Τηλεόραση|14.08.2024 13:25

Έρωτες, δακρύβρεχτοι χωρισμοί και ζευγάρια που πληρώνουν για το τέλειο sex room - Ριάλιτι για να «καείς» στις καλοκαιρινές διακοπές

Άγγελος Γεραιουδάκης

Λένε πως στον έρωτα και στα ριάλιτι, όλα επιτρέπονται, και οι εκπομπές αυτής της λίστας το αποδεικνύουν ξανά και ξανά. Παρόλο που τα ζευγάρια μάχονται σε τηλεοπτικά παιχνίδια εδώ και δεκαετίες, η ευκαιρία που δίνεται σε αγνώστους να ερωτευτούν μπροστά σε ολόκληρο τον κόσμο είναι ένα σχετικά πρόσφατο φαινόμενο. Εκπομπές όπως το «The Bachelor» και το «The Bachelorette» έθεσαν τα θεμέλια, οδηγώντας σε μια νέα εποχή ριάλιτι γνωριμιών με διαγωνιστικό στοιχείο. Και ενώ αυτές οι εκπομπές συνεχίζουν να παράγουν νέες σεζόν, τώρα μοιράζονται τον τηλεοπτικό χρόνο με επιτυχίες, όπως το «The Circle», το «Too Hot to Handle» και πολλές άλλες.

Η κλειδαρότρυπα κρύβει γοητεία, και τα ριάλιτι γνωριμιών το αποδεικνύουν με κάθε νέο επεισόδιο. Η γοητεία του να παρακολουθείς τις προσωπικές στιγμές των άλλων είναι αναμφισβήτητη, προσφέροντας ένα είδος διασκέδασης που είναι ταυτόχρονα ελκυστικό και αποκαλυπτικό. Αυτές οι εκπομπές δίνουν στον θεατή μια ματιά στις ζωές και τις σχέσεις των ανθρώπων, ικανοποιώντας την περιέργεια και την ανάγκη για δράμα.

Από τις φλογερές σχέσεις και τις έντονες διαμάχες μέχρι τις ανατρεπτικές αποκαλύψεις και τις πληρωμένες απολαύσεις, τα ριάλιτι αυτά προσφέρουν ατελείωτες ώρες θέασης για να «καείτε» ευχάριστα στις χαλαρές μέρες του καλοκαιριού. Είναι γεμάτα πάθος, ίντριγκες και εκπλήξεις, κρατώντας τον τηλεθεατή σε αγωνία για το τι θα συμβεί στη συνέχεια... 

Ο έρωτας είναι τυφλός 

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν ο έρωτας μπορεί να είναι πραγματικά τυφλός; Το «Love is Blind» πειραματίζεται με αυτήν την ιδέα, τοποθετώντας άτομα σε «κάψουλες» όπου μπορούν να χτίσουν συναισθηματικές σχέσεις μέσω ενός τοίχου χωρίς να βλέπουν ο ένας τον άλλον. Αμφισβητεί τα παραδοσιακά κριτήρια επιλογής συντρόφων, εστιάζοντας στη σημασία των συναισθηματικών δεσμών. Διερευνά κατά πόσο οι άνθρωποι μπορούν να ερωτευτούν χωρίς τις πρώτες εντυπώσεις της εξωτερικής εμφάνισης. Όταν οι παίκτες αισθανθούν τη σύνδεση, έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρόταση γάμου και να συναντηθούν για πρώτη φορά. Στη συνέχεια, οι θεατές παρακολουθούν αυτά τα ζευγάρια καθώς πηγαίνουν μήνα του μέλιτος, μετακομίζουν μαζί, παλεύουν με ζητήματα ζήλιας και επικοινωνίας, και σχεδιάζουν τον γάμο τους σε λίγες μόνο εβδομάδες. Στο τέλος, θα παντρευτούν ή θα χωρίσουν για πάντα;

