Τηλεόραση|07.10.2024 21:16

Ερημη Χώρα: Στα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου της σειράς

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

H «Έρημη χώρα», η δυνατή οικογενειακή ιστορία με στοιχεία γουέστερν, σε σενάριο-σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, που καθήλωσε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ, για να συζητηθεί ξανά.

Τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου της σειράς, πολύωρα και εντατικά, ολοκληρώθηκαν και αποτυπώνουν την ατμόσφαιρα αλλά και το εξαιρετικό κλίμα, που κατέγραψε ο φακός της ΕΡΤ σε ημέρες γεμάτες ένταση και καταιγιστικούς ρυθμούς, αλλά με θετική διάθεση και αστείρευτη ενέργεια.

Στον χώρο του Στρατοδικείου Αθηνών, στις αίθουσες του οποίου εκτυλισσόταν η δράση, υπό το άγρυπνο και πάντα δημιουργικό βλέμμα του σκηνοθέτη Γιώργου Γκικαπέππα, καθώς και στην Κηφισιά, στα γραφεία που είχαν διαμορφωθεί κατάλληλα για να στεγάσουν τις δομές της κοινωνικής υπηρεσίας, ηθοποιοί και συντελεστές, σε απόλυτο συντονισμό, έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, με σκοπό την επίτευξη του αρτιότερου αποτελέσματος.

Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν, με πυρετώδεις ρυθμούς, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ανάμεσα στις οποίες η Κηφισιά, η Παιανία, το Στρατοδικείο Αθηνών, οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, ο Μαραθώνας, όπου βρίσκεται το κτήμα με το σπίτι του Λουκά, καθώς και σε άλλες τοποθεσίες, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, σ’ ένα ολοήμερο «κινηματογραφικό» γύρισμα, με πλάνα από εμβληματικά σημεία της πόλης.

Η περίληψη του Β' κύκλου

Η τραγική φιγούρα ενός φιλήσυχου γαιοκτήμονα που αναγκάστηκε να γίνει δολοφόνος, το μεγάλο ζήτημα του «δίκαιου» εγκλήματος και της αυτοδικίας, και το αίμα που δεν προϋποθέτει απαραίτητα οικογενειακό δεσμό, οδηγούν την ιστορία σε νέα μονοπάτια κι ένα νέο«θρίλερ» για τη ζωή της Εύας. Όλοι οι ήρωες της σειράς έρχονται αντιμέτωποι με τα δικά τους διλήμματα και την έρημη χώρα του καθενός τους. Κι ενώ η αστυνομική έρευνα στρέφεται στο σκοτεινό παρελθόν, η τύχη της Εύας δοκιμάζεται ξανά, γιατί ενώ προσπαθεί αυτή τη φορά να σώσει εκείνη τον παππού της, ένα μυστικό για την καταγωγή της ανατρέπει τα πάντα.