Τηλεόραση|29.09.2024 16:20

Ταμπού: Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο για τη νέα σειρά του MEGA - Τι θα δούμε

Newsroom

Ένα μεγάλο μυστικό – ταμπού κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τις ζωές των αδερφών Καρτάλη. Την ίδια ώρα δυο φόνοι συγκλονίζουν την πόλη των Ιωαννίνων και προκαλούν αναστάτωση στους ήρωες της σειράς που εμπλέκονται με τις υποθέσεις.

Το «Ταμπού» κάνει πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο την απόψε στις 21:00 και επιστρέφει στο MEGA Δευτέρα και Τρίτη στις 22:50.

Αστυνομικό μυστήριο και ανεκπλήρωτοι έρωτες έρχονται στην οθόνη του MEGA από το πρώτο λεπτό της νέας δραματικής σειράς που υπογράφει η τριάδα των επιτυχιών – Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου.

Τι θα δούμε στα πρώτα δύο επεισόδια

Επεισόδιο 1 & 2 (Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου): Στο χειμωνιάτικο σκηνικό των Ιωαννίνων, στην παγωμένη λίμνη Παμβώτιδα, μια παρέα φοιτητών περνάει τον χρόνο της με γέλια και πειράγματα, όταν ο πάγος στην επιφάνεια της λίμνης σπάει για να αποκαλύψει το μυστικό που κρατούσε: το πτώμα μιας γυναίκας που φορά στο λαιμό της ένα πολύ ιδιαίτερο κόσμημα Γιαννιώτικης τέχνης! Οι φοιτητές τρομάζουν, αλλά πιο πολύ ανησυχούν εκείνοι που εμπλέκονται στο έγκλημα που συνδέεται με μια ιστορία οικογενειακού πόνου και απόγνωσης. Η αστυνόμος Ελένη (Μυρτώ Αλικάκη) αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση. Η πόλη είναι ανάστατη, αλλά συνεχίζει τον γρήγορο ρυθμό της ζωής της και η οικογένεια Καρτάλη ζει την καθημερινότητά της.

Η βράβευση του καθηγητή Λουκιανού Καρτάλη (Μέμος Μπεγνής) από το Πανεπιστήμιο γεμίζει με υπερηφάνεια τους δικούς του ανθρώπους, αλλά η τελετή δεν θα έχει την αναμενόμενη έκβαση αφού ο καθηγητής για ανεξήγητους λόγους θα εξαφανιστεί. Ο Έκτορας Καρτάλης (Ιάσονας Χρόνης), ο μικρότερος γιός της οικογένειας, δημοσιογράφος, ανακοινώνει στη γυναίκα του, τη Μελία (Νίκη Βακάλη), την απόφασή του να χωρίσουν αφού είναι ερωτευμένος με την Πέρσα (Δώρα Μπηλιώνη) η οποία δουλεύει μαζί του στον ραδιοφωνικό σταθμό. Η Πέρσα όμως είναι αδελφή της Μάρθας (Κατερίνα Μισιχρόνη), συζύγου του Λουκιανού και τα πράγματα περιπλέκονται. Τα δικά του προβλήματα αντιμετωπίζει και ο δεύτερος αδερφός, ο Γαβριήλ Καρτάλης (Θεοχάρης Ιωαννίδης), πιλότος, καθώς επιστρέφει στην πόλη παντρεμένη, η Ελισάβετ (Χρύσα Μιχαλοπούλου) γυναίκα που ερωτεύτηκε κάποτε με πάθος.

