Τηλεόραση|06.07.2024 20:18

Γιώργος Καπουτζίδης κατά ΕΡΤ: «Δεν με ήθελαν κάποιοι άνθρωποι, διαφωνούσα με τον τρόπο που γίνεται η Eurovision»

Newsroom

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» βρέθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε γιατί τελικά δεν συνέχισε να παρουσιάζει τη Eurovision με τη Μαρία Κοζάκου.

«Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που γράφει ωραία σχόλια για μένα. Δεν έφυγα γιατί βαριόμουνα. Έφυγα γιατί όταν κατάλαβα ότι από την ΕΡΤ δεν με θέλανε κάποιοι άνθρωπο, κατάλαβα ότι έπρεπε να φύγω. Και το συστήνω στον οποιονδήποτε, όταν αισθανθείτε ότι είστε σε ένα περιβάλλον που δεν είστε καλοδεχούμενοι και υπάρχει μια τοξικότητα γύρω από εσάς, φύγετε. Από το ’21 φαινόταν και το ’22 εκδηλώθηκε περισσότερο. Εγώ πάντοτε διαφωνούσα με τον τρόπο που γίνεται η Eurovision στην ΕΡΤ.

Πάντα πίστευα ότι πρέπει να γίνονται εθνικοί τελικοί, να είναι μια πλατφόρμα ανάδειξης νέων ταλέντων, να το δει η ΕΡΤ λίγο πιο σοβαρά, που μπορεί να φέρει και 2 και 3 και 4 τελικές βραδιές και να κάνει και μια συνεργασία με τα ιδιωτικά κανάλια. Πρότεινα κατά καιρούς διάφορα κόνσεπτ που μπορούσαν να γίνουν.

Υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι ερτικοί και εξωερτικοί που ήθελαν να έχουν απόλυτο έλεγχο της διαδικασίας επιλογής οπότε ήμουν μία φωνή που δεν την πολυθέλανε.

Ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα ότι δεν θα το κάνω, γιατί έδωσα τις Σέρρες στον ΑΝΤ1 και όχι στην ΕΡΤ. Μέχρι που άρχισαν να με διαβάλουν σε ανώτερα στελέχη. Όταν κατάλαβα ότι γινόταν όλο αυτό είπα για ποιον λόγο να παρατάω το σπίτι μου; Την τελευταία εβδομάδα στο Τορίνο που ήμουν χωρίς χέρι και πόδι υπήρχαν κάποιοι που δεν με χαιρέτησαν καν.

Δεν μου είπαν ούτε ένα ευχαριστώ όταν τελείωσε η συνεργασία. Ηταν άσχημη συμπεριφορά, όχι από όλη την ΕΡΤ. Αυτή η συμπεριφορά οδήγησε και τη Μαρία Κοζάκου να φύγει. Θα μπορούσε να καθοδηγήσει τα δύο παιδιά να κάνουν τη δουλειά καλύτερα. Άφησαν και τον Ζερόμ και τον Θανάση έτσι» είπε.

Γιώργος Καπουτζίδης: «Είναι κακοποιητική και υποκριτική τηλεόραση»

Ανάμεσα σε όσα ζητήθηκαν, ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος απάντησε για τον τρόπο που χειρίστηκαν οι περισσότερες εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης την προβολή του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καπουτζίδης είπε ότι «αυτό είναι κακοποιητική τηλεόραση και είναι υποκριτική τηλεόραση. Είναι μια εμπορευματοποίηση του μίσους, αυτό έγινε στην πραγματικότητα. Εγώ θα σε ρωτήσω, πολύ απλά, η δική σας εκπομπή γιατί δεν το έκανε; Δηλαδή αν μιλήσουμε σε μια εκπομπή για ένα άλλο θέμα, το οποίο ταλανίζει την ελληνική κοινωνία και είναι η κακοποίηση της γυναίκας, θα φωνάξουμε κάποιον για να πει και την αντίθετη άποψη; Ότι "καλό είναι, 3 – 4 χαστουκάκια;" Οπότε είστε στη θέση που είσαστε και έχετε δημόσιο λόγο γιατί σίγουρα έχετε και ένα προσόν. Να αναγνωρίζετε το σωστό, το ηθικό, το τίμιο, το δίκαιο.

Άμα δεν το ξέρεις και περιμένεις να βγει ο ένας και ο άλλος να στο πουν, τότε γιατί είσαι σε αυτή τη θέση; Ας κληρωθεί κάποιος άλλο να την κάνει αυτή τη δουλειά. Αυτό λοιπόν που έγινε ήταν ότι καταλάβαμε πως με αυτόν τον τρόπο είτε κάνουμε νούμερα είτε ανεβάζουμε το δικό μας κασέ δείχνοντας "να, τι ωραία που αντέδρασα". Εγώ νομίζω ότι το πρώτο ήθελαν να κάνουν, κυρίως νούμερα».

Και συνέχισε: «Λένε "ας ακούσουμε και τις δυο απόψεις" αλλά τελικά δεν ακούγαμε καμία, βλέπαμε δυο ανθρώπους να μαλώνουνε και γω θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο. Αν θέλεις όντως να μάθεις που μας οδηγεί αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο είναι καινούργιο για την χώρα, ποιος θα σου δώσει τη λύση; Ο τάδε ακροδεξιός πολιτικός που είναι εναντίον; Γιατί δεν πας σε ένα από τα 20 κράτη που το έχουν ψηφίσει να δεις τι έχει συμβεί;

Είχαμε αυτή την ενημέρωση από κάποια εκπομπή; Πήγε κάποια εκπομπή σε κάποια από αυτές τις 20 χώρες, όπου έχει προχωρήσει και έχει λειτουργήσει αυτό το νομοσχέδιο, να δούμε τι έγινε μέσα στην κοινωνία; Δεν είχαμε καμία τέτοια ενημέρωση. Αυτοί όμως θα σου πουν τι έγινε. Το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Μάλτα, η Ισπανία, η Πορτογαλία. Αυτή τη στιγμή, αυτές οι χώρες ξέρουν να σου πουν τι έγινε. Δεν το έκανε κανένας, άρα ποια ενημέρωση;»

ΕΡΤEurovisionΓιώργος Καπουτζίδηςνομοσχέδιο