Τηλεόραση|23.05.2019 10:12

MasterChef 3 - Σπυριδούλα Καραμπουτάκη: Γκρινιάρα, εγωίστρια και πονηρό θηλυκό

Φωφώ Μπόνιου

Την είδαμε να κλαίει, να ωρύεται, να γκρινιάζει, να κατηγορεί, να βλέπει στρατηγικές. Επί τέσσερις μήνες η 25χρονη Σπυριδούλα Καραμπουτάκη μαγείρευε, πάλευε και, εντέλει, κατάφερε να βρεθεί στους δύο φιναλίστ του διαγωνισμού μαγειρικής του Star... και να πάρει τη δεύτερη θέση στον μεγάλο τελικό!

Μπήκε στο παιχνίδι τόσο αποφασισμένη όσο κανένας. «Θεωρώ ότι εγώ θα είμαι η επόμενη Ελληνίδα masterchef» είπε στην οντισιόν, ετοιμάζοντας ένα φιλέτο πάπιας με σάλτσα αμυγδάλου και πουρέ γλυκοπατάτας. Ο Κοντιζάς, τον οποίο φοβάται, όπως θα δηλώσει, είναι αρνητικός – ειδικά όταν τη βλέπει να πιάνει με γυμνά χέρια το κρέας. Ο Κουτσόπουλος της προτείνει να καταπιεί τον εγωισμό της και της δίνει μία ευκαιρία. Ο Ιωαννίδης την επαινεί για τον πουρέ και μόνο γι’ αυτόν.

Διαβάστε επίσης: Νικητής MasterChef 3 - Μανώλης Σαρρής: Ειλικρινής, αλλά με «μαγειρική έπαρση»

Την ξανακοιτά και, τελικά, αποφασίζει να της δώσει τη λευκή ποδιά. Το κοινό της Σπυριδούλας πανηγυρίζει: «Σπυριδούλα, θέα, πάρ’ τους τα μυαλά». Η Σπυριδούλα κατάγεται από τη Νέα Ιωνία του Βόλου. Μεγάλωσε μέσα στις κουζίνες, και συγκεκριμένα στο τσιπουράδικο που διατηρούσαν οι γονείς της. Εκεί από μικρή ηλικία ετοίμαζε μεζέδες. Ίσως αυτό έπαιξε ρόλο στον δρόμο που ακολούθησε.

Σπυριδούλα του MsterChef:  «Είμαι αρχηγός, θα παλέψω για μείνω μόνη μου στο τέλος»

Οι συζητήσεις περί επαγγελματικού προσανατολισμού ξεκάθαρες. Μπορεί να πέρασε σε σχολή υπολογιστών, ωστόσο η μαγειρική -και για κάποιον λόγο και το επάγγελμα της αεροσυνοδού- τη μάγευε. Γι’ αυτό ανακοίνωσε στους δικούς της ότι θέλει να γίνει σεφ. Σπούδασε επαγγελματίας σεφ και εργάστηκε σε επαγγελματικές κουζίνες. Μετά ήρθε το «MasterChef». Η «Σπυρουλίνα» -ή «Σπύρος» ή «δούλα», όπως την αποκαλούν οι συμπαίκτες της- δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, ούτε για τον εαυτό της (αυτοχαρακτηρίστηκε ειλικρινής, εγωίστρια και γκρινιάρα) ούτε για τους συμπαίκτες της, που ουκ ολίγες φορές την προέτρεψαν να πάψει να μιλά γιατί δεν άντεχαν να την ακούν.

«Να σηκωθεί η Εύα να καθίσω» απαίτησε από μία συμπαίκτριά της. Είχε αυτό τον τρόπο. Η Σπυριδούλα ήταν ξεκάθαρη από το πρώτο επεισόδιο: «Δεν θέλω να φύγω για κανέναν λόγο», «είμαι αρχηγός», «θα παλέψω για μείνω μόνη μου στο τέλος» έχει δηλώσει στο παρελθόν η 25χρονη Βολιώτισσα, η οποία έχει χρεωθεί φράσεις όπως «κοκκινομαλλούσα σουσουράδα» και «σατανάς» από τον σεφ Κουτσόπουλο, αλλά και «πονηρό θηλυκό, κατεργάρα γυναίκα» από τον Χρήστο Μπάρκα.

Υπήρξε μέλος κλίκας και δεν το αρνήθηκε ποτέ. Όπως δεν έκρυψε τα νεύρα της, αλλά και τον λόγο για τον οποίο μπήκε στο παιχνίδι, τα χρέη, τις υποχρεώσεις της και, φυσικά, τα όνειρά της: να κάνει κάτι δικό της στην πατρίδα της, τον Βόλο, και να ζήσει μια ήρεμη ζωή με τον αγαπημένο της Απόστολο. Η μαγειρική για τη Σπυριδούλα σημαίνει έρωτας χωρίς ταμπού. Μάλιστα, αν παρομοίαζε τον εαυτό της με κάποιο υλικό, αυτό θα ήταν μια ζουμερή σπαλομπριζόλα.

Με συνολική βαθμολογία 40/37 ο μεγάλος νικητής του φετινού MasterChef αναδείχθηκε ο Μανώλης Σαρρής, ο οποίος κέρδισε το έπαθλο των 50.000 ευρώ, ενώ η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη πήρε τα 10.000 ευρώ.

τελικόςMasterChefΣπυριδούλα ΚαραμπουτάκηMasterChef 2019