Τηλεόραση|30.08.2024 10:59

Eurovision 2025: Στη Βασιλεία ο 69ος διαγωνισμός στις 13,15 και 17 Μαΐου

Newsroom

Λίγο πριν το τέλος της σεζόν και δύο μέρες πριν την έναρξης της νέας σεζόν για τον διαγωνισμό της Eurovision, η EBU - από κοινού με την ελβετική τηλεόραση - ανακοίνωσε πως η διοργανώτρια πόλη για τον επερχόμενο διαγωνισμό στην Ελβετία θα είναι η Βασιλεία.

Σαράντα ημέρες πέρασαν από τότε που η Βασιλεία και η Γενεύη επελέγησαν ως οι δύο πόλεις που θα είναι οι φιναλίστ στην διαδικασία της ελβετικής δημόσιας τηλεόρασης, SSR-SRG, για τον καθορισμό της πόλης που θα φιλοξενήσει τον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα λάβει χώρα στην Ελβετία τον ερχόμενο Μάιο.

Έτσι, το μυστήριο λύθηκε και η Βασιλεία είναι εκείνη που θα υποδεχθεί το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός της Γηραιάς Ηπείρου τον ερχόμενο Μάιο.

Οι ημερομηνίες των σόου και το στάδιο 

Ο 69ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision πρόκειται να διεξαχθεί την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου, με τον πρώτο ημιτελικό να πραγματοποιείται την Τρίτη 13 Μαΐου, το δεύτερο ημιτελικό την Πέμπτη 15 Μαΐου, ενώ ο μεγάλος τελικός θα λάβει χώρα το Σάββατο 17 Μαΐου.

 

Η Eurovision 2025 θα πραγματοποιηθεί στο St. Jakobshalle. Το St. Jakobshalle είναι μια αρένα στο Munchenstein, κοντά στη Βασιλεία. Χρησιμοποιείται κυρίως για αθλήματα εσωτερικού χώρου και εκδηλώσεις συναυλιών. Η αρένα αρχικά είχε χωρητικότητα 9.000 ατόμων και άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 1976. Είναι η έδρα του τουρνουά τένις ανδρών «Swiss Indoors».

Μετά την ανακαίνισή του μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12.400 θεατές, έχοντας αποτελέσει τον τόπο διεξαγωγής πλήθους συναυλιών διαχρονικά καθώς και αθλητικών διοργανώσεων.

Υπενθυμίζουμε πως η Ελβετία κέρδισε τον 68ο διαγωνισμό στο Μάλμε της Σουηδίας με το Nemo και το τραγούδι «The Code».

EurovisionΕλβετίαειδήσεις τώραEurovision 2025