Τηλεόραση|09.07.2024 11:20

Η Νύφη: Πρεμιέρα για τη νέα ιταλική σειρά στον Alpha - Τι θα δούμε στo πρώτο επεισόδιο

Newsroom

Πρεμιέρα ετοιμάζεται να κάνει απόψε, Τρίτη (9/7) στις 21:00, η δραματική σειρά «Νύφη». Η διεθνής υπερπαραγωγή που έσπασε ρεκόρ σε Ιταλία και Ισπανία και μάγεψε πάνω από 10 εκατομμύρια τηλεθεατές έρχεται αποκλειστικά στον Alpha και θα μας συντροφεύσει για τέσσερις μοναδικές βραδιές. 

Ιταλία, τέλη δεκαετίας '60. Η Μαρία, μια νεαρή γυναίκα από την Καλαβρία, συμφωνεί σε ένα γάμο που δεν ονειρεύτηκε ποτέ μόνο και μόνο για να σώσει την οικογένειά της από τη φτώχεια.

Η οικογένεια της Μαρίας χρωστάει πολλά χρήματα στον «θείο» Μικέλε και τη σύζυγό του και η αποδοχή του γάμου με τον Βιτόριο, έναν άξεστο αγρότη από τον βορρά, είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπληρώσει τα χρέη της. Για να βοηθήσει τη μητέρα της και τα αδέρφια της, η Μαρία θα κάνει τα πάντα, θα εγκαταλείψει τον έρωτά της με τον Αντόνιο, τις ρίζες της και το όνειρό της για την ζωή. Σύντομα όμως, η Μαρία θα ανακαλύψει, ότι δεν θα παντρευτεί τον Βιτόριο, αλλά το ανιψιό του Ίταλο, τον οποίο δεν έχει δει ποτέ.

Με την άφιξή της στο Βορρά, η Μαρία αντιμετωπίζει μια εχθρική πραγματικότητα, μια αβάσταχτη ζωή: την σκληρή δουλειά στα χωράφια, αλλά κυρίως την απόρριψη του Ίταλο. Στην πραγματικότητα, ο Ίταλο δεν ξεπέρασε ποτέ την μυστηριώδη εξαφάνιση της γυναίκας του Τζόρτζια, για την οποία οι συγχωριανοί του τον θεωρούν υπεύθυνο.

Παρά το τόσο δύσκολο περιβάλλον, η Μαρία δεν το βάζει κάτω. Αντίθετα, ανθεκτική και γενναιόδωρη καθώς είναι, ψάχνει συνεχώς τρόπους για να κάνει τη ζωή όλων καλύτερη και κυρίως του Παολίνο, του γιου του Ίταλο που είναι βαθιά πληγωμένος από την εγκατάλειψη της μητέρας του… Η σχέση τους είναι μια αχτίδα ήλιου και για τους δύο…

Στο βάθος βρίσκεται η σύγκρουση μεταξύ των αξιών και της δυναμικής του αγροτικού κόσμου με τις συχνά αμφιλεγόμενες αξίες μιας πιο βιομηχανοποιημένης Ιταλίας, με την κοινωνική αναταραχή που ακολούθησε στα τέλη της δεκαετίας του '60: οι απεργίες των εργατών, οι αγώνες για δικαιότερες συνθήκες εργασίας, και το όνειρο ενός νέου μοντέλου ζωής που θα μπορούσε να συμβιβάσει την παράδοση με την πρόοδο…

Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο

Καλαβρία, Νότια Ιταλία, τέλη δεκαετίας '60. Για να εξοφλήσει τα χρέη της οικογένειάς της η Μαρία θυσιάζει τον εαυτό της, συμφωνώντας να παντρευτεί τον Βιτόριο Μπάσι, έναν αγρότη από μια πόλη του Βορρά, εγκαταλείποντας έτσι τις ρίζες της και τις ελπίδες να ξανασμίξει μια μέρα με τον έρωτα της ζωής της, τον Αντόνιο.

Ωστόσο, η Μαρία ανακαλύπτει ότι ο σύζυγός της δεν θα είναι ο Βιτόριο αλλά ο ανιψιός του, ο Ίταλο ο οποίος την απορρίπτει καθώς είναι ακόμα αναστατωμένος από την ξαφνική εξαφάνιση της γυναίκας του, Τζόρτζια.

Οι μέρες της Μαρίας περνούν, παγιδευμένη ανάμεσα στη σκληρή δουλειά στα χωράφια, στην εχθρότητα των άλλων εργατών, τον Βιτόριο που της φέρεται ως υπηρέτρια, και την περιφρόνηση του Ίταλο.

Η μόνη αχτίδα ήλιου στη ζωή της Μαρίας είναι η σχέση της με τον Παολίνο, το γιο του Ίταλο, που πάσχει από επιληψία, ζει στους στάβλους από τότε που εξαφανίστηκε η μητέρα του, και δεν να πηγαίνει καν στο σχολείο.

Οι ήρωες

Μαρία: Η Μαρία είναι μια νεαρή γυναίκα από τον Νότο, η οποία, προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην για την οικογένειά της δέχεται έναν γάμο με πληρεξούσιο. Μετακομίζει στη Βόρεια Ιταλία για να ζήσει με τον Ίταλο, τον άνδρα που παντρεύτηκε αλλά δεν γνωρίζει. Παρά τη σκληρή δουλειά της στα χωράφια, την εχθρότητα και την απόρριψη του συζύγου της Ίταλο, η Μαρία δεν το βάζει κάτω. Αντιθέτως, υπομονετική και δυνατή όπως είναι, προσπαθεί με όλη της την δύναμη να κάνει τη ζωή όλων καλύτερη: αρχικά στο σπίτι, ξεκινώντας από τον Παολίνο, τον γιο του Ίταλο από την πρώτη του γυναίκα- και στη δουλειά, αγωνιζόμενη για τα δικαιώματα των γυναικών εργατριών και ζητώντας την ισότητα των φύλων.

