Τηλεόραση|09.09.2024 16:57

Ακρως ανανεωμένες επιστρέφουν οι πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές - Οι πρεμιέρες, οι μεταγραφές και οι πρώτες εντάσεις

Άγγελος Γεραιουδάκης

Επειτα από ένα καλοκαίρι γεμάτο χαλαρές στιγμές και αναρτήσεις στα social media, οι παρουσιαστές των πρωινών ψυχαγωγικών εκπομπών ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Οι ξέγνοιαστες διακοπές και τα ανέμελα posts παραχωρούν τη σκυτάλη στην απαιτητική καθημερινότητα της τηλεοπτικής σεζόν, με τις πρεμιέρες να πλησιάζουν και τους παρουσιαστές να είναι έτοιμοι να «σηκώσουν τα μανίκια» για μια ακόμη χρονιά γεμάτη προκλήσεις.

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν έκανε δυναμικό ξεκίνημα στις 2 Σεπτεμβρίου, με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά να σηκώνουν την αυλαία. Η εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» υπόσχεται να μας κρατά συντροφιά κάθε πρωί, γεμίζοντας την ημέρα μας με ρεπορτάζ, ταξίδια, συναρπαστικές συναντήσεις, παιχνίδια, απολαυστικά βίντεο, μαγειρικές προτάσεις και συμβουλές από ειδικούς. 

Τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, επιστρέφουν και οι υπόλοιπες πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές, με σημαντικές ανανεώσεις. Κάποιες παραγωγές έχουν υποστεί ριζικές αλλαγές, ακόμη και στα βασικά πρόσωπα, ενώ άλλες θα παραμείνουν πιστές στη δοκιμασμένη συνταγή που τις έχει κρατήσει στην κορυφή. Μετά από μια μεταγραφική περίοδο που έφερε αρκετές αλλαγές και ανακατατάξεις, οι παρουσιαστές και οι ομάδες τους ετοιμάζονται να ριχτούν στη μάχη της τηλεθέασης, με στόχο να κατακτήσουν το κοινό και να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία στην ψυχαγωγική ζώνη.

Με πυρετώδεις ρυθμούς, η εκπομπή «Πρωινό Σου Σου» με την Ελένη Τσολάκη προετοιμάζεται για την επιστροφή της στο πρωινό πρόγραμμα του OPEN. Η παρουσιάστρια, με την αμεσότητα και τον επαγγελματισμό που τη χαρακτηρίζουν, συνεχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών, διατηρώντας την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία σε κάθε της εμφάνιση. Η ανανέωση της συνεργασίας της με το κανάλι επιβεβαιώνει την αμέριστη υποστήριξη του σταθμού στο πρόσωπό της.

Στο πλευρό της, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και η Νάνσυ Παραδεισανού θα μας μεταφέρουν με χαμόγελο, ζωντάνια και θετική ενέργεια όλα τα θέματα που μας ενδιαφέρουν, προσθέτοντας και τη δική τους δόση καυστικού σχολιασμού. Η πιο δυνατή ομάδα έρχεται στις οθόνες μας και θα μας δίνει τον ρυθμό της ημέρας. 

Καθημερινά, στις 07:45 το πρωί η Σταματίνα Τσιμτσιλή θα μας καλημερίζει ξανά στον Alpha, με χαμόγελο, χρώμα και θετική διάθεση, δίνοντας το έναυσμα για μία χαρούμενη και λαμπερή ημέρα. Στο πλευρό της, θα βρίσκονται ο Δημήτρης Παπανώτας, η Τίνα Μεσσαροπούλου και ο Κώστας Φραγκολιάς. Ο Δήμος Βερύκιος σταθερά θ' αναλύει την επικαιρότητα και θα δίνει τον παλμό της ημέρας για τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις της επικαιρότητας.

