Τηλεόραση | 12.05.2024 02:20

Baby Lasagna: Το μεγάλο φαβορί από την Κροατία έφτασε στην πηγή της Eurovision 2024, αλλά νερό δεν ήπιε

Newsroom

Η Ελβετία νίκησε στον αποψινό τελικό της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας. Το Nemo συγκέντρωσε 591 πόντους με το τραγούδι «The Code», και εξασφάλισε το βραβείο για τη χώρα του. Η Κροατία ήρθε δεύτερη, καθώς απέσπασε 547 πόντους. Ωστόσο, αν και τελικά η νίκη δεν ήρθε για τον Baby Lasagna, o τραγουδιστής θα μείνει στην ιστορία του μουσικού διαγωνισμού ως ο συμμετέχων με ένα από τα καλύτερα ονόματα.

Ο τραγουδοποιός Marko Purisic, 28 ετών, ο οποίος κατάγεται από το Umag της Κροατίας, εμφανίζεται με το ψευδώνυμο Baby Lasagna - το όνομα ενός ευρύτερου δημιουργικού σχεδίου που ακολουθεί μετά την έναρξη της σόλο καριέρας του το 2023.

Το τραγούδι του για τον φετινό διαγωνισμό, «Rim Tim Tagi Dim», είναι ένα κομμάτι με ροκ επιρροές για την οικονομική μετανάστευση, και η πιασάρικη και επική του σκηνοθεσία έχει ήδη κάνει τους θαυμαστές του να τον ανακηρύξουν ως έναν από τους αγαπημένους φετινούς διαγωνιζόμενους.

Ο Purisic τραγουδά με τη βαθιά φωνή του: «Ayy, είμαι μεγάλο αγόρι τώρα/ είμαι έτοιμος να φύγω, ciao, mamma, ciao/ Ayy, είμαι μεγάλο αγόρι τώρα/ φεύγω και πούλησα την αγελάδα μου».

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Baby Lasagna ενόψει του τελικού της Eurovision 2024, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Independent:

Baby Lasagna είναι το όνομα με το οποίο εμφανίζεται ο Marko Purisic. Ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα ως κιθαρίστας των Manntra, ενός κροατικού ροκ συγκροτήματος, από το 2011 έως το 2016 και στη συνέχεια ξανά από το 2018 έως το 2022.

 

Αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα το 2023 και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του single «IG Boy» με το ψευδώνυμο Baby Lasagna. Δύο μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2023, κυκλοφόρησε το δεύτερο single του «Don't Hate Yourself, But Don't Love Yourself Too Much».

Το τραγούδι του για τη Eurovision, «Rim Tim Tagi Dim», το οποίο έγραψε και συνέθεσε, έκανε ντεμπούτο και έφτασε στο νούμερο δύο στο chart του Billboard για τα τραγούδια της Κροατίας.

Ο τραγουδιστής φέρεται να είχε την ιδέα για το καλλιτεχνικό του όνομα σε μια στιγμή έμπνευσης, ενώ έψαχνε σε μια αγορά στο Νόβιγκραντ για να αγοράσει νερό.

Η σύνθεση των τραγουδιών του βασίζεται στην αυτοβιογραφική αφήγηση, βασισμένη σε μεγάλο βαθμό στις προσωπικές του εμπειρίες, με μια δόση χιούμορ στους στίχους του.

Η μουσική του περιγράφεται συχνά ως ένα μείγμα pop punk, techno, metal και house, αλλά το τραγούδι του για τη Eurovision είναι έντονα επηρεασμένο από ροκ και techno.

 

Η εντυπωσιακή εμφάνιση στον ημιτελικό

Σε μια ανασκόπηση του πρώτου ημιτελικού, οι Times έγραψαν ότι ο Baby Lasagna «έκλεψε την παράσταση» καθώς πέρασε στον τελικό του Σαββάτου.

«Μας προειδοποιούσαν συχνά για τις εικόνες που αναβοσβήνουν και τα εφέ. Δεν μας προειδοποίησαν για το ότι την παράσταση έκλεψε κάτι που ονομάζεται Baby Lasagna"», έγραψε ο Michael Hogan, ο οποίος είπε ότι η παράσταση ήταν «αξιαγάπητα εκκεντρική, κολασμένα πιασάρικη και θα κάνει χαμό το Σάββατο».

Εν τω μεταξύ, οι θαυμαστές ήταν αρκετά ενθουσιασμένοι με την παράσταση, με έναν να γράφει στο X/Twitter: «Όλες οι ψήφοι μου θα πάνε στο Baby Lasagna»! «Η παράσταση δίνει vibes νικητή», είπε ένας άλλος. «Έχει ήδη κερδίσει στα μάτια μου».

Κροατίαειδήσεις τώραEurovisionEurovision 2024τελικόςΣουηδία