Τηλεόραση|09.09.2024 13:03

Η παραλία: Θερμή υποδοχή στο X για τον δεύτερο κύκλο - «Οι νέοι χαρακτήρες με έχουν ιντριγκάρει»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Ο δεύτερος κύκλος της δραματικής σειράς της ΕΡΤ «Η παραλία» έκανε πρεμιέρα χτες, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 και οι χρήστες του «Χ» (πρώην Twitter) επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στα δύο πρώτα επεισόδια που μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ1.

Από την έναρξη του πρώτου επεισοδίου της αγαπημένης σειράς, το hashtag #hparalia βρέθηκε στις πρώτες πέντε θέσεις των τάσεων στο «X» και συνέχισε να σκαρφαλώνει υψηλότερα, φτάνοντας μέχρι και τη δεύτερη θέση στα trends, όσο τα σχόλια αυξάνονταν και οι χρήστες συζητούσαν, με ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, για τις συναρπαστικές εξελίξεις της δεύτερης σεζόν.

Με τη δράση να μεταφέρεται πλέον στην Κρήτη του 1975, οι χρήστες στάθηκαν τόσο στην επιστροφή ηρώων που αγάπησαν από τον πρώτο κύκλο όσο και στους νέους χαρακτήρες που φέρνουν φρέσκο αέρα στην ιστορία. «Ο δεύτερος κύκλος βλέπεται το ίδιο ευχάριστα με τον πρώτο. Μου άρεσε η εξέλιξη και οι αλλαγές στις ζωές των παλιών αγαπημένων μας χαρακτήρων. Οι νέοι χαρακτήρες με έχουν ιντριγκάρει. Περιμένω να δω ποιο θα είναι το φετινό μεγάλο μυστήριο ή έγκλημα. Παραμένει στη λίστα μου φέτος η παραλία» έγραψες ένας χρήστης του X. 

Πέρα από τα εγκωμιαστικά σχόλια για τις ερμηνείες των ηθοποιών και την εξέλιξη της πλοκής, πολλές συζητήσεις στο κοινωνικό δίκτυο προκάλεσε η πορεία της ζωής πρωταγωνιστών όπως ο Παύλος, ο Γράντος και η Νικολίνα, ενώ συγκίνηση έφερε η εμφάνιση του Δημητρού. Δεν έλλειψαν, βέβαια, οι εικασίες για όσα θα παρακολουθήσουμε φέτος τόσο μεταξύ ηρώων που αγαπήσαμε, όπως η χήρα, η Μαίρη, ο Διονύσης κι ο Χάρης, όσο και με τους νέους χαρακτήρες που φτάνουν στην Κρήτη, όπως είναι τα μέλη της οικογένειας Τουφεξή.

Οι νέοι χαρακτήρες της σειράς

Ιφιγένεια Τουφεξή (Αφροδίτη Λιάντου): Η Ιφιγένεια είναι μια νέα γυναίκα αρκετά χειραφετημένη για την εποχή στην οποία ζει, που διεκδικεί με πάθος τις επιθυμίες και τα όνειρά της, χωρίς να εγκλωβίζεται στη θέληση της οικογένειάς της και στις κοινωνικές συμβάσεις. Σπούδασε ναυτιλιακά και οικονομικά στο Λονδίνο και, παρόλο που δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει στη ζωή της, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με τα ναυτιλιακά στο μέλλον. Η σχέση της με τον Παύλο (Δημήτρης Κίτσος) αρχίζει παθιασμένα, οδηγώντας και τους δύο σε μια ερωτική δίνη χωρίς επιστροφή.

Φανή Τουφεξή (Αλεξία Καλτσίκη): Η Φανή Τουφεξή, προερχόμενη από μια αστική οικογένεια του Πειραιά, είδε την περιουσία της να αυξάνεται σημαντικά μετά τον γάμο της με τον Χρήστο Τουφεξή. Αν και ζουν ξεχωριστές ζωές, διατηρούν την εικόνα της ενότητας για τα παιδιά τους και την επαγγελματική τους εικόνα. Η Φανή είναι σκληρή και επιθετική, συχνά παίρνοντας τις αποφάσεις για την οικογένεια και τις επιχειρήσεις τους. Η ελευθεριότητά της προκαλεί δυσαρέσκεια στον Χρήστο, ενώ παράλληλα η συγκρουσιακή σχέση της με την κόρη της, Ιφιγένεια, συχνά φέρνει τις δύο γυναίκες σε αντιπαράθεση.

Χρήστος Τουφεξής (Κώστας Κάππας): Ο Χρήστος Τουφεξής κατάφερε να διευρύνει την περιουσία τους μέσω των ναυτιλιακών του δραστηριοτήτων. Παρά τις διαφορετικές τους ζωές, ο Χρήστος και η Φανή εμφανίζονται ενωμένοι για χάρη των παιδιών τους και της επαγγελματικής τους εικόνας. Ο Χρήστος στηρίζεται στους υπαλλήλους του και είναι πιο διστακτικός στα επαγγελματικά και οικογενειακά θέματα. Συχνά υποχωρεί σε ζητήματα που αφορούν την κόρη τους, Ιφιγένεια, προσπαθώντας να διατηρήσει την ειρήνη στην οικογένεια.