Η Κατερίνα Καινούργιου επιστρέφει με super διάθεση

Η Κατερίνα Καινούργιου επιστρέφει, για τέταρτη χρονιά στον Alpha, με ανανεωμένη διάθεση. Η παρουσιάστρια θα μας καλημερίζει καθημερινά, κάνοντας τα πρωινά μας ακόμα πιο όμορφα, με όλες τις πληροφορίες για το ξεκίνημα της μέρας, αλλά και τα σημαντικά θέματα που μας απασχολούν.

Στην παρέα της θα είναι ο Γρηγόρης Γκουντάρας, καθώς και οι Στέφανος Κωνσταντινίδης, Κατερίνα Παπακωστοπούλου και Γιάννης Πουλόπουλος, που θα παρουσιάζουν, σχολιάζουν και θ' αποκαλύπτουν όλα τα θέματα της επικαιρότητας, από την ενημέρωση και την ψυχαγωγία. Και αυτή τη χρονιά, στην κουζίνα της Κατερίνας, ο Πέτρος Συρίγος θα ετοιμάζει τις πιο νόστιμες συνταγές. 

Επειτα από μια επιτυχημένη χρονιά κι έχοντας κόψει πρώτο το νήμα της τηλεθέασης, «Το Πρωινό» έρχεται δυναμικά για άλλη μία σεζόν. Η καθημερινή πρωινή μας συνήθεια επιστρέφει από την ερχόμενη Δευτέρα, στις 09:50. Με τον Γιώργο Λιάγκα στο τιμόνι της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, η εκπομπή θα συνεχίσει να προβάλλει θέματα κοινωνικά, αστυνομικά, πολιτικά, lifestyle, όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και μας απασχολούν, αλλά και όλα όσα κάποιοι δεν τολμούν να θίξουν.

Φέτος, στο «κυνήγι» της είδησης, στη δοκιμασμένη παρέα των Τάσου Τεργιάκη, Φωτεινής Πετρογιάννη, Άριας Καλύβα και Ελένης Βουλγαράκη, οι οποίοι πάντα έχουν στη φαρέτρα τους αποκλειστικά ρεπορτάζ, προστίθεται και η Αφροδίτη Γραμμέλη, η οποία θα συμπληρώσει την πολύ δυνατή ομάδα του «Πρωινού». Ο Βαγγέλης Περρής θα σχολιάζει με το χαρακτηριστικό καυστικό του ύφος όλα τα θέματα, δίνοντας επιπλέον πληροφορίες. Η κουζίνα θα γεμίζει με νέες γεύσεις, αρώματα και συνταγές από τον καταξιωμένο σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου, ο οποίος θα δίνει και φέτος φρέσκιες μαγειρικές ιδέες, αλλά και κλασικές συνταγές για όλα τα γούστα.

Η καλή μέρα από το «Buongiorno» φαίνεται!

Η Φαίη Σκορδά επιστρέφει στο MEGA και στην πρωινή ζώνη, με την οποία έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του κόσμου. Από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, το «Buongiorno» δίνει ραντεβού στις 09:20. Η σκαλέτα της εκπομπής θα περιλαμβάνει θέματα επικαιρότητας, πλούσιο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, καλεσμένους στο πλατό, πρόσωπα που απασχολούν και ανθρώπους που έχουν ενδιαφέρουσες ιστορίες ν' αφηγηθούν και αξίζει να γνωρίσουμε. 

Δίπλα στη Φαίη θα βρίσκονται άνθρωποι που γνωρίζει καλά, άνθρωποι που εμπιστεύεται, αλλά και νέοι συνεργάτες, στους οποίους δίνει τον χώρο για να εξελιχθούν. Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος με το έξυπνο και πάντα εύστοχο χιούμορ του. Η Νάνσυ Νικολαΐδου με την ευαισθησία και την ειλικρίνειά της και η Ευάννα Ζουμπούρογλου με τη νεανική της δυναμική θα φέρουν στη συζήτηση την οπτική της σύγχρονης γυναίκας. Ο Στέργιος Σαμαρτζής θα μας ενημερώνει για όσα συμβαίνουν στην κοινωνία και αφορούν τους πολίτες.

