Ένωση Τεχνικών: Η ΕΡΤ δεν παράγει ελληνικό πρόγραμμα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά
Χρήστος ΙερείδηςΑπαράδεκτο θεωρείται το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν παράγει ελληνικό πρόγραμμα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, από την επαναλειτουργία της, από την Ένωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης- Οπτικοακουστικού Τομέα.
Η ΕΤΕΚΤΟΤ, σε ανακοίνωση- διαμαρτυρία της, στηρίζει τη θεώρηση της στην επιλογή της κρατική ραδιοτηλεόρασης «να δώσει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην αγορά ξένου προγράμματος και να πετάει ψίχουλα στην εγχώρια παραγωγή με προϋπολογισμούς εκπομπών των 3.000 € το επεισόδιο και μόλις δύο σειρές μυθοπλασίας».
Η Ένωση τεχνικών υπενθυμίζοντας πως η κρατική ραδιοτηλεοπτική εταιρεία, είναι δημόσια και κερδοφόρα, σημειώνει πως «η ΕΡΤ που μας αξίζει είναι αυτή που έχει αξιόλογο ξένο πρόγραμμα, αλλά συγχρόνως παράγει και προάγει την Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό πολιτισμό μέσα από εκπομπές και τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας αντάξιες των ευρωπαϊκών προτύπων» και εκφράζει την απορία ταυτόχρονα «μήπως θα έπρεπε να υπάρχουν στην ΕΡΤ μικτές επιτροπές που να αξιολογούν τα σενάρια και αντίστοιχα τους προϋπολογισμούς με βασικό γνώμονα την αξιοκρατία και την ισονομία».
Βάζοντας στο κάδρο ότι η ανεργία στον οπτικοακουστικό τομέα παραμένει υψηλή και ότι στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα δεν υπάρχει «μητρώο Παραγωγών και εποπτεία στα προγράμματα που η ίδια η ΕΡΤ είναι παραγωγός, με αποτέλεσμα απλήρωτους εργαζόμενους (τεχνικούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, κ.α.).» και σε συνδυασμό με την δαπάνη των τεσσάρων εκατ. ευρώ αποκλειστικά για μίσθωση ξένου προγράμματος και τη λειτουργία ενός καναλιού για αθλητικά μόνον, η Ένωση δεικτικά υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη επιλογή της ΕΡΤικής διοίκησης εκλαμβάνεται, ως απαξία και περιφρόνηση για τους επαγγελματίες που εκπροσωπεί.
Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι- με καταγγελτικό ύφος- αιτιάσεις διαμαρτυρίας της ΕΤΕΚΤΟΤ, υποστηρίζουν κύκλοι του Ραδιομεγάρου.
Το κονδύλι των 4,6 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε στην ΕΡΤ ,στα μέσα Νοέμβριου, έπρεπε, ανελαστικά όπως τονίστηκε, να επενδυθεί και να τιμολογηθεί έως 31 Δεκεμβρίου 2018, διαφορετικά θα χανόταν. Μισθώθηκε «όντως πολύ ξένο πρόγραμμα αλλά και ελληνικές παραγωγές σε ικανό ποσοστό». Αποσαφηνίζεται επίσης ότι η βραχύβια προθεσμία απορρόφησης του ποσού, δεν άφηνε ικανό χρονικό περιθώριο στις αρμόδιες επιτροπές να αξιολογήσουν προτάσεις και επίσης ότι «οι παραγωγοί πρακτικά δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στην «αμ έπος αμ έργω» ικανοποίηση της επιτακτικής ανάγκης της ΕΡΤ για άμεση προβολή προγραμμάτων».
- Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
- Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
- Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
- Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