Τηλεόραση|17.07.2024 18:50

ΑΝΤ1: Εκτός «Πρωινού» η Λίτσα Πατέρα και το νέο πρόγραμμα με έντονο το ανδρικό στοιχείο

Άγγελος Γεραιουδάκης

Μ' έντονο το ανδρικό στοιχείο έρχεται το νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1, τ' οποίο παρουσιάστηκε, το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουλίου, σ' έναν ειδυλλιακό και καλοκαιρινό χώρο στη Μαρίνα Φλοίσβου. Η επόμενη τηλεοπτική σεζόν προμηνύεται απαιτητική και γεμάτη προκλήσεις. Παρά τις μειωμένες παραγωγές σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, ο ανταγωνισμός φαίνεται να 'ναι πιο έντονος από ποτέ, απαιτώντας μεγάλες αντοχές και ψυχραιμία.

Πριν αποχαιρετίσουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΝΤ1, Γιώργος Λεβέντης, και ο Γενικός Διευθυντής Περιεχομένου, Νίκος Χριστοφόρου, μαζί με την ομάδα τους, έδωσαν μια πρώτη γεύση από το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν στους εκπροσώπους του τηλεοπτικού ρεπορτάζ. «Κλείνουμε μία επιτυχημένη σεζόν και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Είχαμε κάποιους στόχους και τους πετύχαμε. Συνεχίζουμε να κάνουμε πρωτοποριακά και καινοτόμα πράγματα. Κάτι που ήταν στη νοοτροπία του ΑΝΤ1 από πάντα» τόνισαν χαρακτηριστικά. Η νέα τηλεοπτική πρόταση του ΑΝΤ1 για τους επόμενους μήνες περιλαμβάνει αξιόπιστη ενημέρωση, αυθεντική ψυχαγωγία, δυνατή μυθοπλασία και κορυφαία αθλητικά γεγονότα.

Χατζηνικολάου και Αρναούτογλου σε τριπλό ρόλο

Η πιο διαχρονική καλημέρα της ελληνικής τηλεόρασης συνεχίζει για 34η συνεχόμενη χρονιά στον ΑΝΤ1. Καθημερινά, ο Γιώργος Παπαδάκης φέρνει τα νέα της επικαιρότητας μ' έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Ωστόσο, η Μαρία Αναστασοπούλου αποφάσισε να μην συνεχίσει στο νέο πρόγραμμα του σταθμού και να επιστρέψει στα παλιά της λημέρια, στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο Νίκος Χατζηνικολάου συνεχίζει στον ΑΝΤ1, αναλαμβάνοντας τριπλό ρόλο. Επαναφέρει την εκπομπή «Στον Ενικό» με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά θα γυρίζεται με ζωντανό κοινό. Επιπλέον, επιστρέφει στο καθιερωμένο του ραντεβού «Ενώπιος Ενωπίω», φιλοξενώντας προσωπικότητες απ' όλους τους τομείς της ζωής του τόπου. Με το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, που παρουσιάζει από Δευτέρα έως Παρασκευή, και τη Ρίτσα Μπιζόγλη τα Σαββατοκύριακα, το δημοσιογραφικό επιτελείο του ΑΝΤ1 θα συνεχίσουν να ενημερώνουν με αξιοπιστία, αντικειμενικότητα και εγκυρότητα.

Το «Υγεία πάνω απ’ όλα» έχει χτίσει μια στενή σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεπίδρασης με τους τηλεθεατές, προσφέροντας αξιόπιστη και έγκυρη πληροφόρηση πάνω σε θέματα υγείας. Κάθε Σαββατοκύριακο, η Φωτεινή Γεωργίου θα συνεχίζει ν' αναδεικνύει και να παρουσιάζει θέματα που αφορούν τη σωματική και ψυχική υγεία, με στόχο την ευζωία μέσα από την πρόληψη και τη σωστή αντιμετώπιση σωματικών παθήσεων και ψυχικών διαταραχών.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, με την πλούσια εμπειρία και τον επαγγελματισμό του, συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στον ΑΝΤ1. Ο χαρισματικός παρουσιαστής θα βρίσκεται και πάλι στο τιμόνι των αγαπημένων τηλεοπτικών προγραμμάτων «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» και «The 2night Show». Με το διαχρονικό του ταλέντο, θα βάλει την υπογραφή του και σ' ένα νέο ταξιδιωτικό πρότζεκτ, το «The Road show». Οι πρώτες εκπομπές αναμένεται να προβληθούν από την Κρήτη, ενώ στη λίστα των προορισμών του περιλαμβάνονται περιοχές απ' όλη την Ελλάδα.

Εκτός από το «Dragon's Den III», του οποίου τα καστ για τους διαγωνιζόμενους ξεκίνησαν σήμερα, ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης ετοιμάζονται για ένα νέο ταξιδιωτικό πρότζεκτ, το «S&G Reunion». Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σύντομα σε αυστηρά επιλεγμένα μέρη του κόσμου.