Μυστήριο αποτελεί για την κοινωνία των Ιωαννίνων η αδελφή της οικογένειας, η Αλεξάνδρα Καρτάλη (Εβίτα Αγαΐτση), η οποία μοιράζεται με τα αδέλφια της ένα μυστικό – ταμπού, από την εφηβεία της… Αντιλήψεις και πεποιθήσεις συγκρούονται, μυστικά κινδυνεύουν να βγουν στο φως, συμφέροντα ξεπερνούν τους ηθικούς κανόνες και ένα ψηφιδωτό από προσωπικές και συλλογικές ιστορίες ξετυλίγεται στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων και όχι μόνο. Μια μεγάλη περιπέτεια ξεκινά! Η εξαφάνιση του Λουκιανού εξακολουθεί να κρατάει σε αγωνία τη σύζυγο του, τη Μάρθα, αλλά και ολόκληρη την οικογένεια Καρτάλη. Στο μεταξύ, στις όχθες του Βοϊδομάτη, η Αστυνομία προσπαθεί να διαλευκάνει αν το απανθρακωμένο πτώμα που εντοπίστηκε είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας. Κάποιοι από την παρέα των φοιτητών προσάγονται στο αστυνομικό τμήμα για να δώσουν κατάθεση. Η Μελία επισκέπτεται τον γυναικολόγο της έχοντας στο μυαλό της ένα κρυφό σχέδιο για να χωρίσει τον Έκτορα από την Πέρσα.

Ο Μηνάς Δενδρινός (Γιωργής Τσαμπουράκης), ο ψυχίατρος και φίλος των αδερφών Καρτάλη, προσπαθεί να καθησυχάσει τον αργυροχρυσοχόο Σταύρο (Χριστόδουλος Μαρτάς) σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση του πτώματος της γυναίκας στη λίμνη. Σχέση όμως με την εκλιπούσα φαίνεται πως είχε και ο Γαβριήλ (Θεοχάρης Ιωαννίδης). Οι μέρες περνάνε και όταν τελικά ο Λουκιανός εμφανιστεί, κανένας δεν μπορεί να πιστέψει την δικαιολογία που προβάλει για την απουσία του, αφού κι ο ίδιος είναι πολύ μπερδεμένος. Μια συζήτησή του με τον Μηνά, θα περιπλέξει ακόμα πιο πολύ αυτή τη σκοτεινή υπόθεση. Ένας ανώνυμος φάκελος φτάνει στα χέρια του Λουκιανού και το περιεχόμενό του θα τον βάλει για τα καλά σε έναν ασύλληπτο εφιάλτη!

Επεισόδιο 3 (Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου): Ο Λουκιανός (Μέμος Μπεγνής) έχει χάσει τη γη κάτω απ’ τα πόδια του. Στο βίντεο ο ίδιος, κατά τη διάρκεια σεξουαλικής πράξης, πνίγει με τα χέρια του μία νεαρή γυναίκα! Με την βοήθεια του Μηνά (Γιωργής Τσαμπουράκης) προσπαθεί να καταλάβει πως βρέθηκε μπλεγμένος στο ενοχοποιητικό βίντεο. Ο Γαβριήλ (Θεοχάρης Ιωαννίδης) βρίσκεται αντιμέτωπος με την Ελένη (Μυρτώ Αλικάκη) ως ο βασικός ύποπτος για τον φόνο της Σύνθιας Τόμσον (Μαρία Ιωάννου), της δολοφονημένης γυναίκας που βρέθηκε στη λίμνη. Ο έρωτας του Έκτορα (Ιάσονας Χρόνης) και της Πέρσας (Δώρα Μπηλιώνη) φουντώνει, την ώρα που η Μελία (Νίκη Βακάλη) οργανώνει το πονηρό σχέδιο της για να τον φέρει πάλι κοντά της. Ο Ηρακλής (Ανδρέας Γιαννακούλας) ανακρίνεται για τον θάνατο του απανθρακωμένου άντρα στο πάρτι του ποταμού Βοϊδομάτη. Αυτή η ιστορία ταράζει τον Ζήση (Νίκος Μανωλάς) και την παρέα των νεαρών φοιτητών. Η Μάρθα (Κατερίνα Μισιχρόνη) θεωρεί ότι η εξαφάνιση του Λουκιανού οφείλεται στην ύπαρξη άλλης γυναίκας. Ένα ρεπορτάζ στην τηλεόραση φέρνει τα πάνω-κάτω στη ζωή του Λουκιανού.