Παρά το γεγονός ότι το «The Circle» δεν σχεδιάστηκε ως ριάλιτι ραντεβού, έχει εξελιχθεί σε κάτι τέτοιο. Οι συμμετέχοντες προσπαθούν να γίνουν το πιο δημοφιλές άτομο σ' έναν διαγωνισμό όπου ζουν στο ίδιο κτήριο, αλλά σε διαφορετικά διαμερίσματα, και επικοινωνούν μεταξύ τους μόνο μέσω μηνυμάτων σε μια εφαρμογή κοινωνικών μέσων. Στο τέλος κάθε ημέρας, κατατάσσουν κρυφά ο ένας τον άλλον σε σειρά προτίμησης, και οι δύο παίκτες που βρίσκονται πρώτοι σε ψήφους πρέπει να μπλοκάρουν κάποιον από τους υπόλοιπους παίκτες της εκπομπής. Ωστόσο, όπως γνωρίζουμε καλά, η εικόνα στα social media δεν χρειάζεται να είναι αυθεντική. Σε αυτή τη λογική, αρκετοί παίκτες συμμετέχουν με ψεύτικα προφίλ, προσπαθώντας να ξεγελάσουν τους συμπαίκτες τους και να κερδίσουν το έπαθλο των 100.000 δολαρίων. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, σχηματίζονται φιλίες και σχέσεις, ενώ οι συμμετέχοντες προσπαθούν να εντοπίσουν τους ψεύτικους λογαριασμούς και να διατηρήσουν τη δημοτικότητά τους.

Παράλληλα, το «Sexy Beasts» φέρνει μια διαφορετική προσέγγιση στα ραντεβού, με τους συμμετέχοντες να φορούν περίτεχνες μάσκες που μοιάζουν με ζώα και πλάσματα, ώστε η πρώτη εντύπωση να βασίζεται στον έρωτα και όχι στην εμφάνιση. Το ριάλιτι συνδυάζει χιούμορ και ρομαντισμό, καθώς οι συμμετέχοντες προσπαθούν να βρουν τον έρωτα μέσα από αυτές τις περίεργες συνθήκες.

Δικηγόροι και αθλητές δίνουν μάχη για να μην κάνουν σεξ

Σκεφτείτε να πρέπει να φανταστείτε κάποιο από τα αδέλφια σας να βγαίνει ραντεβού – τον τρόπο που φλερτάρει, τη συμπεριφορά του στο άλλο άτομο και τις χαρακτηριστικές του κινήσεις. Στο «Dated and Related», δύο αδέλφια βλέπουν από πολύ κοντά την ερωτική ζωή ο ένας του άλλου, καθώς αναζητούν μαζί «το έτερον ήμισυ». Έχοντας στο πλευρό τους το άτομο που τους ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο, έρχονται αντιμέτωποι με τον ζόρικο κόσμο των ραντεβού. Θα συμπεριφερθούν, όμως, ως ο απόλυτος κολλητός για να τους βοηθήσουν να βρουν τον έρωτα; Ή θα καταστρέψουν τα σχέδιά τους και θα τους ξεμπροστιάσουν; Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να 'ναι τρομακτικά αμήχανο και άκρως ενδιαφέρον.

Στο «Too Hot to Handle», μια ομάδα καυτών ελεύθερων φτάνει σε έναν παράδεισο, αλλά υπάρχει μια πονηρή παγίδα: Πρέπει ν' απέχουν από τα φιλιά, τα χάδια και κάθε είδους σεξουαλική δραστηριότητα για να κερδίσουν χρήματα. Αυτό που χρειάζεται μόνο να κάνουν είναι να διατηρήσουν τις σχέσεις τους σε συναισθηματικό επίπεδο ώστε να καταφέρουν να κερδίσουν 100.000 δολάρια. Στη φετινή χρονιά, οι άτακτοι νυμφομανείς νομίζουν ότι ξέρουν που έχουν δηλώσει συμμετοχή, αλλά η φύλακας του θερέτρου Λάνα κρύβει μερικά κόλπα στο μανίκι της μ' ένα νέο έπαθλο, νέες ανατροπές, αλλά και κάποια παλιά, γνωστά πρόσωπα. Και σαν να μην έφταναν αυτά... η σεζόν έξι παρουσιάζει την ολοκαίνουρια βοηθό «Κακή Λάνα» που θα προκαλέσει σίγουρα μπελάδες.