Ίταλο: Ορφανός από παιδί, ο Ίταλο μεγάλωσε με τον θείο του Βιτόριο. Μετά την εξαφάνιση της γυναίκας του, Τζόρτζια, ζει μέσα στον πόνο με την ελπίδα ότι μια μέρα θα την βρει. Μεθάει συχνά στο μπαρ της πόλης, και ο κόσμος σιγοψιθυρίζει ότι είναι υπεύθυνος για την εξαφάνιση της πρώτης του γυναίκας. Όταν μαθαίνει ότι ο θείος του τον πάντρεψε εν αγνοία του, γίνεται έξαλλος. Δεν τον ενδιαφέρει η Μαρία, η νεαρή γυναίκα του Νότου που του επέβαλαν να παντρευτεί. Με τον καιρό, όμως, μαλακώνει και εκτιμά τον τρόπο με τον οποίο η Μαρία φροντίζει τους πάντες και ιδίως τον γιο του Παολίνο.

Βιτόριο: Ο Βιτόριο αντιπροσωπεύει τη δύναμη της παράδοσης. Φαίνεται να νοιάζεται περισσότερο για τη γη και τα υπάρχοντά του παρά για τους ανθρώπους. Για να εξασφαλίσει ότι θα έχει απογόνους που θα εργάζονται στα χωράφια και ότι θα διαιωνιστεί το όνομα της οικογένειας, παντρεύει τον ανιψιό του Ίταλο με την Μαρία. Ο Βιτόριο αντιμετωπίζει τη Μαρία ως υπηρέτρια, αλλά, σιγά σιγά, συνειδητοποιεί το πόσο άξια είναι. Παρόλα αυτά θα δυσκολευτεί πολύ να της προσδώσει τα εύσημα.

Παολίνο: Ο Παολίνο είναι ο γιος του Ίταλο από την πρώτη του σύζυγο. Είναι ένα αξιαγάπητο και έξυπνο δεκάχρονο παιδί που πάσχει από επιληψία. Μετά την εξαφάνιση της μητέρας του, κλείνεται όλο και περισσότερο στον εαυτό του, κοιμάται στους στάβλους, μιλάει ελάχιστα και δεν πηγαίνει σχολείο. Ο ερχομός της Μαρίας και ο στοργικός, μητρικός της τρόπος τον οδηγούν πίσω στη θαλπωρή του σπιτιού και στο σχολείο.

Αντόνιο: Ο Αντόνιο είναι ο πρώτος έρωτας της Μαρίας. Πριν φύγει για το Βέλγιο αναζητώντας την τύχη του, της ζήτησε να τον περιμένει, αλλά ο ίδιος εξαφανίστηκε. Όταν επιστρέφει, έχει γίνει ένας φιλόδοξος εργολάβος και αποφασίζει να βάλει στην επιχείρησή του τον Τζουζέπε, τον μικρότερο αδελφό της Μαρίας. Θέλει πάση θυσία να κερδίσει πίσω τη Μαρία, η οποία είναι πλέον παντρεμένη και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τα καταφέρει.

Φιλομένα: Είναι η μητέρα της Μαρίας, της Λουίζας και του Τζουζέπε. Μετά το θάνατο του συζύγου της, αν και εργάζεται σκληρά, δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της οικογένειας. Και δεν μπορεί να κάνει τίποτα εναντίον του γάμου της κόρης της με έναν άγνωστο.

Τζουζέπε: Ο Τζουζέπε είναι ο μικρότερος αδελφός της Μαρίας. Ο γάμος της αδελφής του και η μετακόμισή της αποτελούν προδοσία γι' αυτόν. Η Μαρία προσπαθεί να τον καθησυχάσει και τον σπρώχνει στις σπουδές, γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να πετύχει αυτό που επιθυμεί περισσότερο. Ο Αντόνιο, του αποσπά την προσοχή και τον μπλέκει στην επιχείρησή του, παίρνοντάς τον μαζί του στο Βορρά.

Λουίζα: Η Λουίζα είναι η μικρότερη αδελφή της Μαρίας και είναι αρραβωνιασμένη με τον Ρόκο. Είναι η πρώτη επιλογή του θείου Μικέλε για νύφη. Η Μαρία προσφέρεται εθελοντικά να πάρει τη θέση της προκειμένου να την προστατέψει.

Κάρλα: Η Κάρλα είναι μια ταπεινή εργάτρια στα χωράφια με σπουδαία πολιτική σκέψη. Είναι σίγουρη ότι ο κόσμος αλλάζει και ότι οι γυναίκες αξίζουν την ισότητα των φύλων. Φίλη και πρότυπο για τη Μαρία. Είναι αυτή που τη συνοδεύει στη δασκάλα του Παολίνο ώστε να την πείσει να δώσει το παιδί εξετάσεις για να επιστρέψει στο σχολείο και είναι η πρώτη που μιλάει στη Μαρία για τα δικαιώματα των γυναικών και των εργαζομένων.

Θείος Μικέλε και Καρμέλα: Αντρόγυνο, και υπεύθυνοι για τη σύναψη όλων των γάμων των κοριτσιών της πόλης με άνδρες του Βορρά. Η οικογένεια της Μαρίας τους χρωστάει πολλά χρήματα και δεν αφήνουν ούτε μια μέρα να περάσει χωρίς να τους υπενθυμίσουν το χρέος.

πρεμιέραAlphaΙταλία