Επεισόδιο 4 (Τρίτη 01 Οκτωβρίου): Οι φοιτητές εναντιώνονται στην κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σκουπίδια κι αποφασίζουν να κινητοποιηθούν προκειμένου να την αποτρέψουν. Ο Λουκιανός βασανίζεται από την εικόνα της κοπέλας στην τηλεόραση και φεύγει για την Αθήνα προκειμένου να βρει την άκρη του νήματος στην παγίδα που του έστησαν. Η Μελία προχωράει σε νέα εξωσωματική, χωρίς να ενημερώσει τον Έκτορα, με την πεποίθηση ότι έτσι τον φέρει κοντά της. Ο Γαβριήλ αναστατώνεται από την επανεμφάνιση της Ελισάβετ, αλλά κι εκείνη δείχνει να μην τον έχει ξεπεράσει. Ο Μηνάς ενημερώνει τον Χρυσόστομο (Σταύρος Χατζαντριάν) πως η Ελίνα (Κάτια Νεκταρίου), το μαύρο πρόβατο της οικογένειας, τηλεφώνησε για να ζητήσει πάλι δανεικά. Πατέρας και γιος συζητούν πώς θα την πείσουν να μπει ξανά για αποτοξίνωση ενώ παράλληλα μοιράζονται το βάρος του κοινού τους ένοχου μυστικού. Ένα μυστικό στο οποίο είναι συμμέτοχος κι ο Σταύρος. Η Ευδοξία (Χριστιάνα Βατίστα) πιέζει τον Ηρακλή να είναι μαζί, αλλά εκείνος την αποφεύγει. Ο Λουκιανός εντοπίζει την κοπέλα που μπορεί να τον απαλλάξει από όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

Γνωρίστε την οικογένεια Καρτάλη

Γύρω από τα αδέρφια Καρτάλη επιστήθιοι φίλοι και ορκισμένοι εχθροί. Μια γυναίκα επιστρέφει στα Ιωάννινα και ξυπνά μνήμες από το παρελθόν. Μια παράνομη σχέση αναστατώνει τη φαινομενικά ήρεμη ζωή των ηρώων της σειράς «Ταμπού». Θα καταφέρει ο παθιασμένος και παράνομος έρωτας να ταράξει τα ήρεμα νερά της λίμνης Παμβώτιδας; Και ποιο είναι το κόστος που πρέπει να καταβληθεί με αντάλλαγμα μια στιγμή ευτυχίας;

Ελισάβετ Καλλιγά (Χρύσα Μιχαλοπούλου): Πρώην αεροσυνοδός. Όμορφη και δυναμική με σταθερές αξίες στη ζωή της. Ο μεγάλος έρωτας του Γαβριήλ. Παρότι τον αγαπούσε, χώρισε μαζί του γιατί εκείνος δεν αποφάσιζε να κάνει το επόμενο βήμα στη σχέση τους. Επιστρέφει έπειτα από δύο χρόνια στα Γιάννενα, όπου ακολουθεί τον σύζυγό της, Νεκτάριο, στο νέο του επαγγελματικό βήμα.

Νεκτάριος Λάζαρης (Νικόλας Μακρής): Ο σύζυγος της Ελισάβετ. Καρδιολόγος. Επιστρέφει στη γενέτειρά του στα Γιάννενα. Εργάζεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και συγχρόνως είναι καθηγητής. Γοητευτικός άνδρας, με γνώσεις κι έξω από το αντικείμενό του. Κοσμοπολίτης. Φαίνεται να λατρεύει την Ελισάβετ, είναι πολύ ερωτευμένος μαζί της. Τρέμει την παλιά σχέση της με τον Γαβριήλ Καρτάλη. Συμπεριφέρεται ως ο τέλειος σύζυγος, δοτικός, φεμινιστής.

Πέρσα Μωραΐτη (Δώρα Μπηλιώνη): Όμορφη και καλοσυνάτη ραδιοφωνική παραγωγός. Η αδελφή της Μάρθας, συζύγου του Λουκιανού Καρτάλη. Ελεύθερη, ανιδιοτελής, ρεαλίστρια, ακριβοδίκαιη. Ζούσε από 18 ετών στην Αθήνα και γύρισε στα Γιάννενα μόνιμα εδώ και έναν χρόνο. Ο μεγάλος έρωτας του Έκτορα, στον οποίο και ενέδωσε τους τελευταίους 6 μήνες.