Απόστολος Τουφεξής (Χρήστος Κραγιόπουλος): Ο Απόστολος είναι ο μικρότερος γιος της οικογένειας Τουφεξή, είναι ο καλλιτέχνης της οικογένειας. Είναι ευαίσθητος και διαμετρικά αντίθετος με τους γονείς του. Η μητέρα του είναι πιο σκληρή μαζί του, ενώ ο πατέρας του δεν τον εμπιστεύεται λόγω των ερωτικών του επιλογών, γεγονός που επιβεβαιώνεται όταν ο Απόστολος επιστρέφει στα Μάταλα με τον καινούργιο του σύντροφο.

Σοφί (Ντένια Στασινοπούλου): Η Σοφί είναι μια νεαρή Γαλλίδα χίπισσα που εμφανίζεται στην περιοχή. Έχοντας έναν αυτιστικό αδελφό, έχει αναπτύξει την ικανότητα να διαχειρίζεται ανθρώπους στο φάσμα με ψυχραιμία και κατανόηση. Αναπτύσσει μια απροσδόκητη σχέση με τον Δημητρό.

Μπέρτα (Σύρμω Κεκέ): Η Μπέρτα είναι μια νεαρή Βελγίδα χίπισσα που εμφανίζεται στην περιοχή. Γυναίκα μυστηριώδης, σκληρή και αμετακίνητη, η Μπέρτα καταφθάνει στα Μάταλα με μια κρυφή ατζέντα που σύντομα θα απειλήσει να διαταράξει την ειρήνη της περιοχής.

Άρια (Ειρήνη Γιώτη): Η Άρια, μια σαγηνευτική και ήρεμη Δανέζα, εμφανίζεται στο χωριό ως η νέα σύντροφος του Γράντου, τον οποίο γνώρισε σε ένα από τα μπάρκα του στην Κοπεγχάγη. Η Άρια ακολουθεί τον Γράντο στην επιστροφή του στα πάτρια εδάφη, έτοιμη και κατασταλαγμένη να ξεκινήσει μαζί του ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της, ανυποψίαστη για τις προκλήσεις και τις ανατροπές που την περιμένουν.

Γιούντιθ (Αντριάνα Σαράντη): Φαινομενικά χαλαρή και με χίπικη ιδεολογία, η Γιούντιθ είναι στην πραγματικότητα μια γυναίκα που έχει έρθει στην περιοχή με κρυφή ατζέντα και συγκεκριμένο στόχο να αποσπάσει πληροφορίες από τους κατοίκους της περιοχής.

Έιμι (Ευθαλία Παπακώστα): Η Έιμι είναι μια ισχυρή γυναίκα με μεγάλη φιλοδοξία και ικανότητες, η οποία εργάζεται ως δικηγόρος. Η σχέση της με τον Παύλο αντιπροσωπεύει μια πολυδιάστατη επιλογή: τον βλέπει ως οικονομική λύση για τα προβλήματα του πατέρα της, ενώ ταυτόχρονα τον θεωρεί «κελεπούρι», λόγω της οικονομικής του ευχέρειας. Είναι πολύ ενεργητική και αντιμετωπίζει δυναμικά τα προβλήματα στη σχέση της με τον Παύλο, διαισθανόμενη από την αρχή την απειλή που αντιπροσωπεύει η Ιφιγένεια.

Ιάκωβος Γεροντάκης (Άλκης Μπακογιάννης): Ο Ιάκωβος είναι το καλομαθημένο και προστατευμένο παιδί της οικογένειας Γεροντάκη, ευγενικός αλλά φανερά αδέξιος στις κοινωνικές του δεξιότητες. Οι γονείς του, θέλοντας να εξασφαλίσουν μια καλή οικονομική συμμαχία, προσπαθούν να τον προξενέψουν με την Ιφιγένεια. Ο Ιάκωβος αποδέχεται το πλάνο τους και προσπαθεί αδέξια να κερδίσει την καρδιά της Ιφιγένειας, παρόλο που αντιλαμβάνεται ότι οι πιθανότητες του είναι λιγοστές.

Το επόμενο επεισόδιο της «Παραλίας» μεταδίδεται απόψε στις 22:00 από την ΕΡΤ1, όπως και κάθε βράδυ από Δευτέρα έως και Πέμπτη. Επίσης, πρεμιέρα κάνουν σήμερα, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, η νέα κωμική σειρά της ΕΡΤ «Αρχελάου 5», καθώς και το ερωτικό δράμα εποχής «Ηλέκτρα», στην ΕΡΤ1.

πρεμιέραπαραλίαΕΡΤΜαρία Ναυπλιώτου