιτι του ΣΚΑΪ, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Γεια σου» και απάντησε εάν υπήρξε τελικά φιλί με τον Τάσο Ξιαρχό. «Πάντα υπήρχε μία περιπαιχτική διάθεση σε όλη μας τη σχέση με τον Τάσο Ξιαρχό. Τα λέγαμε πολύ οι δυο μας και γελάγαμε. Δεν έχω τίποτα να μοιράσω με το παιδί. Ο Τάσος είναι ένας εξαιρετικός, προικισμένος που του αρέσει να προκαλεί πάρα πολύ.  Του αρέσει να είναι αιρετικός» είπε και ξεκαθάρισε ότι «Όχι, εκείνος φώναξε: "Παιδιά, πάει να με φιλήσει". Σιγά τώρα… Δεν τον φίλησα, τον πλησίασα πολύ κοντά» είπε ο Σταμάτης Γαρδέλης. 

Φαίη Σκορδάειδήσεις τώραI’m a Celebrity… get me out of hereΣταμάτης ΓαρδέληςΣΚΑΪομοφοβίαΣτέφανος Κασσελάκης