Οι «Ράδιο Αρβύλα», με Αντώνη Κανάκη, Γιάννη Σερβετά και Χρήστο Κιούση, θα συνεχίσουν να προσφέρουν τη μοναδική τους σάτιρα ζωντανά από τη Θεσσαλονίκη, αναλύοντας και αποδομώντας τα σοβαρά και τα ευτράπελα της καθημερινότητας. Ταυτόχρονα, οι «Boomers» θα συνεχίσουν να βγαίνουν στους δρόμους, πραγματοποιώντας σατιρικά ρεπορτάζ και εξασφαλίζοντας αποκλειστικές συνεντεύξεις, αλληλεπιδρώντας με τους τηλεθεατές και το υλικό που τους στέλνουν.

Η αγαπημένη μεσημεριανή συνήθεια των τηλεθεατών, το «Rouk Zouk» με τη Ζέτα Μακρυπούλια, επιστρέφει για όγδοη σεζόν, προσφέροντας ακόμα περισσότερες στιγμές γέλιου και αυθορμητισμού. Επίσης, ο Θάνος Κιούσης συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στον ΑΝΤ1, παρουσιάζοντας τα αγαπημένα τηλεπαιχνίδια «5x5» και «5x5 Special». 

Εκτός «Πρωινού» η Λίτσα Πατέρα

Η Λίτσα Πατέρα βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ιθύνοντες του ΑΝΤ1 για το τηλεοπτικό της μέλλον, καθώς αποφασίστηκε να μην έχει καθημερινή εμφάνιση, έπειτα από περισσότερα από 30 χρόνια. Τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ έχουν αναφέρει εδώ και καιρό την ενόχληση της αστρολόγου για τον περιορισμένο χρόνο που της δινόταν στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Λιάγκας και η ομάδα του ετοιμάζουν μία εκπομπή, η οποία θα εστιάζει περισσότερο στην αναζήτηση της αλήθειας και των πρωταγωνιστών των κοινωνικών θεμάτων που έχουν προκαλέσει αίσθηση και λιγότερο στην ψυχαγωγία.

Οι προετοιμασίες για το νέο πρότζεκτ που θ' αντικαταστήσει την πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη, καθώς και την ψυχαγωγική εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα, πραγματοποιούνται με πυρετώδεις ρυθμούς. Μέχρι στιγμής, διάφορα σενάρια έχουν ακουστεί και γραφτεί, ωστόσο, όπως δήλωσε ο κ. Χριστοφόρου στη συνέντευξη Τύπου, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε λίγες ημέρες.

Μια Μάγισσα και ένα γηροκομείο, σκέτη τρέλα

Όσον αφορά τη μυθοπλασία, ο ΑΝΤ1 συνεχίζει να επενδύει σε σειρές υψηλής ποιότητας. Το «Grand Hotel», σε σενάριο της Δήμητρας Τσόλκα και σκηνοθεσία Γιάννη Βασιλειάδη, θα μεταφέρει καθημερινά τους τηλεθεατές στην αρχή του 20ού αιώνα, περιγράφοντας τα γεγονότα και τα μυστικά γύρω από ένα ξενοδοχείο και τους ιδιοκτήτες του. Το καστ περιλαμβάνει τους Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Καλλιόπη Χάσκα, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Τάσο Νούσια, Γιώργο Γεραντιδάκη, Μιχάλη Συριόπουλο, Κόρα Καρβούνη, Γιολάντα Καλογεροπούλου και Τζώρτζια Κουβαράκη.

Μετά την ολοκλήρωση της σειράς «Μάγισσα», αναμένεται να γυριστεί ο δεύτερος κύκλος, που θα λειτουργεί ως prequel, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου. Οι δημιουργοί, Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης, μαζί με τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο, φιλοδοξούν να παραδώσουν ένα αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας, αντίστοιχο του πρώτου κύκλου. Στη σειρά θα συμμετέχουν οι Μελέτης Ηλίας, Γιάννης Ποιμενίδης, Σπύρος Τσεκούρας, Γιούλικα Σκαφιδά, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Ελενα Σαλαμπάση, Ελένη Σακκά, Εριφύλη Κιτζόγλου και Αλέξανδρος Πιεχόβακ.

Παράλληλα, η Μαριλίτα Λαμπροπούλου και ο Νίκος Κουρής θα πρωταγωνιστήσουν στο νέο ψυχολογικό θρίλερ «Παιχνίδια Εκδίκησης», το οποίο είναι προσαρμογή του βρετανικού «Doctor Foster» και βασίζεται στον μύθο της Μήδειας. Η σειρά θα αποτελείται από 60 επεισόδια σε σενάριο Γιάννη Σκαραγκά και σκηνοθεσία Αλέκου Κυράνη.

Στο πλαίσιο της μυθοπλασίας, θα προστεθεί και η νέα σειρά «VIΠ – Καλά Γεράματα», η οποία θα επικεντρώνεται στη ζωή των τροφίμων ενός γηροκομείου. Στην κωμωδία θα πρωταγωνιστούν οι Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Τάσος Χαλκιάς, Μαρία Πετεβή, Σταύρος Τσουμάνης, Πάρις Θωμόπουλος, Κώστας Καζάκας, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Λυδία Φωτοπούλου, Χριστίνα Τσάφου και Αννα Κουτσαφτίκη.

Ράδιο ΑρβύλαΓιώργος ΛιάγκαςΣάκης ΤανιμανίδηςΓρηγόρης ΑρναούτογλουΖέτα ΜακρυπούλιαΝίκος ΧατζηνικολάουΑΝΤ1