Παράλληλα, ο παρουσιαστής Nick Lachey συγκεντρώνει τους πιο λαμπερούς single που έγιναν διάσημοι από άλλα ριάλιτι του Netflix (όπως «Love Is Blind», «The Ultimatum» και «Too Hot to Handle») σ' έναν τροπικό παράδεισο, όπου θα προσπαθήσουν να βρουν τον έρωτα. Καθώς οι single του «Perfect Match» διαγωνίζονται με σκοπό να δημιουργήσουν σχέσεις, τα πιο συμβατά ζευγάρια θα κάνουν προξενιά με το να χωρίζουν άλλα ζευγάρια και να τα στέλνουν σε ραντεβού με νέους single που θα προσκαλούν στη βίλα. Σε αυτό το ακραίο παιχνίδι στρατηγικής και γνωριμιών, μόνο ένα ζευγάρι βγαίνει νικητής, αυτό που φαίνεται ότι είναι το πιο ταιριαστό. 

«Πολύχρωμοι» έρωτες

Η πρώτη ομοφυλοφιλική ριάλιτι σειρά ραντεβού της Ιαπωνίας, το «The Boyfriend», ακολουθεί μια ομάδα νεαρών ανδρών που έλκονται από άλλους άντρες και ζουν μαζί σ' ένα παραθαλάσσιο σπίτι με πισίνα που ονομάζεται «Πράσινο Δωμάτιο». Ενώ έχουν ένα βανάκι που πουλάει καφέδες, περνούν ένα καλοκαίρι συγκατοικώντας και αναζητώντας την αληθινή αγάπη. Στη διάρκεια των δέκα επεισοδίων, οι άντρες θα χτίσουν γνήσιες σχέσεις με την προοπτική να βρουν τον έρωτα.

Στο «The Ultimatum: Queer Love», πέντε νέα ζευγάρια, που αποτελούνται από γυναίκες και μη δυαδικά άτομα, βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή στη σχέση τους. Ο ένας σύντροφος είναι έτοιμος να παντρευτεί, ο άλλος δεν είναι τόσο σίγουρος. Εκδίδεται τελεσίγραφο. Σε οκτώ εβδομάδες, θα πρέπει να παντρευτούν ή να προχωρήσουν, αφού επιλέξει ο καθένας νέους πιθανούς συντρόφους σε μια μοναδική ευκαιρία να πάρει μια γεύση από δύο διαφορετικές εκδοχές του μέλλοντος.

Η ζωή μετά τον γάμο

Από τις μακροβιότερες εκπομπές ραντεβού, το «Married at First Sight» καταγράφει τη ζωή ατόμων που συμφωνούν να παντρευτούν κάποιον που δεν έχουν συναντήσει ποτέ πριν. Η πρώτη τους συνάντηση γίνεται λίγο πριν πουν το «Yes, i do», και η εκπομπή παρακολουθεί τη ζωή των ζευγαριών μετά τον γάμο, καταγράφοντας τις προκλήσεις και τις ευτυχισμένες στιγμές που προκύπτουν. Στο «Back in the Groove», τρεις ελεύθερες σαραντάρες, όλες πελαγωμένες από την καθημερινότητά τους, δοκιμάζονται και δοκιμάζουν την τύχη τους στο Groove Hotel, ένα μαγικό θέρετρο στο όμορφο νησί της Δομινικανής Δημοκρατίας - όπου ο στόχος είναι να ξανανιώσουν, να βρουν τη χαρά και ίσως να ζήσουν τον έρωτα με μικρότερους άνδρες.  

Αν και το «How to Build a Sex Room» δεν είναι ακριβώς ριάλιτι, ωστόσο, έχει σχέση με ζευγάρια που θέλουν να τονώσουν την ερωτική τους ζωή και προσλαμβάνουν τη διακοσμήτρια πολυτελών εσωτερικών χώρων, Μέλανι Ρόουζ, για να δημιουργήσουν χώρους με στιλ όπου θα μπορούν να πραγματοποιήσουν κάθε φαντασίωσή τους. Έχετε δει ανακαινίσεις σε κουζίνες και μπάνια, αλλά δεν έχετε δει ποτέ κάτι σαν κι αυτό.