Τηλεόραση|15.07.2024 13:18

Φινάλε για το «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα» έπειτα από 11 χρόνια; Συγκίνηση και ... «μουρμούρα» από πρωταγωνιστές και κοινό

Newsroom

Οριστική αυλαία έριξε έπειτα από 11 χρόνια η τηλεοπτική σειρά «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα» του Alpha, με το κανάλι ωστόσο να μην έχει ξεκαθαρίσει αν ήταν όντως το φινάλε της σειράς.

Προβλήθηκε εχθές το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς που έγραψε ιστορία ως η μακροβιότερη κωμική σειρά στην ελληνική τηλεόραση. Μετά από 792 επεισόδια και πολλές ιστορίες χαράς και λύπης, οι πρωταγωνιστές είπαν οριστικό αντίο στους τηλεθεατές.

Το «σουρεάλ» φινάλε 

Ο σουρεάλ τρόπος που αποφάσισαν οι σεναριογράφοι της σειράς να βάλουν τέλος στο έργο σχολιάστηκε πολύ από τους τηλεθεατές στο διαδίκτυο. 

 

Ειδικότερα, την ώρα που ο Ηλίας έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, Τούλα και περίμενε μια απάντηση, όλα ανατράπηκαν σε μια στιγμή. Κι αυτό μιας και στις υπόλοιπες, παράλληλες, ιστορίες οι περισσότεροι ήταν έτοιμοι για φυγή είτε για διακοπές είτε για μετανάστευση είτε για διαχωρισμό της φαντασίας με την πραγματικότητα.

Έτσι στο ένα πλάνο ο Μηνάς είπε «φύγαμε» στη Βούλα και στον Βαγγέλη και στο επόμενο πλάνο βρέθηκαν να παίρνουν μαζί τον Μπάμπη και την Ξένια μαζί με την κόρη και το εγγονάκι τους. 

Όλοι μαζί, δευτερόλεπτα αργότερα, μεταφέρθηκαν στο διπλανό πλατό για να συναντήσουν τη Ζωή και τον Φάνη και φυσικά να τους πάρουν και αυτούς μαζί τους. Έτσι, διασχίζοντας όλο τον χώρο που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια τα γυρίσματα για το σίριαλ «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» κατέληξαν στο σαλόνι του σπιτιού του κυρ Ηλία.

«Τι θα γίνει; Θα μου πεις; Θρησκευτικό ή πολιτικό γάμο; Μούσια έβγαλα μέχρι να απαντήσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ηλίας, για να του απαντήσει η Τούλα ως εξής. «Ωραία, εντάξει! Θρησκευτικό αλλά πρέπει να βρω και το νυφικό».

Εκείνη τη στιγμή εισέβαλαν όλοι οι πρωταγωνιστές στο σαλόνι κλείνοντας το επεισόδιο αλλά και γενικότερα τη σειρά.

Συγκίνηση στο Twitter για το φινάλε

Οπως ήταν αναμενόμενο πολλοί χρήστες του Twitter έσπευσαν να σχολιάσουν το φινάλε της σειράς που κράτησε παρέα στους τηλεθεατές τα τελευταία 11 χρόνια, σχολιάζοντας όμως αρνητικά το γεγονός ότι το κανάλι δεν προώθησε καθόλου το τελευταίο επεισόδιο αφήνοντας υπονοούμενα για το αν θα προβληθεί ένα έξτρα επεισόδιο από τη νέα σεζόν.

AlphaΜην αρχίζεις τη Μουρμούρατηλεοπτική σειρά