Συνοδοιπόρος σε αυτό το τηλεοπτικό «ταξίδι» ο Ανδρέας Μικρούτσικος, ένας άνθρωπος που αποτελεί ξεχωριστό «κεφάλαιο» στην ελληνική τηλεόραση, θα σχολιάζει και θα παίρνει θέση στα πράγματα, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Φυσικά, από την εκπομπή δεν θα μπορούσε να λείπει η αστρολογία με τη Βίκυ Παγιατάκη αλλά και η μαγειρική, με τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο να προτείνει καθημερινά τα πιο νόστιμα φαγητά. 

Μετά από μια περίοδο έντασης και διαφωνιών, η πρωινή εκπομπή της Φαίης Σκορδά βρήκε και πάλι τον βηματισμό της. Οι διαφωνίες που προέκυψαν μεταξύ της αρχισυντάκτριας Άννας Ορφανουδάκη και του βοηθού αρχισυντάκτη Άρη Λιαπάτη αλλά και της παρουσιάστριας, δημιούργησαν ένα τεταμένο κλίμα στο παρασκήνιο της εκπομπής.

Το MEGA έλαβε άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για να επαναφέρει την ομαλότητα. Η Άννα Ορφανουδάκη μετακινήθηκε σε νέο ρόλο στο τμήμα προγράμματος του καναλιού, αφήνοντας τη θέση που είχε στην πρωινή εκπομπή. Ο Άρης Λιαπάτης, ο οποίος είχε παραιτηθεί εξαιτίας των εντάσεων, ανακάλεσε την απόφασή του και συνεχίζει κανονικά, εστιάζοντας κυρίως στο ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

Με τη σύμφωνη γνώμη της Φαίης Σκορδά, τη θέση της αρχισυντάκτριας ανέλαβε η Κατερίνα Πόθα, μια έμπειρη επαγγελματίας που προηγουμένως είχε αναλάβει την αρχισυνταξία στην εκπομπή της Κατερίνας Ζαρίφη και στη «Super Κατερίνα». 

Το καλοκαίρι δεν είναι απλώς μια εποχή, είναι... ψυχολογία

Και φέτος, στο Breakfast@Star, κάθε μέρα θα είναι καλοκαίρι, με τη θερμοκρασία να εκτοξεύεται στα ύψη. Καθημερινά στις 08:45, η Ελένη Χατζίδου και ο Ετεοκλής Παύλου επιστρέφουν για τρίτη σεζόν για να μας χαρίσουν την καλύτερη πρωινή παρέα, σερβίροντας το πιο πλούσιο και χορταστικό πρωινό για κάθε γούστο.

Μαζί τους, η «ηλιαχτίδα» Μαίρη Αργυριάδου, η «ταξιδιάρα» Λιλή Πυράκη και ο γεμάτος «θαλασσινή αύρα» Κωνσταντίνος Ντάφλος. Φέτος, το τηλεοπτικό ρεπορτάζ αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Κατσαρίδης, ο οποίος καθημερινά θα «σερβίρει» τα πιο ζεστά και καυτά νέα της τηλεοπτικής πραγματικότητας. Στο τιμόνι των αστρολογικών προβλέψεων, η «πλανητάρχισσα» Άση Μπήλιου θα αναλύει καθημερινά τι μας επιφυλάσσουν τα άστρα. Η κουζίνα ανανεώνεται με τον chef Χρήστο Μοίρα, που ξεχώρισε στο MasterChef 2024. Με τη δημιουργική του πινελιά, θα μεταμορφώνει κλασικές αγαπημένες συνταγές, προσφέροντας ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.

Ελένη ΤσολάκηΚατερίνα ΚαινούργιουεκπομπήΓιώργος ΛιάγκαςΣταματίνα ΤσιμτσιλήΦαίη ΣκορδάΕλένη Χατζίδου