Σταύρος Ζέρβας (Χριστόδουλος Μαρτάς): Αργυροχρυσοχόος. Ο αδελφός της Μελίας. Στο μαγαζί του εργάζεται η Μάρθα, η σύζυγος του καλού του φίλου, Λουκιανού. Ένας άντρας με χιούμορ και καλός οικογενειάρχης. Την οικονομική διαχείριση στο σπίτι την έχει η σύζυγός του, η Αγλαΐα. Έχει πολύ «κακή» σχέση με το χρήμα. Λατρεύει τη γυναίκα του και τον γιο τους. Ένας άνθρωπος έξω καρδιά. Αγαπάει το κόσμημα και συγκεκριμένα τη γιαννιώτικη τέχνη που έμαθε πρώτα από τον παππού του και στη συνέχεια από τον πατέρα του. Το μαγαζί του είναι το πιο ξακουστό των Ιωαννίνων.

Αγλαΐα Ευθυμιάδη (Βασιλική Κυπραίου): Η σύζυγος του Σταύρου. Είναι γυμνάστρια και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα pilates. Λατρεύει τη δουλειά της, προσέχει τη διατροφή της και έχει επιβάλει τα υγιεινά γεύματα σε όλη την οικογένεια. Έχει μεγάλη αδυναμία στον γιο και στον άντρα της. Καλή νοικοκυρά, μια γυναίκα μεθοδική και οργανωτική που προλαβαίνει τα πάντα.

Μηνάς Δενδρινός (Γιωργής Τσαμπουράκης): Είναι ψυχίατρος και αγαπάει πολύ την επιστήμη του. Χαίρεται να βοηθάει ανθρώπους. Είναι ο πατέρας του Χρυσόστομου και της Ελίνας. Φίλος του Λουκιανού και του Σταύρου. Γέννημα θρέμμα Γιαννιώτης, είναι πλέον διαζευγμένος. Όταν χώρισε, η σύζυγός του πήρε τα παιδιά και γύρισε στη γενέτειρά της, την Κύπρο. Εκείνη πέθανε πριν από δύο χρόνια και έκτοτε τα παιδιά του, ζουν μαζί του στα Γιάννενα. Ενώ με τον Χρυσόστομο δεν αντιμετώπισε ποτέ πρόβλημα, η κόρη του, έμπλεξε με επικίνδυνες παρέες στα Γιάννενα και είναι η μόνιμη αγωνία του και η πληγή που τον κατατρώει. Ο Μηνάς, δεν έχει ξεπεράσει την Ελένη, με την οποία χώρισε εξαιτίας των οικογενειακών του προβλημάτων.

Ελένη Ραγκούση (Μυρτώ Αλικάκη): Υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας στα Γιάννενα, έντιμη και αφοσιωμένη στο καθήκον. Στο παρελθόν είχε σχέση με τον Μηνά η οποία έληξε άδοξα. Νοιάζεται ακόμα για τα παιδιά του, με τα οποία είχε δεθεί αληθινά. Δυνατή γυναίκα, γνωρίζει πως η αγάπη δεν αρκεί για να διατηρηθεί μια σχέση.

Κατερίνα Παπάζογλου (Αστέρω Κυπριανού): Η Κατερίνα είναι το δεξί χέρι της Ελένης στο αστυνομικό τμήμα, με την οποία διατηρεί φιλική σχέση μέχρι που μια υπόθεση θα μπει ανάμεσα τους. Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα, τον μεγάλο της έρωτα της. Ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα όμως έχει σημαδέψει με τραγικό τρόπο τη ζωή του.

Αντρέας Λεμπέσης (Λευτέρης Ζαμπετάκης): Ο σύζυγος της Κατερίνας, με την οποία τον δένει μια δυνατή αγάπη πέρα από κάθε φυσικό εμπόδιο.

Γνωρίστε την παρέα φοιτητών

Ενθουσιώδεις, παρορμητικοί και συχνά απερίσκεπτοι, οι νεαροί ήρωες του «Ταμπού» θα αντικρίσουν το σκληρό πρόσωπο της ζωής…
Μυστηριώδεις φόνοι που απειλούν τη γαλήνη των πρωταγωνιστών. Ερωτικά μπερδέματα που φέρνουν εντάσεις και ανατροπές. 

Μία παρέα φοιτητών ζει τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα στις όχθες της ειδυλλιακής λίμνης των Ιωαννίνων. Νέοι γεμάτοι όνειρα και ελπίδες για το μέλλον που προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους σε ένα αφιλόξενο και συχνά εχθρικό περιβάλλον.

Νάσος Ζέρβας (Μάριος Μαριόλος): Ο γιος του Σταύρου και της Αγλαΐας. Φοιτητής Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο. Υπάκουο παιδί, σύγχρονο, που όμως παρασύρεται από φίλους και παρέες. Κολλημένος στο ίντερνετ και τα σόσιαλ, η προέκταση του χεριού του είναι το κινητό. Τον κυριεύουν συχνά επαναστατικές «κρίσεις». Ο Νάσος έχει αδυναμία στη μητέρα του και ενώ αγαπά τον πατέρα του, συγκρούεται συχνά μαζί του.

Χρυσόστομος Δενδρινός (Σταύρος Χατζατριάν): Φοιτητής Χημείας. Από μπαμπά Γιαννιώτη, τον Μηνά και μαμά Κύπρια. Σεμνός, ευαίσθητος και ευαισθητοποιημένος. Σινεφίλ, ερωτικός, κυκλοθυμικός. Αγαπάει πολύ την αδελφή του και μοιράζεται την ίδια αγωνία με τον πατέρα του για την τύχη της.

Ελίνα Δενδρινού (Κάτια Νεκταρίου): Κόρη του Μηνά κι αδελφή του Χρυσόστομου. Ένα κορίτσι που πλησιάζει την ενηλικίωση. Ο θάνατος της μητέρας της, την τραυμάτισε βαθιά. Άνθρωποι επικίνδυνοι την πλησίασαν όταν μετακόμισε στα Γιάννενα για να ζήσει με τον πατέρα της. Εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες, τα τραύματα και τα όνειρα της και την έβαλαν σε μια μεγάλη περιπέτεια… Και μαζί και τους ανθρώπους που αγαπά.

Μυρτώ Μεταξά (Σεμέλη Μητροπούλου): Φοιτήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο. Από Αθήνα. Ελεύθερο πνεύμα. Έχει σχέση με τον Κυριάκο Καρτάλη, τον γιο του Λουκιανού και της Μάρθας.

Ζήσης Πηλαρινός (Νίκος Μανωλάς): Σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Μαθηματικά. Από Θεσσαλονίκη. Ο πιο ατίθασος της παρέας, ο οποίος όμως θα λαβωθεί με τα βέλη του έρωτα από εκεί που δεν το περιμένει.

Μαριλένα Ιωαννίδη (Μαρίλια Μητρούση): Φοιτήτρια Φυσικής. Από Λάρισα. Βασανισμένο παιδί, με πολλά τραύματα από το παρελθόν. Έχει βάλει στόχο να ζήσει για πάντα σε οποιοδήποτε μέρος στο εξωτερικό, αρκεί να βρίσκεται εκτός Ελλάδας.

Θεώνη Αντωνιάδη (Ερατώ Μανδαλενάκη): Φοιτήτρια Καλών Τεχνών. Η ήρεμη δύναμη της παρέας του Πανεπιστημίου. Από την Πάτρα. Μεθοδική και οργανωτική, είναι ένα ώριμο και φιλοσοφημένο παιδί.

Ματίνα Κόλλια (Αθηνά Ροδίτου): Φοιτήτρια Ιατρικής. Από Αλεξανδρούπολη. Η Ματίνα τα βγάζει πέρα δύσκολα οικονομικά και δε θέλει να επιβαρύνει τη μητέρα της. Κρύβει μια θλίψη μέσα της, εξαιτίας της οικογενειακής της ιστορίας.

Ηρακλής Πολίτης (Ανδρέας Γιαννακούλας) : Ο «Αιώνιος» φοιτητής Μαθηματικών. Από την Κέρκυρα. Ο πιο τρελός της παρέας και με την καλή και με την κακή έννοια.

Ανδρέας ΓεωργίουΚούλλης ΝικολάουταμπούΒάνα ΔημητρίουMEGA